ממרח כבד עוף קצוץ וקישואים ללא ביצים

| 23/06/2020

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט.

הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד. במתכון הקלאסי יש ביצים קשות, כאן הוא פרוטוקולי לגמרי בלי ביצים בכלל.

תשקיעו בבצל בקירמול סבלני, אין דבר כזה יותר מדי בצל, הכבד יספוג כל כמות שתתנו לו

כמותזמן הכנה
בערך ליטר עשרים דקות

 חצי קילו כבד עוף טרי
 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים דק
 זוקיני לא קלוף פרוס לטבעות עבות
 4 עלי מרווה גדולים
 חצי כוס שומן אווז בקר זית

1

מטגנת את הבצל הפרוס במחבת כבדה עם שומן אווז, שומן בקר או שמן זית
ממליחה ומוסיפה עלי מרווה
מורידה לאש קטנה ומטגנת לאט מכוסה כדי שיוצר כרמל והבצלים יצאו שקופים וכהים, אבל לא שרופים
זה לוקח משהו כמו חצי שעה, במידת הצורך מוסיפה מעט ציר
שמוכן מוציאה לצלחת

2

מוסיפה למחבת עוד שמן ואת הכבדים לטיגון קצר
ממליחה טוב ושומרת שהפנים של הכבד ישאר ורוד
שמוכן מוציאה לצלחת

3

מוסיפה קצת שומן למחבת ואת פרוסות הזוקיני
משחימה את הזוקיני משני הצדדים

4

מחכה שהכל יתקרר
מכניסה את הבצל הכבדים הקישואים והמרווה למעבד מזון, טוחנת בפולסים, בעדינות שהמרקם ישאר עם קצת חתיכות
מעבירה לצינצנת ולמקרר

Ingredients

 חצי קילו כבד עוף טרי
 3 בצלים לבנים גדולים פרוסים דק
 זוקיני לא קלוף פרוס לטבעות עבות
 4 עלי מרווה גדולים
 חצי כוס שומן אווז בקר זית

Directions

1

מטגנת את הבצל הפרוס במחבת כבדה עם שומן אווז, שומן בקר או שמן זית
ממליחה ומוסיפה עלי מרווה
מורידה לאש קטנה ומטגנת לאט מכוסה כדי שיוצר כרמל והבצלים יצאו שקופים וכהים, אבל לא שרופים
זה לוקח משהו כמו חצי שעה, במידת הצורך מוסיפה מעט ציר
שמוכן מוציאה לצלחת

2

מוסיפה למחבת עוד שמן ואת הכבדים לטיגון קצר
ממליחה טוב ושומרת שהפנים של הכבד ישאר ורוד
שמוכן מוציאה לצלחת

3

מוסיפה קצת שומן למחבת ואת פרוסות הזוקיני
משחימה את הזוקיני משני הצדדים

4

מחכה שהכל יתקרר
מכניסה את הבצל הכבדים הקישואים והמרווה למעבד מזון, טוחנת בפולסים, בעדינות שהמרקם ישאר עם קצת חתיכות
מעבירה לצינצנת ולמקרר

ממרח כבד עוף וקישואים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@


2 תגובות

  1. יפעת

    בפסח אבא שלי הכין לי את המתכון שלך ויצא מעולה! כולם אהבנו את זה אפילו יותר מהמתכון הקלאסי עם הביצים. עכשיו הכנתי את המתכון עם שאריות כבד בקר ויצא מעולה!!

    השאר תגובה
    • dearaya

      תודה יפעת! 'אבא הכין לי' זה התבלין הטוב בעולם

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת