לשון וחברים

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב… או בלי.

טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול לשון בקר והצעות מה לעשות איתה.

אפשר לכבוש אותה ולהגיש פרוסה דק עם חרדל.

לשון בקר מבושלת ואז צלויה על מחבת

ככה עושה

לשון מתכון בסיס

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה3 hours
מנות6
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • 1 לשון טריה במשקל קילו וחצי
  • 1 בצל קלוף
  • 8 פילפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1 כף מלח

הכנות

  • לשון עדיף טריה, לשון קפואה יש לה מרקם פחות טוב ובלשון המרקם זה אחד היתרונות המשמעותים
    אז לשון טריה בסיר, תבלינים מים לכיסוי ומיכסה
    על אש בינונית שלוש עד שלוש וחצי שעות, ברתיחה עדינה מאוד. לשון יותר קטנה צריכה פחות זמן.
    בסיר לחץ 40 דקות יספיקו
    בחלוף הזמן נועצת סכין בחלק העבה כדי לבדוק האם רך מספיק. אם כן מכבה את האש וחוזרת אחרי חצי שעה למלאכת הקילוף
  • מוציאה את הלשון מהנוזל לקרש גדול, בעזרת קצה הסכין תופסת פינה ומקלפת את הקליפה הלבנה, אם הלשון מספיק מבושלת וחמימה הקליפה תרד מאוד בקלות.
    לשון מבושלת יתר על המידה בזמן הקילוף, חלקים מהלשון יתלשו והיא קצת תתפרק, עדין טעים באותה מידה אבל דורש יותר דיוק עם הסכין.
    מנקה בנדיבות חלקים רופפים או לא ממש יפים, הכלבה ליד, תופסת שאריות
  • נישארת עם לשון מוצקה קלופה ויפה
  • איחסון
    מעבירה לקופסה למקרר
    את נוזל הבישול אפשר לסנן ולשפוך מעל הלשון שתתקרר ברוטב שומר עליה יותר עסיסית, זה מתאים אם בחרתן לבשל אותה אחר כך ברוטב
  • אני פחות אוהבות גלטיניות
    שומרת את הלשון במקרר בקופסה ממכוסה, ומשתמשת כמו נקניק, שבא לי פורסת פרוסה דקה
    צליה קלה על מחבת חם עם מעט שמן זית ומלח גס
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

עוד משהו

אפשר לכבוש אותה ולהגיש פרוסה דק עם חרדל. תהליך הכבישה דומה פסטרמה לחי בקר כבושה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן