פשטידת מעקודה גדולה האמא של לביבות מעקודה

מחאמר פשטידת תפוחי אדמה שלא נגמרת

עכשיו יש צורך להכין מנות משביעות וגדולות, עשירות בפחמימות לחיילים ומפונים.

דגנים וקיטניות, תפוחי אדמה, אורז פתיתים, פה ושם קופסאות שימורים

רחוק מפליאו.

מה שהביא אותי למחשבה, פליאו זה לא כזה מקיים. בשר טרי דגים פירות וירקות טרים הם לא מוצרים שקל להשיג בימי מלחמה. מפונקים דורשים בית, תנור ומקרר. קצת מצחיק עם חושבים על תזונת האדם הקדמון וסקס אפיל של משהו קדמוני.

זמן פחמימות דגנים וקיטניות .

יש כאן פשטידה מרוקאית בשם מחאמר או מעקודה. יש בה תפוחי אדמה, ביצים וירקות צבעונים. פשטידה גדולה משביעה, מאכילה משפחה גדולה בקלות.

אפשר לשלוח אותה לכמה שעות בלי מקרר, היא משביעה טעימה ויש בה קריצה לבית

פשטידת מחמאר שחומה יפה

מחאמר פשטידה מרוקאית

מחאמר זו פשטידה מרוקאית שיש בה בעיקר ביצים ותפוחי אדמה. יש שקוראים לה מחמר, יש שקוראים לה מעקודה. לא יכולה להצביע על הניואנסים. הקסם הוא גם בלוק וגם בתחושת הבית. יש ריח של מרק עוף, בלי אבקת מרק עוף, יש צבעים יפים, יש פחמימה מנחמת.

יש בבלוג גם לביבות מעקודה, משהו די דומה מבחינת הרכב החומרים רק בצורת לביבה קטנה

ככה עושה

מחאמר פשטידת תפוחי אדמה שלא נגמרת

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה1 hour
מנות12 מנות
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

חומרים לסיר בקוטר 30

  • 1.5 קג תפוחי אדמה מבושלים
  • 8 ביצים
  • 3 גזרים
  • 1 כוס אפונה ירוקה
  • 2 ביצים קשות
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית אבקת כורכום
  • 2 כפות שבבי בצל מטוגן, או בצל טרי מטוגן
  • 2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
  • 1 כפית מלח
  • כוס שמן זית

הכנות

  • מבשלת את תפוחי האדמה בסיר גדול עם שפע של מים מומלחים עד לריכוך
    מקררת ומקלפת. מועכת את תפוחי האדמה. לא כמו פירה יותר גס, הכונה שישארו גושים. מעבירה לקערה גדולה שתכיל את כל החומרים
  • את הגזרים מבשלת במים מומלחים עד שרך. קולפת וחותכת לקוביות קטנות
    מבשלת 2 ביצים 7 דקות ומשאירה בסיר. שהמים פושרים מוציאה ומקלפת, חותכת לקוביות גסות
    את האפונה הירוקה שוטפת במים חמים כדי לשחרר ריחות מהמקפיא
  • בקערה נוספת טורפת את הביצים, מוסיפה את התבלינים ואת אבקת האפיה.
    לגבי הבצל, אפשר לטגן בצל גדול עד שהוא מקורמל, אפשר להשתמש בשבבי בצל יבשים, במל טרי פחות מתאים
    מעבירה את התערובת הנוזלית לקערת תפוחי האדמה ומערבבת.
    מוסיפה את הירקות והביצים הקשות את הפטרוזליה הקצוצה ואת מיץ הלימון. זו התערובת
  • בוחרת סיר שיכול להיכנס גם לתנור. סיר בקוטר 30 סנטימטר יתן כאן פשטידה גדולה וגבוהה, אפשר גם קצת יותר גדול.
  • הבישול הוא בשני שלבים. את כל השמן מעבירה לסיר, מזיזה ככה שהוא ישמן גם את הדפנות. שהשמן חם מכניסה את כל המסה ובעזרת מרית מישרת.
    עכשיו השאיפה היא לתת לפשטידה כרום חום קריספי בעזרת השמן, סוג של טיגון
    זה יקח כמה דקות, תלוי בגודל הלהבה ואיכות הסיר. רמז של שולים חומים בשולי הפשטידה, זה סימן טוב לעצור את האש ולעבור לתנור.
    מחממת תנור לחום של 180 מעלות מכניסה לא מכוסה עד ששחום גם למעלה. משהו כמו 40 דקות
    יש שמכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה, לי זה פחות הצליח ככה.
    מחמאר שחומה יפה
  • כששחום מגרה המחאמר מוכנה. יש ריח של מרק עוף, לא ברור למה. מוציא ומחכה קצת, מעבירה סכין בין הדפנות לפשטידה והופכת על צלחת הגשה גדולה.
    זהו, פרוסות גדולות ריחניות יפות ומשביעות.
    פשטידת מחמאר שחומה יפה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . צמחוני
פשטידת מחמאר שחומה יפה
פשטידת מחמאר שחומה יפה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

2 מחשבות על “מחאמר פשטידת תפוחי אדמה שלא נגמרת”

  1. לגבי השמעת שניהם נכונים אמא שלי ז״ל היתה מוסיפה גם חתיכות קטנות של חזה עוף אחרי שהוא הורתח במים דקות ספורות.
    הכורכום הפלפל שחור המלח עושים את העבודה5 stars

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן