מאפה זוקיני שטוח יווני

מאפה זוקיני שטוח

פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה.

אז מאפה רק בשביל ההרגשה.

השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

שומרת קוביות במקרר, אוכלת קר בבוקר עם משהו מעל. זה לא פיצה קרה אבל אפשר לדמין

מאפה זוקיני שטוח

ככה עושה

מאפה זוקיני שטוח

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות9 קוביות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 3 זוקיני גדולים
  • חצי צרור שמיר
  • 6 גבעולי בצל ירוק
  • ביצה אורגנית
  • 2 כפות קמח שקדים
  • כף גבינה פטה 22 אחוז
  • או כף שמן זית וחצי כפית מלח

הכנות

ככה עושה

  • מעדיפה זוקיני גדולים ומבריקים. מגרדת אותם עם הקליפה על פומפיה גס
    המעבירה לקערה ומפזרת חצי כפית מלח מעל כדי לעזור לנוזלים לצאת
    פורסת ליד מגבת מטבח נקיה
    אחרי כמה דקות מעבירה את הזוקיני המגורדים למגבת. אוספת את השולים וסוחטת. יוצא הרבה מאוד נוזל, זה הדרך להצליח עם המאפה הזה – לסחוט בראבק
  • את הזוקיני הסחוטים מעבירה לקערה
    מוסיפה בצל ירוק קצוץ דק חלק ירוק וחלק לבן. מוסיפה הרבה שמיר קצוץ דק, זו הקלאסיקה ויש לה קטע. להחליף בפטרוזליה זו אופציה רק למי שלא סובלת שמיר
    לזה מוסיפה שתי כפות של קמח שקדים וביצה אורגנית אחת. אם סבבה עם גבינת פטה אז כף מהכי שמנה שיש, עדיף עיזים. זה יתן שומניות ומליחות
    למי שלא בענין של גבינות אז שמן זית ומלח. ערבוב טוב
  • אופה בתבנית של עשרים על עשרים, מרפדת בניר אפיה, משמנת בשמן זית
    מעבירה את הבלילה ומשטחת
    לתנור על החום הכי גבוהה, עדיף על טורבו. זה לוקח כ40 דקות עד ששחום
  • כדאי לתת למאפה להתיצב איזה חצי שעה ואז לפרוס לקוביות. נשמר נהדר במקרר, והולך מעולה בבוקר עם ביצה קשה טחינה ומלפפון
    קוביות מאפה זוקיני שטוח אחת על השניה
מאפה זוקיני שטוח יווני
מתכון להדפסה
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן