ממרח זרעי חרדל מותססים

| 6/03/2022

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים.

ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר

תהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

יש כאן תהליך בסיסי של התססת זרעי חרדל וכמה ממרחים שניסיתי. כיף להתסיס הרבה זרעי חרדל ולמצוא את חרדל הבית שלכן. אחרי הסיבוב הזה בעולם החרדל, הפרספקטיבה משתנה.

התססה מאוד מענינת. בקיץ אנסה לשלב טעמים של ענבים

כמותזמן הכנה
צנצנת זכוכית לבחירתכןכרבע שעה הכנות ואז חודש התססה

מרכיבים להתססה
 זרעי חרדל צהובים
 זרעי חרדל חומים
 מלח אטלנטי
 מים מטוהרים

1

את ההתססה כדאי לעשות בצנצנת זכוכית עם פקק או אטם גומי
לפי גודל הצינצנות שתבחרו כמות הזרעים
הזרעים סופגים את המים ותופחים, ויש גם הרבה גזים לכן כדאי למלא את הצנצנת שבחרתן עד החצי
כיף לעשות הרבה גם בצהוב וגם בחום כדי שבחלוף הזמן אפשר יהיה להכין ממרחים בגוונים שונים
הצהובים פחות ארומטים, הטעם שלהם עדין והצבע יפה
החומים הם חזקים עם הרבה אופי וחריפות
השילובים בניהם נותנים את גווני החרדל

2

מעמידה את הצנצנת על משקל ומאפסת
מכניסה את הזרעים
מוסיפה מים מטוהרים עד לשני סנטימטר מקצה הצנצנת
הזרעים צרכים להיות מכוסים במים
רושמת את המספר על צג המשקל
תמיסת המלח כאן היא של שישה אחוז
לדוגמה עם יש קילו על המשקל צריכה להוסיף שישים גרם מלח

3

מוסיפה את המלח, סוגרת עם הפקק ומשקשקת
המלח ימס, אולי יקח לו קצת זמן
מניחה מכוסה במגבת או בד כהה במקום נגיש כדי לטפל בהתססות

4

זה לוקח זמן, בימים הראשונים שווה לפתוח טיפה כדי לשחרר גזים
לא יודעת האם המיתוס שהצנצנת עלולה להתפוצץ נכון, אבל גזים אכן מתצברים שם
לא להתרגש מהריח, זה בסדר
אחרי שבועים שלושה יהיה פחות ריח
ואז אפשר להמשיך עד לחודש או יותר
הניסיון שלי הוא עד חודשים

Ingredients

מרכיבים להתססה
 זרעי חרדל צהובים
 זרעי חרדל חומים
 מלח אטלנטי
 מים מטוהרים

Directions

1

את ההתססה כדאי לעשות בצנצנת זכוכית עם פקק או אטם גומי
לפי גודל הצינצנות שתבחרו כמות הזרעים
הזרעים סופגים את המים ותופחים, ויש גם הרבה גזים לכן כדאי למלא את הצנצנת שבחרתן עד החצי
כיף לעשות הרבה גם בצהוב וגם בחום כדי שבחלוף הזמן אפשר יהיה להכין ממרחים בגוונים שונים
הצהובים פחות ארומטים, הטעם שלהם עדין והצבע יפה
החומים הם חזקים עם הרבה אופי וחריפות
השילובים בניהם נותנים את גווני החרדל

2

מעמידה את הצנצנת על משקל ומאפסת
מכניסה את הזרעים
מוסיפה מים מטוהרים עד לשני סנטימטר מקצה הצנצנת
הזרעים צרכים להיות מכוסים במים
רושמת את המספר על צג המשקל
תמיסת המלח כאן היא של שישה אחוז
לדוגמה עם יש קילו על המשקל צריכה להוסיף שישים גרם מלח

3

מוסיפה את המלח, סוגרת עם הפקק ומשקשקת
המלח ימס, אולי יקח לו קצת זמן
מניחה מכוסה במגבת או בד כהה במקום נגיש כדי לטפל בהתססות

4

זה לוקח זמן, בימים הראשונים שווה לפתוח טיפה כדי לשחרר גזים
לא יודעת האם המיתוס שהצנצנת עלולה להתפוצץ נכון, אבל גזים אכן מתצברים שם
לא להתרגש מהריח, זה בסדר
אחרי שבועים שלושה יהיה פחות ריח
ואז אפשר להמשיך עד לחודש או יותר
הניסיון שלי הוא עד חודשים

ממרח זרעי חרדל מותססים

זרעי חרדל צהובים מותססים

ממרחי חרדל בגוונים שונים

ממרח חרדל צהוב מותסס קלאסי

בממרח הזה יש זרעי חרדל צהובים הוא עדין חלק וקלאסי

 כוס זרעי חרדל צהובים מותססים
 כפית גדושה שורש כורכום מגורד דק
 כפית דבש
 רבע כוס חומץ תפוחים
 חצי כוס ממי הכבישה
 רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה דומה בכל הממרחים

מכניסה לכוס של הנינגה את כל החומרים ומבלנדרת לפחות חצי דקה
אם צריך מוסיפה עוד קצת מים לעזור בטחינה
טועמת, קשה לדעת כי כרגע הכל סוער ויש הרבה ארומות נדיפות
אפשר להרגיש חריפות מתיקות וחמיצות ולאזן קצת
את הצנצנת משאירה פתוחה, מכוסה בגזה מאווררת
למחרת אפשר לסגור ולהעביר לקרור.
מוכן. הטעם ישתפר ויתאזן בחלוף הזמן, נחמד לעקוב אחרי ההתפתחות

ממרח זרעי חרדל צהובים

ממרח עז מזרעי חרדל מותססים והדרים

ממרח שעושה שימוש בזרעים החומים ריבת תפוזים עם קליפות ולימון כבוש. טעם עז וארומות חזקות של כל המשתתפים

 כוס זרעי חרדל חומים מותססים
  כף ריבת תפוזים עם קליפות
 לימון כבוש שלם
 חצי כוס מים מטוהרים
 חצי כוס ממי הכבישה
 חצי כוס שמן זית עדין

מכניסה לכוס של הנינגה את כל החומרים ומבלנדרת לפחות חצי דקה

ממרח זרעי חרדל חומים והדרים

ממרח זרעי חרדל מותססים והדרים

בממרח הזה יש זרעי חרדל משני הסוגים ריבת תפוזים עם הרבה קליפות תפוזים ולימונים כבושים, הוא פחות עז מתקתק צהוב ומאוזן

 חצי כוס זרעי חרדל צהובים מותססים
 חצי כוס זרעי חרדל חומים מותססים
 2 כפות ריבת תפוזים עם קליפות
  לימון כבוש שלם
 כפית גדושה כורכום טרי מגורד דק
 חצי כוס מים מטוהרים
 חצי כוס ממי הכבישה
 חצי כוס שמן זית עדין

מכניסה לכוס של הנינגה את כל החומרים ומבלנדרת לפחות חצי דקה

ממרח זרעי חרדל מעורב עם הדרים

ממרח חרדל מותסס עם שקדים וזעתר

בממרח הזה יש זרעי חרדל משני הסוגים שקדים קלופים טחונים וזעתר

 חצי כוס זרעי חרדל צהובים מותססים
 חצי כוס זרעי חרדל חומים מותססים
 חצי כוס עלי זעתר טרים
 כוס שקדים מושרים קלופים
 רבע כוס חומץ בלסמי לבן או חומץ תפוחים
 שני שליש כוס מים מטוהרים
 חצי כוס ממי הכבישה

מתחילה עם השקדים המושרים ללא הקליפה המים ומי הכבישה, טוחנת טוב בכוס של הנינגה.

פותחת ומוסיפה את שאר החומרים ומבלנדרת לפחות חצי דקה
אם צריך מוסיפה עוד קצת מים לעזור בטחינה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

ממרח חרדל מותסס עם שקדים
ממרחים מזרעי חרדל מותססים

3 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים