בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים. פיתוח מתכון רמי ורטמן

הכנות20 minsזמן בישול30 mins

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה
מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

Ingredients

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

Directions

1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה
מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

מאפיין דלעת
מתאים לפרוטוקולים

AIP  Paleo

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים. פיתוח מתכון רמי ורטמן

הכנות20 minsזמן בישול30 mins

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה
מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

Ingredients

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

Directions

1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה
מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

מאפיין דלעת
מתאים לפרוטוקולים

AIP  Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו

עוגיות שוקו שוקו אגוזיות עם חמאת טיגארנאט ואגוזי לוז. עוגיות שוקולד צ’יפס פליאו, טבעוניות ללא דגנים בכלל

אוזני המן

אוזני המן

פעם בשנה מרשה לעצמי, אוזני המן מבצק פריך מאוד, מילוי פרג מתוק והכנה מסובכת. התוצאה שווה ממש

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

עוגיה טחינה שמרגישה כמו עוגיה וטעימה כמו עוגיה. לכבוד החזרת הטחינה והשומשום בהצלחה, הבת האלופה שלי יצרה את המתכון הזה. הקרדיט כולו לרמי ורטמן

אמפנדס

אמפנדס

מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, מתברר שבצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו’נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

$