מחבת פירות ים בציר שרימפס כתום עם חמאה ויין לבן
ציר ראשי שרימפס מוכן ברגע ויש לו טעמים עזים וצבע מהפנט, שווה להכיר אותו
מחבת פירות ים ברוטב כתום זרחני של ראשי שרימפס עם המון טעם, חמאה שמעגלת הכל ולימון פטרוזליה שמוסיף את הטרי שמתחבר כל כך טוב לים. פינוק אמיתי
שרימפס
שרימפס טריים, מלבד פציחות וטעם מושלם יש להם יתרון נוסף, וזה הראש שלהם
לפני שהכרתי היתי מבקשת אצל הדיג לנקות אותם. היום אין מצב, הציר שנוצר מבישול קצר שלהם הוא אוצר אמיתי
הראשים ניתקים מהגוף במשיכה קלה, סיר קטן לידי והראשים לתוכו
את החוט השחור שעובר במרכז השרימפס שולפת בעדינות, אם נקרע חורצת את הגב ומוציאה
ציר ראשי שרימפס
את הראשים שוטפת ומכסה במים
לפחות חצי מהסיר מלא בראשים
במתכונים בהם קולפים את השרימפס גם הקליפה נכנסת כאן
מוסיפה מים שיכסו את הראשים ועוד חצי כוס
מוסיפה ירקות ישנים כמו גזר סלרי עלים של פטרוזליה וקצת מלח
על אש בינונית כ20 דקות עד חצי שעה
קלמרי
קלמרי או קלמארי לא מצאתי סיבה לנקות לבד, מצד שני הטבעות הנפוצות זו דרך שטעימה בעיקר בטיגון ואפשר להרוויח הרבה גוס מהקלמרי בשיטת חיתוך אחרת
פותחת את הקלמרי לאורך, יש לו כאילו קו מסומן שסכין עובר בו בקלות ונוצר משולש פתוח
מניחה את הקלמרי כאשר הצד החיצוני על הקרש ומולי הפנים הרך
חורצת אותו בחריצים דקים, לא חתכים שתי וערב צפוף
זה יתן לנוזלים מקום להיתפס עליו וגם יעזור בריכוך
מולים
אם משתמשת במולים שוטפת אותם ובוררת רק את הסגורים והיפים
הכיף בהם זה הכפית המובנית של הצדפה לאסוף איתה רוטב
על מחבת ברזל גדולה מניחה קובית חמאה ומעט שמן זית
מניחה את הקלמרי על הצד הלא חרוץ רק לתת צריבה קטנה הופכת לצד החרוץ אחרי כמה רגעים הקלמרי יתגלגל על עצמו לספירלת קלמרי מלאה הטעם ומיצים, זה הרגע להוציא לצלחת בצד,כזו שלא יברחו ממנה המיצים
מכניסה את ראשי הקלמרי לצריבה טובה, אם צריך מוסיפה עוד קצת חמאה ושמן זית
שצרוב מוציאה גם אותם, זה יקח שתי דקות גג
מוסיפה עוד שמן וחמאה ומכניסה את השרימפס
יקח דקה או שתים מכל כיוון שהם יפכו לכתומים
מוציאה גם אותם
עכשיו שכולם קיבלו צבע טוב וחמאה אפשר להכין להם רוטב
עוד חמאה והפעם ניכנסים אליה שיני שום קצוצות דק
לשים לב כאן שלא יקבל צבע, רק ריח, מעל מפזרת את הטימין
מוסיפה את היין ומצמצמת עד שאין כמעט יין
מוסיפה את הציר מסונן, כוס או קצת יותר שיהיה לשרימפס ולקלמרי מספיק רוטב
טועמת, זה הזמן להוסיף מלח אם צריך
עכשיו מוסיפה קוביות חמאה קרה
כמה? אם אתם קטוגנים אז הרבה או כמה שהרוטב יקח
אם לא 40 גרם בקוביות יספיקו
מטלטלת את המחבת כדי להמיס את החמאה וליצור קצת אמולסיה
מוסיפה לימון ופטרוזליה קצוצה
טועמת, אולי עוד לימון חמאה או פטרוזליה
אל תוך הרוטב החם מחזירה את פירות הים
עם הנוזלים בקערה שלהם
את הקלמרי פורסת לרוחב לשלוש ארבע פרוסות
עוד קצת פטרוזליה מעל וכמה דקות של שיכשוך ברוטב
אוכלים עכשיו
Ingredients
Directions
שרימפס
שרימפס טריים, מלבד פציחות וטעם מושלם יש להם יתרון נוסף, וזה הראש שלהם
לפני שהכרתי היתי מבקשת אצל הדיג לנקות אותם. היום אין מצב, הציר שנוצר מבישול קצר שלהם הוא אוצר אמיתי
הראשים ניתקים מהגוף במשיכה קלה, סיר קטן לידי והראשים לתוכו
את החוט השחור שעובר במרכז השרימפס שולפת בעדינות, אם נקרע חורצת את הגב ומוציאה
ציר ראשי שרימפס
את הראשים שוטפת ומכסה במים
לפחות חצי מהסיר מלא בראשים
במתכונים בהם קולפים את השרימפס גם הקליפה נכנסת כאן
מוסיפה מים שיכסו את הראשים ועוד חצי כוס
מוסיפה ירקות ישנים כמו גזר סלרי עלים של פטרוזליה וקצת מלח
על אש בינונית כ20 דקות עד חצי שעה
קלמרי
קלמרי או קלמארי לא מצאתי סיבה לנקות לבד, מצד שני הטבעות הנפוצות זו דרך שטעימה בעיקר בטיגון ואפשר להרוויח הרבה גוס מהקלמרי בשיטת חיתוך אחרת
פותחת את הקלמרי לאורך, יש לו כאילו קו מסומן שסכין עובר בו בקלות ונוצר משולש פתוח
מניחה את הקלמרי כאשר הצד החיצוני על הקרש ומולי הפנים הרך
חורצת אותו בחריצים דקים, לא חתכים שתי וערב צפוף
זה יתן לנוזלים מקום להיתפס עליו וגם יעזור בריכוך
מולים
אם משתמשת במולים שוטפת אותם ובוררת רק את הסגורים והיפים
הכיף בהם זה הכפית המובנית של הצדפה לאסוף איתה רוטב
על מחבת ברזל גדולה מניחה קובית חמאה ומעט שמן זית
מניחה את הקלמרי על הצד הלא חרוץ רק לתת צריבה קטנה הופכת לצד החרוץ אחרי כמה רגעים הקלמרי יתגלגל על עצמו לספירלת קלמרי מלאה הטעם ומיצים, זה הרגע להוציא לצלחת בצד,כזו שלא יברחו ממנה המיצים
מכניסה את ראשי הקלמרי לצריבה טובה, אם צריך מוסיפה עוד קצת חמאה ושמן זית
שצרוב מוציאה גם אותם, זה יקח שתי דקות גג
מוסיפה עוד שמן וחמאה ומכניסה את השרימפס
יקח דקה או שתים מכל כיוון שהם יפכו לכתומים
מוציאה גם אותם
עכשיו שכולם קיבלו צבע טוב וחמאה אפשר להכין להם רוטב
עוד חמאה והפעם ניכנסים אליה שיני שום קצוצות דק
לשים לב כאן שלא יקבל צבע, רק ריח, מעל מפזרת את הטימין
מוסיפה את היין ומצמצמת עד שאין כמעט יין
מוסיפה את הציר מסונן, כוס או קצת יותר שיהיה לשרימפס ולקלמרי מספיק רוטב
טועמת, זה הזמן להוסיף מלח אם צריך
עכשיו מוסיפה קוביות חמאה קרה
כמה? אם אתם קטוגנים אז הרבה או כמה שהרוטב יקח
אם לא 40 גרם בקוביות יספיקו
מטלטלת את המחבת כדי להמיס את החמאה וליצור קצת אמולסיה
מוסיפה לימון ופטרוזליה קצוצה
טועמת, אולי עוד לימון חמאה או פטרוזליה
אל תוך הרוטב החם מחזירה את פירות הים
עם הנוזלים בקערה שלהם
את הקלמרי פורסת לרוחב לשלוש ארבע פרוסות
עוד קצת פטרוזליה מעל וכמה דקות של שיכשוך ברוטב
אוכלים עכשיו
קישורים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר

טרטר טרחון וירקות קשים
אוהבת שאתיקה ופרקטיקה נפגשות. פילטתי טרחון, לא ממש טובה בזה, נשאר על האידרה הרבה בשר, גרדתי אותו בכפית כמו שראיתי בסושיות. יצא די הרבה דג שהוא כבר טרטר בעצמו, הוספתי ירקות קשים ולימון ויצא! ים עדין פשוט ורגוע
0 תגובות