מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

| 7/03/2022

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות.

לא צריך להשתגע עם האננס, קפוא זה מצוין כאן. מה שכן, המקלות זה חובה

אפשר להגיש על אורז כרובית, ולהכין סיר אורז למשפחה הולך מעולה יחד

סלמון חמוץ מתוק עם אננס

קטגוריה: אסיתי | דגי ים
כמותזמן הכנה
שלוש מנות 30 דקות

 500 גרם סלמון טרי בלי עור חתוך לקוביות
 2 כוסות אננס קפוא
מישרה
 שתי כפות קוקנט אמינו
 שתי כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
 כף מייפל
 כף שמן שומשום בהיר
 אצבע ג'ינג'ר טרי מגורד
 שלוש שיני שום מגורדות
ירקות
 רבע כרוב ירוק או סגול או שניהם
 שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג
 גזר חתוך לג'וליאנים
 פרחי ברוקולי או כרובית קטנים
 בצל פרוס לאורך
 נבטי מש עבים
 שמן קוקוס לטיגון
 בצל ירוק חתוך דק לפזר מעל
 שומשום לפזר מעל בסוף

1

מתחילה בהכנת המישרה
את השום והג'ינגר מגרדת על הפומפיה בחורים הדקים
מעבירה לקערה ומוסיפה קוקנט אמינו חומץ אורז או חומץ תפוחים, רבע כוס מים חמים, שמן שומשום בהיר ומלח

2

את הסלמון חותכת לקוביות של כשני סנטימטר
ומעבירה לקערת המישרה
ולמקרר עד סיום הקיצוץ

3

קוצצת את הירקות
כיף שיש הרבה סוגים, לפי מה שיש בבית
הרעיון הוא ליצור חתיכות שיתבשלו באותו הזמן, כלומר הירקות הקשים יותר קטנים מהרכים
ובבישול סדר ההכנסה הוא מהקשה לרך

4

מלהיטה ווק או מחבת גדול עם קצת שמן קוקוס
מכניסה קודם את הבצל לרגע
אחריו את האננס. אננס קפוא חתוך למקטעים חצי מופשר הוא יפריש קצת נוזלים
אחריו גזר ברוקולי כרובית שעועית ירוקה
מקפיצה קצת שיקבלו צבע ויתרכחו קצת

5

מוסיפה את הרכים כרוב, כרוב סגול ונבטים
מוסיפה גם את המישרה של הסלמון ומקפיצה
יתכן ויהיה צריך שלוק של מים כדי להשלים את הבישול
טועמת, יתכן וצריך עוד מלח או חומץ או קוקנט אמינו או מיפל, לטעמכן, זה הזמן לתקן תיבול

6

את הסלמון שנוטה להיתפרק מטגנת בניפרד
במחבת ברזל שמה שמן קוקוס ואת הקוביות
אין צורך לנגב מהמשרה, קצת קירמול יוסיף לטעם
מניחה בשכבה אחת אחרי דקה שתים הופכת לפאה השניה וכך הלאה לכל הכיונים

7

להגשה
מי שבענין אורז לבן או המשפחה בענין אורז לבן, זה מאוד מתאים כאן
אז אורז או כלום, מעל כמות יפה של ירקות ומעל קוביות סלמון צרובות
אפשר ורצוי לפזר מעל קצת שומשום ובצל ירוק
ולאכול עם מקלות
אם היה לי בבית כלי חד פעמי של אוכל סיני החוויה היתה עוד יותר מדויקת

Ingredients

 500 גרם סלמון טרי בלי עור חתוך לקוביות
 2 כוסות אננס קפוא
מישרה
 שתי כפות קוקנט אמינו
 שתי כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים
 כף מייפל
 כף שמן שומשום בהיר
 אצבע ג'ינג'ר טרי מגורד
 שלוש שיני שום מגורדות
ירקות
 רבע כרוב ירוק או סגול או שניהם
 שעועית ירוקה טריה או אפונת שלג
 גזר חתוך לג'וליאנים
 פרחי ברוקולי או כרובית קטנים
 בצל פרוס לאורך
 נבטי מש עבים
 שמן קוקוס לטיגון
 בצל ירוק חתוך דק לפזר מעל
 שומשום לפזר מעל בסוף

Directions

1

מתחילה בהכנת המישרה
את השום והג'ינגר מגרדת על הפומפיה בחורים הדקים
מעבירה לקערה ומוסיפה קוקנט אמינו חומץ אורז או חומץ תפוחים, רבע כוס מים חמים, שמן שומשום בהיר ומלח

2

את הסלמון חותכת לקוביות של כשני סנטימטר
ומעבירה לקערת המישרה
ולמקרר עד סיום הקיצוץ

3

קוצצת את הירקות
כיף שיש הרבה סוגים, לפי מה שיש בבית
הרעיון הוא ליצור חתיכות שיתבשלו באותו הזמן, כלומר הירקות הקשים יותר קטנים מהרכים
ובבישול סדר ההכנסה הוא מהקשה לרך

4

מלהיטה ווק או מחבת גדול עם קצת שמן קוקוס
מכניסה קודם את הבצל לרגע
אחריו את האננס. אננס קפוא חתוך למקטעים חצי מופשר הוא יפריש קצת נוזלים
אחריו גזר ברוקולי כרובית שעועית ירוקה
מקפיצה קצת שיקבלו צבע ויתרכחו קצת

5

מוסיפה את הרכים כרוב, כרוב סגול ונבטים
מוסיפה גם את המישרה של הסלמון ומקפיצה
יתכן ויהיה צריך שלוק של מים כדי להשלים את הבישול
טועמת, יתכן וצריך עוד מלח או חומץ או קוקנט אמינו או מיפל, לטעמכן, זה הזמן לתקן תיבול

6

את הסלמון שנוטה להיתפרק מטגנת בניפרד
במחבת ברזל שמה שמן קוקוס ואת הקוביות
אין צורך לנגב מהמשרה, קצת קירמול יוסיף לטעם
מניחה בשכבה אחת אחרי דקה שתים הופכת לפאה השניה וכך הלאה לכל הכיונים

7

להגשה
מי שבענין אורז לבן או המשפחה בענין אורז לבן, זה מאוד מתאים כאן
אז אורז או כלום, מעל כמות יפה של ירקות ומעל קוביות סלמון צרובות
אפשר ורצוי לפזר מעל קצת שומשום ובצל ירוק
ולאכול עם מקלות
אם היה לי בבית כלי חד פעמי של אוכל סיני החוויה היתה עוד יותר מדויקת

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: אסיתי. דגי ים

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר