מרוות ירושלים ועצם מח

עלי מרוות ירושלים הם מהניפלאים שיש בעלי המילוי.

הם צצים בתחילת החורף וניתן ללקט אותם או ליקנות בשווקים הערבים. מאוד פשוט לגלגל ולבשל והתוצאה מפתיעה בפראיות וטעם ירוק.

שילבתי עצמות מוח שתרמו עומק וענין. יש שתי אופציות למילוי אחת עם אורז ואחת בלי, שתיהם טובות, לבחירתכן

לפעמים קוראים לעלים הניפלאים האלו אלסיינה בירקניה בכפר ערבי אם תבקשי מרוות ירושלים יגידו אלסיינה

השם לשון הפר שגם הוא משויך לעלים האלו התגלגל מהמילה אלסיינה שזה לשון, רק שהצמח לשון הפר הוא צמח אחר שלא בטוח לאכול

ככה עושה

מרוות ירושלים ועצם מח

הכנות45 minutes
זמן בישול אפיה התססה1 hour
מנות18
חופשי מאלרגנים
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • 18 עלים של מרוות ירושלים
  • 5 עצמות מוח בגובה שני סנטימטר
  • 1 כוס ציר עצמות

למילוי עם אורז

  • 1 כוס אורז בסמטי לבן
  • 1 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 300 גרם בשר טחון שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית בהרת אופציונלי

למילוי בשר וירקות

  • 500 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כרישה גדולה קצוצה דק
  • 1 גזר גדול מגורד
  • 1 קישוא גדול מגורד
  • 1 כף עלים קצוצים של זעתר
  • מלח אטלנטי גס

הכנות

  • אפשר לבחור למלא עלים של מרוות ירושלים במילוי דל פחמימות ללא אורז רק עם בשר וירקות, או מילוי עם אורז מעט השר וירקות. לפי התזונה שלכן

הכנת המילוי עם אורז

  • מתחילה בטיגון בצל לבן גדול קצוץ קטן, מוסיפה את הבשר, מוסיפה אורז בסמטי לבן שטוף היטב, מוסיפה פטרוזיליה קצוצה מלח ותבלינים, מוסיפה כוס מים מינרלים מורידה לאש קטנה ומכסה לחמש דקות, מקררת קצת את המילוי לפני הגלגול

הכנת מילוי בשר וירקות

  • מטגנת את הבצל, מוסיפה כרישה וגזר, מוסיפה את הבשר ומטגנת דקה שתים, מכבה אש ומוסיפה מלח ועלים קצוצים של זעתר

מילוי עלים מרוות ירושלים

  • גוזמת את הגבעול ומשאירה אותם בצד לריפוד הסיר, חולטת את העלים במים רותחים, חליטה קצרה של דקה. מוציאה למסננת
    בוחרת קרש עבודה גדול עליו פורשת מספר עלים, הצד המבריק מתחת. כלומר מניחה את המילוי על הצד המחוספס יותר
    מגלגלת את העלים מבסיס העלה קדימה, כאשר מקפלת מהשולים כדי שהמילוי לא יברח

אפיה

  • בוחרת תבנית שתכיל את העלים והעצמות בצפיפות
    מרפדת את התבנית בגבעולים שהסרתי מהעלים
    מסדרת בצפיפות עצמות ועלים ממולאים
    מחממת את הציר ומוסיפה לו עוד כוס מים חמים, שופכת בעדינות את הנוזלים מעל, מכסה בניר אפיה ומעל נייר כסף.
    מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לארבעים דקות מכוסה ועוד 10 דקות השחמה
    אפשר להוסיף מעל קצת אפונת גינה ולהגיש עם רבעי לימונים
    מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם ועצם מח
מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם ועצם מח
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן