מלפפונים של חורף ועגבניות ירוקות

מלפפון כבוש של חורף

כולם אוהבים מלפפון כבוש. בקיץ שחם ויש מלפפוני שטח, זה יחסית פשוט

בחורף שיש מלפפוני חממה והמון מים זה מאתגר. גם ככה מלפפון יש בו תכולה מאוד גבוהה של מים, מה שמקשה קצת על התססה שתצא קריספית.

מלפפון כדי להיות קרנצ'י צריך להיות צמא, בחורף הוא לא צמא. להיפך, מלא בנוזלים

מה עושות? אם השגתן מלפפוני מיני צמאים יעבוד גם בחורף. עוד אפשרות להכין מלפפון מהיר בחומץ

וכאן דרך נוספת, מלפפון כבוש במלח. תסיסה לקטית אמיתית. המלפפון יוצא קריספי ומלוח, תודות לתכולת מלח גבוהה.

מלפפון כבוש של חורף

ככה עושה

מלפפון כבוש של חורף

הכנות5 minutes
התססה7 days
מנות1 צינצנת 750 מיל
חופשי מאלרגנים
spice free
cmical free

מרכיבים

  • 8 מלפפונים אורגנים מאוד טריים
  • מלח ים
  • מים מטוהרים
  • 3 שיני שום
  • 4 גבעולי שמיר
  • 2 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • ½ צ'ילי אדום – אופציונלי

הכנות

  • איך לבחור מלפפון מחוץ לעונה.
    בחורף זה מאתגר. שימו לב שהמלפפון לא חלק, פני שטח מחוספסים, צבע ירוק די אחיד, אין סימני עובש או נקודות רכות. המלפפון ישבר בניסיון לכופף אותו. מלפפון קטן ודק שניראה צמא, זה מצוין. בטח לא תפוח עם עור מתוח.
    מלפפונים כאלו עדיף אורגנים מאוד טרים, חתוכים לאורך. אם יש שרידים של פרח להוריד אותם
    מלפפון חמוץ מחוץ לעונה
  • בנית הצינצנת.
    מניחה את הצינצנת על משקל מאופס ורושמת בצד את מישקלה.
    בתחתית הצינצנת מניחה את ענפי השמיר חלק מהשום ועלי הדפנה.
    את המלפפונים מניחה בצינצנת מסביב לדפנות, ממלאת ככה את הצינצנת.
    מוסיפה מים מטוהרים כמעט עד שולי הצינצנת
    מלפפונים של חורף כבושים במי מלח
  • שוקלת את הצינצנת המלאה, מורידה את משקל הצינצנת. זה יוצא משהו סביב 600 גרם.
    מחשבת את כמות המלח. כאן זה 3.5 אחוז. זה הרבה וזה מה שעוזר לשמור על מלפפון קריספי.
    החישוב הוא משקל המלפפונים והמים כפול3.5 אחוז
    שוקלת את המלח (22 גרם) בצינצנת כאן, מעבירה לכערית קטנה ומוסיפה שיתי כפות מים רותחים, ממיסה את המלח ומעבירה לצינצנת.
    המסת המלח כאן היא בגלל הריכוז הגבוהה יחסית והעובדה שהמלפפונים חתוכים.
    רושמת את התאריך ואת ריכוז המלח על הצינצנת
    אחרי שבוע זה מאוד מוצלח. להכניס למקרר לעצור את התסיסה
    מלפפונים של חורף כבושים במי מלח בריכוז 3.5 אחוז
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . חופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני . קיטו
מלפפון כבוש של חורף
מלפפון כבוש של חורף

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן