מאפה זוקיני שטוח
פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה.
אז מאפה רק בשביל ההרגשה.
השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים
שומרת קוביות במקרר, אוכלת קר בבוקר עם משהו מעל. זה לא פיצה קרה אבל אפשר לדמין
מעדיפה זוקיני גדולים ומבריקים
מגרדת אותם עם הקליםה על פומפיה גסה
מעבירה לקערה ומפזרת חצי כפית מלח מעל כדי לעזור לנוזלים לצאת
פורסת ליד מגבת מטבח נקיה
אחרי כמה דקות מעבירה את הזוקיני המגורדים למגבת
אוספת את השולים וסוחטת
יוצא הרבה מאוד נוזל, זה הדרך להצליח עם המאפה הזה
לסחוט בראבק
את הזוקיני הסחוטים מעבירה לקערה
מוסיפה בצל ירוק קצוץ דק חלק ירוק וחלק לבן
מוסיפה הרבה שמיר קצוץ דק, זו הקלאסיקה ויש לה קטע. להחליף בפטרוזליה זו אופציה רק למי שלא סובלת שמיר
לזה מוסיפה שתי כפות של קמח שקדים וביצה אורגנית אחת
אם סבבה עם גבינת פטה אז כף מהכי שמנה שיש, עדיף עיזים
זה יתן שומניות ומליחות
למי שלא בענין של גבינות אז שומניות משמן זית ומליחות ממלח
ערבוב טוב
אופה בתבנית של עשרים על עשרים
מרפדת בניר אפיה, משמנת בשמן זית
מעבירה את הבלילה ומשטחת
לתנור על החום הכי גבוהה, עדיף על טורבו
זה לוקח כ40 דקות עד ששחום
כדאי לתת למאפה להתיצב איזה חצי שעה ואז לפרוס לקוביות
זה נשמר נהדר במקרר, והולך מעולה בבוקר עם ביצה קשה טחינה ומלפפון
Ingredients
Directions
מעדיפה זוקיני גדולים ומבריקים
מגרדת אותם עם הקליםה על פומפיה גסה
מעבירה לקערה ומפזרת חצי כפית מלח מעל כדי לעזור לנוזלים לצאת
פורסת ליד מגבת מטבח נקיה
אחרי כמה דקות מעבירה את הזוקיני המגורדים למגבת
אוספת את השולים וסוחטת
יוצא הרבה מאוד נוזל, זה הדרך להצליח עם המאפה הזה
לסחוט בראבק
את הזוקיני הסחוטים מעבירה לקערה
מוסיפה בצל ירוק קצוץ דק חלק ירוק וחלק לבן
מוסיפה הרבה שמיר קצוץ דק, זו הקלאסיקה ויש לה קטע. להחליף בפטרוזליה זו אופציה רק למי שלא סובלת שמיר
לזה מוסיפה שתי כפות של קמח שקדים וביצה אורגנית אחת
אם סבבה עם גבינת פטה אז כף מהכי שמנה שיש, עדיף עיזים
זה יתן שומניות ומליחות
למי שלא בענין של גבינות אז שומניות משמן זית ומליחות ממלח
ערבוב טוב
אופה בתבנית של עשרים על עשרים
מרפדת בניר אפיה, משמנת בשמן זית
מעבירה את הבלילה ומשטחת
לתנור על החום הכי גבוהה, עדיף על טורבו
זה לוקח כ40 דקות עד ששחום
כדאי לתת למאפה להתיצב איזה חצי שעה ואז לפרוס לקוביות
זה נשמר נהדר במקרר, והולך מעולה בבוקר עם ביצה קשה טחינה ומלפפון
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה
אלו לביביות שמעציות את הטעם הטבעי של הבטטה בתוספת טעמי אוממי מתוקים מרוטב קוקנט אמינו שדומה לסויה. קצת מלח לאזן וזהו. מנשא מושלם לאבוקדו וסלמון

קפה הפוך קטוגני
טיפ קטן לקפה הפוך דל פחמימות ומפנק

ג'חנון כרוב
כרוב ממולא בעצמו עם חמאה. אפשר לקרוא לו גם ג'חנון כרוב קטוגני. כרוב, גהיי \ חמאה ומלח, זה הכל. נהדר לשאת עליו טעמים כמו ביצה רכה, רסק עגבניות, חריף ירוק וחמוצים. ארוחת בוקר שהשומן מחליף בה את הדגן. 2021 זה שנה של מהפכות

בורקס גבינת שקדים ותרד
גבינת שקדים סמיכה ומלוחה, הרבה תרד וקריספיות מעטיפת עלה אורז אפוי עם שמן זית. בורקס חופשי מחלב וגלוטן. נותן את תחושת הבורקס בשישי
0 תגובות