לשון וחברים

| 8/11/2020

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב… או בלי.

טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה.

אפשר לכבוש אותה ולהגיש פרוסה דק עם חרדל. תהליך הכבישה דומה פסטרמה לחי בקר כבושה

קטגוריה: חלקי פנים
כמותזמן הכנה
לשון גדולהשלוש וחצי שעות

 1 לשון טריה במשקל קילו וחצי
 1 בצל קלוף
 8 פילפל אנגלי
 4 עלי דפנה
 4 שיני שום קלופות
 1 כף מלח

1

הלשון חייבת להיות טריה, לשון קפואה יש לה מרקם פחות טוב ובלשון המרקם זה אחד היתרונות המשמעותים
אז לשון טריה בסיר, תבלינים מים לכיסוי ומיכסה
על אש בינונית שלוש עד שלוש וחצי שעות, ברתיחה עדינה מאוד. לשון יותר קטנה צריכה פחות זמן
אחרי שלוש שעות נועצת סכין בחלק העבה כדי לבדוק האם רך מספיק. אם כן מכבה את האש וחוזרת אחרי חצי שעה למלאכת הקילוף

2

מוציאה את הלשון מהנוזל לקרש גדול, בעזרת קצה הסכין תופסת פינה ומקלפת את הקליפה הלבנה, אם הלשון מספיק מבושלת וחמימה הקליפה תרד מאוד בקלות. לשון מבושלת יתר על המידה בזמן הקילוף, חלקים מהלשון יתלשו והיא קצת תתפרק, עדין טעים באותה מידה אבל דורש יותר דיוק עם הסכין. מנקה בנדיבות חלקים רופפים או לא ממש יפים, הכלבה ליד, תופסת שאריות

3

נישארת עם לשון מוצקה קלופה ויפה

4

איחסון
מעבירה לקופסה למקרר
את נוזל הבישול אפשר לסנן ולשפוך מעל הלשון שתתקרר ברוטב שומר עליה יותר עסיסית, זה מתאים אם בחרתן לבשל אותה אחר כך ברוטב

5

אני פחות אוהבות גלטיניות
שומרת את הלשון במקרר בקופסה ממכוסה, ומשתמשת כמו נקניק, שבא לי פורסת פרוסה דקה
צליה קלה על מחבת חם עם מעט שמן זית ומלח גס

Ingredients

 1 לשון טריה במשקל קילו וחצי
 1 בצל קלוף
 8 פילפל אנגלי
 4 עלי דפנה
 4 שיני שום קלופות
 1 כף מלח

Directions

1

הלשון חייבת להיות טריה, לשון קפואה יש לה מרקם פחות טוב ובלשון המרקם זה אחד היתרונות המשמעותים
אז לשון טריה בסיר, תבלינים מים לכיסוי ומיכסה
על אש בינונית שלוש עד שלוש וחצי שעות, ברתיחה עדינה מאוד. לשון יותר קטנה צריכה פחות זמן
אחרי שלוש שעות נועצת סכין בחלק העבה כדי לבדוק האם רך מספיק. אם כן מכבה את האש וחוזרת אחרי חצי שעה למלאכת הקילוף

2

מוציאה את הלשון מהנוזל לקרש גדול, בעזרת קצה הסכין תופסת פינה ומקלפת את הקליפה הלבנה, אם הלשון מספיק מבושלת וחמימה הקליפה תרד מאוד בקלות. לשון מבושלת יתר על המידה בזמן הקילוף, חלקים מהלשון יתלשו והיא קצת תתפרק, עדין טעים באותה מידה אבל דורש יותר דיוק עם הסכין. מנקה בנדיבות חלקים רופפים או לא ממש יפים, הכלבה ליד, תופסת שאריות

3

נישארת עם לשון מוצקה קלופה ויפה

4

איחסון
מעבירה לקופסה למקרר
את נוזל הבישול אפשר לסנן ולשפוך מעל הלשון שתתקרר ברוטב שומר עליה יותר עסיסית, זה מתאים אם בחרתן לבשל אותה אחר כך ברוטב

5

אני פחות אוהבות גלטיניות
שומרת את הלשון במקרר בקופסה ממכוסה, ומשתמשת כמו נקניק, שבא לי פורסת פרוסה דקה
צליה קלה על מחבת חם עם מעט שמן זית ומלח גס

לשון מתכון בסיס

קישורים

סלט יפה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: חלקי פנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף עם בצל על פירה דלורית

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, גם דלעת יפנית תתאים. השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם