מיונז ביתי מחלמון ביצה ושמן זית עדין

31/07/2021

מתאים ל: AIP Reintro, Low Carb, Paleo

מיונז ביתי טרי משמן משובח וביצים אורגניות טריות. אחרי פעם פעמים זה הופך להיות מאוד פשוט

Prep Time5 mins

 2 חלמוני ביצה מדיום טריה אורגנית
 1 כפית חרדל משובח
 1 שן שום כתושה דק לממרח
 1 כוס שמן זית משובח עדין לצ'ינו למשל
 מעט לימון
 מעט מלח

1

בקערת מתכת נוחה להקצפה מניחה את החלמונים, מעט מלח ולימון שום כתוש דק דק וחרדל
מכניסה לבקבוק זילוף כוס שמן זית משובח
הטעם של המיונז מאוד קרוב לטעם של שמן הזית לכן כדאי מאוד שהשמן יהיה טעים ועדין. לצ'ינו זה זן שיתאים
סביב הקערה מניחה מגבת רטובה שתעזור לקערה להשאר יציבה

2

מתחילה בהקצפה תוך טריפה מתמדת של האמולסיה
משתמשת במטרפה ידנית גדולה ונוחה
טיפטוף יגרום למיונז להיתגבש זרם חזק מדי יפרק אותו
בתשומת לב לאט לאט זה קורה

3

אפשר להשתמש במקצפים חשמלים
אפשר לעשות כמות כפולה בבלנדר
אפשר בבלנדר מוט עם כוס גבוהה

Ingredients

 2 חלמוני ביצה מדיום טריה אורגנית
 1 כפית חרדל משובח
 1 שן שום כתושה דק לממרח
 1 כוס שמן זית משובח עדין לצ'ינו למשל
 מעט לימון
 מעט מלח

Directions

1

בקערת מתכת נוחה להקצפה מניחה את החלמונים, מעט מלח ולימון שום כתוש דק דק וחרדל
מכניסה לבקבוק זילוף כוס שמן זית משובח
הטעם של המיונז מאוד קרוב לטעם של שמן הזית לכן כדאי מאוד שהשמן יהיה טעים ועדין. לצ'ינו זה זן שיתאים
סביב הקערה מניחה מגבת רטובה שתעזור לקערה להשאר יציבה

2

מתחילה בהקצפה תוך טריפה מתמדת של האמולסיה
משתמשת במטרפה ידנית גדולה ונוחה
טיפטוף יגרום למיונז להיתגבש זרם חזק מדי יפרק אותו
בתשומת לב לאט לאט זה קורה

3

אפשר להשתמש במקצפים חשמלים
אפשר לעשות כמות כפולה בבלנדר
אפשר בבלנדר מוט עם כוס גבוהה

מיונז ביתי מחלמון ביצה ושמן זית עדין
מתאים ל: AIP Reintro, Low Carb, Paleo
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רכז רימונים ביתי

רכז רימונים ביתי

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. השנה אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן

ממרח לימון כבוש פרוביוטי

ממרח לימון כבוש פרוביוטי

מאוד נוח שיש צנצנת כזו במקרר, מוסיף עוצמת טעם לימונית מלוחה. נמס בקלות לרטבים, מעשיר רוטב לסלט, נפלא עם דגים

באבא גנוש זוקיני

באבא גנוש זוקיני

באבא גנוש או סלט חצילים בטחינה לי הוא חסר. מאוד שמחתי שראיתי את אוטולנגי הגאון שורף קישוא כאילו היה חציל. מישם זה התגלגל לסלט שלגמרי נותן את הטעם והתחושה של סלט חצילים בטחינה. לפעמים הגעגוע הוא מנוע ניפלא