מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

הכנות5 minsזמן בישול15 mins

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק

1

את המולים הטריים שומרת בכערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
את המולים שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים, שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל, מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח
קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק שהמידה שלו מתאימה. בנתים קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן. כששחום מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והממין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים. לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מוסיפה את המולים ומקפיצה, הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב, כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות. להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

חומרים

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק

אופן ההכנה

1

את המולים הטריים שומרת בכערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
את המולים שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים, שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל, מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח
קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק שהמידה שלו מתאימה. בנתים קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן. כששחום מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והממין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים. לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מוסיפה את המולים ומקפיצה, הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב, כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות. להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

מולים עם ארטישוק ירושלמי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

הכנות5 minsזמן בישול15 mins

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק

1

את המולים הטריים שומרת בכערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
את המולים שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים, שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל, מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח
קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק שהמידה שלו מתאימה. בנתים קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן. כששחום מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והממין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים. לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מוסיפה את המולים ומקפיצה, הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב, כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות. להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

חומרים

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק

אופן ההכנה

1

את המולים הטריים שומרת בכערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
את המולים שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים, שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל, מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח
קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק שהמידה שלו מתאימה. בנתים קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן. כששחום מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והממין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים. לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מוסיפה את המולים ומקפיצה, הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב, כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות. להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה. אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

מולים עם ארטישוק ירושלמי
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

$