ממרח לימון כבוש פרוביוטי

| 14/07/2021

מאוד נוח שיש צינצנת כזו במקרר, מוסיף עוצמת טעם לימונית מלוחה , נמס בקלות לרטבים, מעשיר רוטב לסלט, נפלא עם דגים

לצורך הממרח משתמשת בלימונים כבושים שלמים, יש להם מרמלדת מלח מגניבה והרבה מיץ שעושה ממרח מושלם, אם יש לכן כאלו יופי, אם לא מצורף מתכון גם להם

ממרח לימון כבוש

כמותזמן הכנה
צנצנת של 250 מיל ממרח כמה דקות, לימונים כבושים כחודש

מרכיבים
 5 לימונים כבושים שלמים
 2 כפות מנוזל שימור הלימונים
 2 שיני שום
 1 כפית שורש כורכום טרי מגורד דק
 חצי כוס שמן זית

ממרח לימונים כבושים
1

לצורך הממרח משתמשת בלימונים כבושים שלמים שעמדו חודש לפחות
אפשר גם כמות דומה של לימונים כבושים בפרוסות
מכניסה את הלימונים שורש הכורכום ושום לכוס של הנינג'ה מוסיפה חצי כוס שמן זית ומעבדת טוב
זה יקח כמה דקות עד שיש ממרח יציב
מעבירה לצינצנת ולמקרר
מחזיק לנצח במקרר

לימונים כבושים שלמים
2

לימונים קטנים עם קליפה דקה ובלי גרעינים הם מושלמים לזה
גם קטנים עם קליפה דקה וגרעינים, עם מצאתן אוצר בידכן
הכבישה היא עם המון מלח, לא שוקלים ומודדים
הרעיון הוא להכניס לכל לימון חצי כפית מלח, לדחוס הכל לצנצנת ולתת למלח הגבוהה והמיץ של הלימונים לעבוד
אחרי חודש יש מרמלדת מלח ולימון מעולה שמחזיקה למצח במקרר
בקיץ אחרי שבועים מכניסה למקרר, התהליך ממשיך

3

חורצת 4 חריצים עמוקים לאורך הלימון
עם יש גרעינים משתדלת להוציא אותם
בעזרת כפית או אצבעות מחדירה פנימה חצי כפית של מלח ים
ממשיכה ככה עם כל הלימונים
מכניסה לצינצנת ודוחסת
הלימונים יפרישו מיץ שיכסה אותם ויראו די מעוכים
סוגרת עם עלה של גפן ומשקולת מאבן שהלימונים ישארו מכוסים בנוזל
אחרי יום יומים הם יתמלאו חזרה במיץ ולאט לאט יכבשו במיץ של עצמם ובמלח
שומרת במקום חשוך שבוע שבועים ומעבירה למקרר, שוכחת מהענין לחודש לפחות. בנתיים נוצרת מרמלדה מלוחה

Ingredients

מרכיבים
 5 לימונים כבושים שלמים
 2 כפות מנוזל שימור הלימונים
 2 שיני שום
 1 כפית שורש כורכום טרי מגורד דק
 חצי כוס שמן זית

Directions

ממרח לימונים כבושים
1

לצורך הממרח משתמשת בלימונים כבושים שלמים שעמדו חודש לפחות
אפשר גם כמות דומה של לימונים כבושים בפרוסות
מכניסה את הלימונים שורש הכורכום ושום לכוס של הנינג'ה מוסיפה חצי כוס שמן זית ומעבדת טוב
זה יקח כמה דקות עד שיש ממרח יציב
מעבירה לצינצנת ולמקרר
מחזיק לנצח במקרר

לימונים כבושים שלמים
2

לימונים קטנים עם קליפה דקה ובלי גרעינים הם מושלמים לזה
גם קטנים עם קליפה דקה וגרעינים, עם מצאתן אוצר בידכן
הכבישה היא עם המון מלח, לא שוקלים ומודדים
הרעיון הוא להכניס לכל לימון חצי כפית מלח, לדחוס הכל לצנצנת ולתת למלח הגבוהה והמיץ של הלימונים לעבוד
אחרי חודש יש מרמלדת מלח ולימון מעולה שמחזיקה למצח במקרר
בקיץ אחרי שבועים מכניסה למקרר, התהליך ממשיך

3

חורצת 4 חריצים עמוקים לאורך הלימון
עם יש גרעינים משתדלת להוציא אותם
בעזרת כפית או אצבעות מחדירה פנימה חצי כפית של מלח ים
ממשיכה ככה עם כל הלימונים
מכניסה לצינצנת ודוחסת
הלימונים יפרישו מיץ שיכסה אותם ויראו די מעוכים
סוגרת עם עלה של גפן ומשקולת מאבן שהלימונים ישארו מכוסים בנוזל
אחרי יום יומים הם יתמלאו חזרה במיץ ולאט לאט יכבשו במיץ של עצמם ובמלח
שומרת במקום חשוך שבוע שבועים ומעבירה למקרר, שוכחת מהענין לחודש לפחות. בנתיים נוצרת מרמלדה מלוחה

ממרח לימון כבוש

קישורים

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד – מתכון

תוכלו  להכין עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש עם הממרח הזה ועם הלימונים האלו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

צינצנת שלמים לימונים כבושים
לימונים כבושים שלמיםצנצנת ממרח לימון כבוש

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים