ממרח אגוזי לוז וקקאו נוטלה ביתית

את הממרח המאוד טעים הזה פגשתי לפני כמה חודשים שמוראג באה לעבוד על אריזות לממרחים שלה, והביאה לטעום את הפלא הזה המכונה נאטלב. היה במקרר נגמר מהר. חשבתי לשחזר, בכל זאת כאילו ממרח שוקולד אז יש חסמים. קצת אחרי למדתי משירה לעשות לחם מחמצת ועל הדרך גם את הגירסה שלה לממרח הזה.. מכאן כבר הסכר נפרץ והוא בן בית.

שוקולד ואגוזי לוז שילוב מנצח. הממרח הזה הכי מזכיר ממרח נוטלה ביתית. הוא עדין, יש בו חומרים טובים והטקסטורה שלו פחות כבדה. קבלו נוטלה תוצרת בית

ממרח אגוזי לוז וקקאו

ככה עושה

ממרח אגוזי לוז וקקאו

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה10 minutes
מנות1 צנצנת 500 מיל
חופשי מאלרגנים
pinatfree
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 300 גרם אגוזי לוז טבעים לא קלויים
  • 2 כפות קקאו נא
  • כף שמן קוקוס
  • מעט מלח גס
  • כפית וניל איכותי או קינמון
  • חצי כוס חלב צימחי או מים

ממתיק לבחירה

  • 8 תמרי מג'הול מושרים במים חמים
  • או שתי כפות דבש לא מחומם
  • או חצי כוס מייפל טהור

הכנות

איך מכינות נוטלה ביתית 

  • שתי נקודות כדי להצליח בקלות עם המתכון הזה
    הראשונה. הבסיס הוא חמאת אגוזים, ולא אגוזים טחונים. לוקח למעבד מזון כמה דקות טובות להגיע למרקם נוזלי שומני עם חתיכות קטנטנות של אגוזים. אפשר לעצור את המעבד אם קשה לו ולהמשיך עד שהטקסטורה נוזלית ושמנונית
    השניה. זו אמולסיה תוספת של נוזל כמו חלב קוקוס, חלב שקדים או מים יפתחו את הממרח ויעזרו ליצור אמולסיה יציבה. אם יוצא לכן דחוס תוסיפו עוד קצת מים. הממרח יתקשה במקרר. תחשבו טחינה
  • מתחילות בקליה של האגוזים, קליה איטית בתנור ב170 מעלות כרבע שעה, כדאי לשים לב שלא נשרף
    להוציא ולהעביר למגבת מטבח נקיה
    אגוזי לוז
  • לשפשף את האגוזים במגבת ככה שהקליפה החומה תרד. זה יקח כמה דקות ויתכן ויהיה שווה להחליף למגבת נקיה. קצת קליפות זה לא נורא
    אגוזי לוז קלוים
  • את האגוזים מעבירה למג'ימיקס עם להב הברזל
    נותנת להם את הזמן שלהם להפוך לחמאת אגוזי לוז. לוקח לפחות חמש דקות תלוי בכוח של המעבד
    אם הוא מתחמם חכו רגע ותפעילו שובצריך להתקבל נוזל שמנוני אחיד
  • לחמאת האגוזים מוסיפה קקאו נא, או קקאו רגיל משובח וכהה, מעט מלח ושמן קוקוס שנותן את תחושת הנוטלה אפשר להוסיף יותר כדי להעצים את הטקסטורה הזו
  • ממתיק
    אפשר או להשרות תמר מג'הול קלופים במים חמים, לקצוץ ולהכניס עם חלק מהמים, ואז לותר על חלק מהחלב הצימחי
    אפשר להשתמש בדבש, מה שיתן זוית טעם קצת שונה
    או אפשר להשתמש במיפל שמאוד מתאים כאן
    מוסיפה גם את הממתיק שבחרתי
    לסיום וניל איכותי, אם אתן מרשות לעצמכן, רק אמיתי וזה יקר. אני מוותרת ומחליפה בקצת קינמון
  • להמשיך לערבל טוב עד שהממרח נוזלי וטעים
    קשה מידי תוסיפו עוד קצת נוזל
    את הממרח מעבירה לצינצנות זכוכית ולמקרר
    טעים ברמות קשות
    ממרח אגוזי לוז וקקאו נוטלה ביתית
ממרח אגוזי לוז וקקאו נוטלה ביתית
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “ממרח אגוזי לוז וקקאו נוטלה ביתית”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן