מאפינס בננה קפה ופקאן

| 14/04/2021

בננות שהבשילו הן חומר גלם בעצמו. המאפיין האלו זה אחד השימושים הטובים בו. עוד שימוש הוא לחתוך לפרוסות ולהעביר למקפיא, מה שנותן בסיס לגלידה בדקה

מאפינס מהירים רכים ועסיסים עם בננה קפה ופקאן, טעמים שהולכים מעולה יחד

תגית: AIP Reintro | Paleo | בננה
כמותזמן הכנה
12 מאפיינם40 דקות

חומרים לסירופ קוקוס
 4 כפות קפה חזק אספרסו מקינטה
 50 גרם סוכר קוקוס שש כפות
חומרים רטובים
 סירופ קוקוס וקפה
 3 בננות קטנות מאוד בשלות
 2 ביצים אורגניות בינוניות
 3 כפות שמן זית
חומרים יבשים
 שתים וחצי כוסות קמח שקדים
 רבע כפית סודה לשתיה
 כפית אבקת אפיה
 כפית קינמון
 רבע כפית מלח הימליה דק
 חצי כוס פקאן קצוץ גס

הכנה
1

מחממת תנור ל160 מעלות על טורבו
מכינה תבנית מאפינס עם 12 שקעים, בכל אחד שמה כוסית נייר אפיה

2

לסירופ הקוקוס: בקערית קטנה מערבבת את סוכר הקוקוס והקפה, הסוכר נמס בקלות

3

בקערית גדולה מערבבת את כל החומרים היבשים

4

בעוד קערית מועכת את הבננות במזלג טורפת את הביצים פנימה ומוסיפה גם את השמן ואת סירופ הקוקוס מערבבת טוב

5

מאחדת את התערובת היבשה והרטובה בעירבוב מהיר

6

מעבירה בכף את הבלילה לכוסיות הנייר בתבנית
מקשטת בעוד פקאנים על כל מאפינס

7

אופה כ20 עד 25 דקות בחום נמוך
מוציאה ומצננת המאפינס יוצאים רכים ועסיסים

Ingredients

חומרים לסירופ קוקוס
 4 כפות קפה חזק אספרסו מקינטה
 50 גרם סוכר קוקוס שש כפות
חומרים רטובים
 סירופ קוקוס וקפה
 3 בננות קטנות מאוד בשלות
 2 ביצים אורגניות בינוניות
 3 כפות שמן זית
חומרים יבשים
 שתים וחצי כוסות קמח שקדים
 רבע כפית סודה לשתיה
 כפית אבקת אפיה
 כפית קינמון
 רבע כפית מלח הימליה דק
 חצי כוס פקאן קצוץ גס

Directions

הכנה
1

מחממת תנור ל160 מעלות על טורבו
מכינה תבנית מאפינס עם 12 שקעים, בכל אחד שמה כוסית נייר אפיה

2

לסירופ הקוקוס: בקערית קטנה מערבבת את סוכר הקוקוס והקפה, הסוכר נמס בקלות

3

בקערית גדולה מערבבת את כל החומרים היבשים

4

בעוד קערית מועכת את הבננות במזלג טורפת את הביצים פנימה ומוסיפה גם את השמן ואת סירופ הקוקוס מערבבת טוב

5

מאחדת את התערובת היבשה והרטובה בעירבוב מהיר

6

מעבירה בכף את הבלילה לכוסיות הנייר בתבנית
מקשטת בעוד פקאנים על כל מאפינס

7

אופה כ20 עד 25 דקות בחום נמוך
מוציאה ומצננת המאפינס יוצאים רכים ועסיסים

מאפינס בננה קפה ופקאן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@


0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. עוגה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח