מאפינס דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפינס דלעת הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

בעולם הדלעות יש כמה כוכבות. דלעת יפנית למשל, דלורית שיש בכל פינה ודלעת ערמונים שהיא מתוקה כמו פרי, המרקם שלהם מתאים מאוד למאפיין

מאפיין דלעת ללא גלוטן

ככה עושה

מאפיין דלעת

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות12 מאפיינס
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
  • חצי כוס קמח קוקוס
  • שלושת רבעי כוס קמח שקדים
  • חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
  • חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
  • שלוש ביצים אורגניות
  • רבע כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס שמן קוקוס
  • שתי כפות מים
  • מעט מלח אטלנטי ורוד
  • שלוק מייפל
  • שורש כורכום טרי מגורד
  • גרעיני דלעת לקישוט

הכנות

  • מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
  • בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים, קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה
  • מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים בוזקת מעל גרעיני דלעת אופה ב180 מעלות כחצי שעה בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineבלי חלב . חופשי מגלוטן . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן