מולים עם ארטישוק ירושלמי

מה שחי נפתח, זה מה שכדאי לזכור בקשר למולים

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב.

זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

 

ככה עושה

מולים עם ארטישוק ירושלמי

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 1 קילו, סלסלה של מולים טרים
  • 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
  • 50 גרם חמאה צהובה - אופציונלי

הכנות

  • את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
    שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
    שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
    מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח
  • קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
    קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן
  • מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
    לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
    מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה
  • מוסיפה את המולים ומקפיצה
    הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטבכ. שכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות.
    להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
    אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן