מאפינס בננה קפה ופקאן

בננות שהבשילו הן חומר גלם בעצמו. המאפיין האלו זה אחד השימושים הטובים בו. עוד שימוש הוא לחתוך לפרוסות ולהעביר למקפיא, מה שנותן בסיס לגלידה בדקה

מאפינס מהירים רכים ועסיסים עם בננה קפה ופקאן, טעמים שהולכים מעולה יחד

 

ככה עושה

מאפינס בננה קפה ופקאן

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה25 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

חומרים לסירופ קוקוס

  • 4 כפות קפה חזק אספרסו מקינטה
  • 50 גרם סוכר קוקוס שש כפות

חומרים רטובים

  • סירופ קוקוס וקפה
  • 3 בננות קטנות מאוד בשלות
  • 2 ביצים אורגניות בינוניות
  • 3 כפות שמן זית

חומרים יבשים

  • 2 ½ כוסות קמח שקדים
  • רבע כפית סודה לשתיה
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית קינמון
  • רבע כפית מלח הימליה דק
  • חצי כוס פקאן קצוץ גס

הכנות

הכנה

  • מחממת תנור ל160 מעלות על טורבו מכינה תבנית מאפינס עם 12 שקעים, בכל אחד שמה כוסית נייר אפיה
  • לסירופ הקוקוס: בקערית קטנה מערבבת את סוכר הקוקוס והקפה, הסוכר נמס בקלות
  • בקערית גדולה מערבבת את כל החומרים היבשים
  • בעוד קערית מועכת את הבננות במזלג טורפת את הביצים פנימה ומוסיפה גם את השמן ואת סירופ הקוקוס מערבבת טוב
  • מאחדת את התערובת היבשה והרטובה בעירבוב מהיר
  • מעבירה בכף את הבלילה לכוסיות הנייר בתבנית מקשטת בעוד פקאנים על כל מאפינס
  • אופה כ20 עד 25 דקות בחום נמוך מוציאה ומצננת המאפינס יוצאים רכים ועסיסים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן