מלפפון כבוש
מלפפונים חמוצים קוראים להם, יש במלח ויש בחומץ, אנחנו נכין כאן מלפפון כבוש במלח, הוא גם חמוץ רק בלי חומץ. פשוט כי המלפפונים מותססים בתמיסת מלח, מה שניקרא תסיסה לקטית שממירה את הסוכרים שבירק לחומצה לקטית. החומצה הזו חמוצה מטבעה. גם חמוץ וגם במלח.
מלפפון כבוש שי לו גן יהודי, זה השמיר שנותן את החותמת הזו. שמיר ושום עושים מלפפון מדויק. מי שבענין של חריף פלפל חריף יתן את הזוית הנוספת. מה עוד? גרגירי כוסברה, פלפל אנגלי עלי דפנה
מלפפון שטח
מלפפון שטח או מלפפון באלדי, אלו מלפפונים דקים, מלאי טעם עם קליפה מחוספסת, הם ניראים קצת צמאים עם קצוות מעוקלים. בקיץ אפשר להשיג כאלו. בחורף יש מלפפוני חממה שעוברים קרור וניראים נפוחים עם הרבה מים, אלו פחות יתאימו
תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני, פרוביוטיקה בתסיסה יש לה ערך מוסף. מלפפון חמוץ או כרוב כבוש ביתי כדאי בכל ארוחה
מלפפונים כבושים במלח
כבישה לקטית – חישוב תמיסת מלח מתכון מצולם
חישוב אחוזי המלח בכבישה לקטית של מלפפונים חמוצים. תמיסת מלח של שני אחוז נועדה ליצור סביבה בטוחה להתרבות החידקים, הסבתות אומר כפית גדושה בכוס מים, זה רק בערך. הסבר בתמונות איך מודדים את כמות המלח המדויקת יחד עם הירק. יוצאת תמיסה מדויקת עם תסיסה טובה וחזקה. הבסיס המדויק הזה יאפשר לכן ללמוד מכבישה לכבישה מה אתם אוהבות ולהצליח

מניחה את הצינצנת מעל משקל. מאפסת

מכניסה פנימה את המלפפונים השום גבעולי השמיר ועלי הגפן

מוסיפה מים המים צרכים להיות ללא כלור שמפריע לתסיסה. מים מינרלים זה מצוין

רושמת בצד את משקל הירקות בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם

החישוב הוא שני אחוז ממשקל המלפפונים והמים יחד
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
שוקלת את המלח ומוסיפה לצנצנת
מוודא שהמים מכסים את המלפפונים והצינצנת אטומה

שאו ברכה עוד חמישה ימים מוכן – בחורף קצת יותר. כדי לקבל מלפפון חמוץ פרוביוטי חכו 21 יום במקרר