מולים עם ארטישוק ירושלמי

9/01/2021

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

Prep Time5 minsCook Time15 mins

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
 50 גרם חמאה צהובה - אופציונלי

1

את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח

2

קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן

3

מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה

4

מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

Ingredients

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
 50 גרם חמאה צהובה - אופציונלי

Directions

1

את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח

2

קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן

3

מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה

4

מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

9/01/2021

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

Prep Time5 minsCook Time15 mins

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
 50 גרם חמאה צהובה - אופציונלי

1

את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח

2

קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן

3

מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה

4

מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

Ingredients

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
 50 גרם חמאה צהובה - אופציונלי

Directions

1

את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח

2

קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן

3

מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה

4

מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

מולים עם ארטישוק ירושלמי

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: פירות ים

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

דגים ופירות ים בטמפורה

דגים ופירות ים בטמפורה

טמפורה ללא גלוטן מקמח טפיוקה עמילן תפוח אדמה וסודה. פציחה וטעימה. עוטפת פירות ים טריים, ירקות ודגי ים לבנים. בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. שווה משהו אפילו שבריא זה לא

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי שרימפס, פירות ים מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים