מולים עם ארטישוק ירושלמי
מה שחי נפתח, זה מה שכדאי לזכור בקשר למולים
מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב.
זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים
את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח
קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן
מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה
מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול
Ingredients
Directions
את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח
קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן
מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה
מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מחבת פירות ים בציר שרימפס כתום עם חמאה ויין לבן
מחבת פירות ים ברוטב כתום זרחני של ראשי שרימפס עם המון טעם, חמאה שמעגלת הכל ולימון פטרוזליה שמוסיף את הטרי שמתחבר כל כך טוב לים. פינוק אמיתי

שרימפס סקמפי, שרימפס בחמאת שום ולימון על נודלס זוקיני
שרימפס סקמפי זו קלאסיקה איטלקית של פסטה פירות ים ברוטב חמאת שום ולימון ויין לבן. משתמשת בשרימפס טריים וג'וליאנים קישואים בתפקיד הפסטה. הרוטב דומה. קלאסיקה

שיפודי דגים תאילנדים
יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

דגים ופירות ים בטמפורה
טמפורה ללא גלוטן מקמח טפיוקה עמילן תפוח אדמה וסודה. פציחה וטעימה. עוטפת פירות ים טריים, ירקות ודגי ים לבנים. בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. שווה משהו אפילו שבריא זה לא
0 תגובות