ממרח אגוזי לוז וקקאו נוטלה ביתית
את הממרח המאוד טעים הזה פגשתי לפני כמה חודשים שמוראג באה לעבוד על אריזות לממרחים שלה, והביאה לטעום את הפלא הזה המכונה נאטלב. היה במקרר נגמר מהר. חשבתי לשחזר, בכל זאת כאילו ממרח שוקולד אז יש חסמים. קצת אחרי למדתי משירה לעשות לחם מחמצת ועל הדרך גם את הגירסה שלה לממרח הזה.. מכאן כבר הסכר נפרץ והוא בן בית.
שוקולד ואגוזי לוז שילוב מנצח. הממרח הזה הכי מזכיר ממרח נוטלה ביתי. הוא עדין, יש בו חומרים טובים והטקסטורה שלו פחות כבדה. קבלו נוטלה תוצרת בית
שתי נקודות כדי להצליח בקלות עם המתכון הזה
הראשונה. הבסיס הוא חמאת אגוזים, ולא אגוזים טחונים. לוקח למעבד מזון כמה דקות טובות להגיע למרקם נוזלי שומני עם חתיכות קטנטנות של אגוזים. אפשר לעצור את המעבד אם קשה לו ולהמשיך עד שהטקסטורה נוזלית ושמנונית
השניה. זו אמולסיה תוספת של נוזל כמו חלב קוקוס, חלב שקדים או מים יפתחו את הממרח ויעזרו ליצור אמולסיה יציבה. אם יוצא לכן דחוס תוסיפו עוד קצת מים. הממרח יתקשה במקרר
תחשבו טחינה
מתחילות בקליה של האגוזים, קליה איטית בתנור ב170 מעלות כרבע שעה, כדאי לשים לב שלא נשרף
להוציא ולהעביר למגבת מטבח נקיה
לשפשף את האגוזים במגבת ככה שהקליפה החומה תרד
זה יקח כמה דקות ויתכן ויהיה שווה להחליף למגבת נקיה. קצת קליפות זה לא נורא
את האגוזים מעבירה למג'ימיקס עם להב הברזל
נותנת להם את הזמן שלהם להפוך לחמאת אגוזי לוז. לוקח לפחות חמש דקות תלוי בכוח של המעבד
אם הוא מתחמם חכו רגע ותפעילו שוב
צריך להתקבל נוזל שמנוני אחיד
לחמאת האגוזים מוסיפה קקאו נא, או קקאו רגיל משובח וכהה, מעט מלח ושמן קוקוס שנותן את תחושת הנוטלה אפשר להוסיף יותר כדי להעצים את הטקסטורה הזו
ממתיק
אפשר או להשרות תמר מג'הול קלופים במים חמים, לקצוץ ולהכניס עם חלק מהמים, ואז לותר על חלק מהחלב הצימחי
אפשר להשתמש בדבש, מה שיתן זוית טעם קצת שונה
או אפשר להשתמש במיפל שמאוד מתאים כאן
מוסיפה גם את הממתיק שבחרתי
ולסיום וניל איכותי, אם אתן מרשות לעצמכן, רק אמיתי וזה יקר. אני מוותרת ומחליפה בקצת קינמון
להמשיך לערבל טוב עד שהממרח נוזלי וטעים
קשה מידי תוסיפו עוד קצת נוזל
את הממרח מעבירה לצינצנות זכוכית ולמקרר
טעים ברמות קשות
Ingredients
Directions
שתי נקודות כדי להצליח בקלות עם המתכון הזה
הראשונה. הבסיס הוא חמאת אגוזים, ולא אגוזים טחונים. לוקח למעבד מזון כמה דקות טובות להגיע למרקם נוזלי שומני עם חתיכות קטנטנות של אגוזים. אפשר לעצור את המעבד אם קשה לו ולהמשיך עד שהטקסטורה נוזלית ושמנונית
השניה. זו אמולסיה תוספת של נוזל כמו חלב קוקוס, חלב שקדים או מים יפתחו את הממרח ויעזרו ליצור אמולסיה יציבה. אם יוצא לכן דחוס תוסיפו עוד קצת מים. הממרח יתקשה במקרר
תחשבו טחינה
מתחילות בקליה של האגוזים, קליה איטית בתנור ב170 מעלות כרבע שעה, כדאי לשים לב שלא נשרף
להוציא ולהעביר למגבת מטבח נקיה
לשפשף את האגוזים במגבת ככה שהקליפה החומה תרד
זה יקח כמה דקות ויתכן ויהיה שווה להחליף למגבת נקיה. קצת קליפות זה לא נורא
את האגוזים מעבירה למג'ימיקס עם להב הברזל
נותנת להם את הזמן שלהם להפוך לחמאת אגוזי לוז. לוקח לפחות חמש דקות תלוי בכוח של המעבד
אם הוא מתחמם חכו רגע ותפעילו שוב
צריך להתקבל נוזל שמנוני אחיד
לחמאת האגוזים מוסיפה קקאו נא, או קקאו רגיל משובח וכהה, מעט מלח ושמן קוקוס שנותן את תחושת הנוטלה אפשר להוסיף יותר כדי להעצים את הטקסטורה הזו
ממתיק
אפשר או להשרות תמר מג'הול קלופים במים חמים, לקצוץ ולהכניס עם חלק מהמים, ואז לותר על חלק מהחלב הצימחי
אפשר להשתמש בדבש, מה שיתן זוית טעם קצת שונה
או אפשר להשתמש במיפל שמאוד מתאים כאן
מוסיפה גם את הממתיק שבחרתי
ולסיום וניל איכותי, אם אתן מרשות לעצמכן, רק אמיתי וזה יקר. אני מוותרת ומחליפה בקצת קינמון
להמשיך לערבל טוב עד שהממרח נוזלי וטעים
קשה מידי תוסיפו עוד קצת נוזל
את הממרח מעבירה לצינצנות זכוכית ולמקרר
טעים ברמות קשות
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה
חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים
0 תגובות