מחבת פירות ים בציר שרימפס כתום עם חמאה ויין לבן

ציר ראשי שרימפס מוכן ברגע ויש לו טעמים עזים וצבע מהפנט, שווה להכיר אותו

מחבת פירות ים ברוטב כתום זרחני של ראשי שרימפס עם המון טעם, חמאה שמעגלת הכל ולימון פטרוזליה שמוסיף את הטרי שמתחבר כל כך טוב לים. פינוק אמיתי

מחבת פירות ים בחמאת שרימפס ויין

ככה עושה

מחבת פירות ים בציר שרימפס כתום עם חמאה ויין לבן

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה15 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

מרכיבים

  • 12 שרימפס גדולים טריים
  • 4 קלמארי טרים
  • ½ כוס יין לבן
  • 1 כוס ציר ראשי שרימפס
  • 80 גרם חמאה
  • 5 שיני שום
  • 1 כפית טימין קצוץ
  • ½ לימון סחוט
  • חופן פטרוזליה קצוץ דק
  • שמן זית, מלח ים

הכנות

הכנות

  • שרימפס
    שרימפס טריים, מלבד פציחות וטעם מושלם יש להם יתרון נוסף, וזה הראש שלהם
    לפני שהכרתי היתי מבקשת אצל הדיג לנקות אותם. היום אין מצב, הציר שנוצר מבישול קצר שלהם הוא אוצר אמיתי.
    הראשים ניתקים מהגוף במשיכה קלה, סיר קטן לידי והראשים לתוכו
    את החוט השחור שעובר במרכז השרימפס שולפת בעדינות, אם נקרע חורצת את הגב ומוציאה
  • ציר ראשי שרימפס
    את הראשים שוטפת ומכסה במים, לפחות חצי מהסיר מלא בראשים.
    במתכונים בהם קולפים את השרימפס גם הקליפה נכנסת.
    מוסיפה מים שיכסו את הראשים ועוד חצי כוס
    מוסיפה ירקות ישנים כמו גזר סלרי עלים של פטרוזליה וקצת מלח
    על אש בינונית כ20 דקות
    ציר ראשי שרימפס
  • קלמרי
    קלמרי או קלמארי לא מצאתי סיבה לנקות לבד, מצד שני הטבעות הנפוצות זו דרך שטעימה בעיקר בטיגון ואפשר להרוויח הרבה גוס מהקלמרי בשיטת חיתוך אחרת
    פותחת את הקלמרי לאורך, יש לו כאילו קו מסומן שסכין עובר בו בקלות ונוצר משולש פתוח
    מניחה את הקלמרי כאשר הצד החיצוני על הקרש ומולי הפנים הרך
    חורצת אותו בחריצים דקים, לא חתכים שתי וערב צפוף. זה יתן לנוזלים מקום להיתפס עליו וגם יעזור בריכוך
  • מולים
    אם משתמשת במולים שוטפת אותם ובוררת רק את הסגורים והיפים
    הכיף בהם זה הכפית המובנית של הצדפה לאסוף איתה רוטב

המחבת

  • על מחבת ברזל גדולה מניחה קובית חמאה ומעט שמן זית
    מניחה את הקלמרי על הצד הלא חרוץ רק לתת צריבה קטנה הופכת לצד החרוץ אחרי כמה רגעים הקלמרי יתגלגל על עצמו לספירלת קלמרי מלאה הטעם ומיצים, זה הרגע להוציא לצלחת בצד, כזו שלא יברחו ממנה המיצים מכניסה את ראשי הקלמרי לצריבה טובה, אם צריך מוסיפה עוד קצת חמאה ושמן זית
    שצרוב מוציאה גם אותם, זה יקח שתי דקות גג
    מוסיפה עוד שמן וחמאה ומכניסה את השרימפס
    יקח דקה או שתים מכל כיוון שהם יפכו לכתומים
    מוציאה גם אותם
    עכשיו שכולם קיבלו צבע טוב וחמאה אפשר להכין להם רוטב
  • רוטב
    עוד חמאה והפעם ניכנסים אליה שיני שום קצוצות דק
    לשים לב כאן שלא יקבל צבע, רק ריח, מעל מפזרת את הטימין
    מוסיפה את היין ומצמצמת עד שאין כמעט יין
    מוסיפה את הציר מסונן, כוס או קצת יותר שיהיה לשרימפס ולקלמרי מספיק רוטב.
    טועמת, זה הזמן להוסיף מלח אם צריך
    עכשיו מוסיפה קוביות חמאה קרה, כמה? אם אתם קטוגנים אז הרבה או כמה שהרוטב יקח
    אם לא 40 גרם בקוביות יספיקו. מטלטלת את המחבת כדי להמיס את החמאה וליצור קצת אמולסיה. מוסיפה לימון ופטרוזליה קצוצה.
    טועמת, אולי עוד לימון חמאה או פטרוזליה
  • אל תוך הרוטב החם מחזירה את פירות הים, עם הנוזלים בקערה שלהם
    את הקלמרי פורסת לרוחב לשלוש ארבע פרוסות
    עוד קצת פטרוזליה מעל וכמה דקות של שיכשוך ברוטב
    אוכלים עכשיו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . קיטו

עוד משהו

אפשר גם להשתמש בציר ירקות ושרימפס קפואים, אם אין שרימפס טרי
ציר ראשי שרימפס – מתכון

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן