לפת מותססת עם סלק

לפת מותססת עם סלק

מחללה חמוצים עיראקים, או לפת מותססת עם סלק

בתחילת החורף שיש לפתות מתוקות עם טיפת מרירות זה הרגע להתססה הזו. לפת בוחרים בינונית עם ראש ירוק טרי של גבעולים חדשים, ולחי סגלגלה. היא מתוקה ולא סיבית.

עדיף לשמור במקרר ובכלל עדיף לכבוש סמוך לקניה.

את הלפת צובעים בסלק, לא רק לצבע גם לסוכר שמגיע מהסלק ומאיץ את תהליך התסיסה. שני האלמנטים עובדים יחד.

גם צורת החיתוך משנה, פרוסות דקות מדי טועמיות אחרת, אין להם את הביס הקרנצ'י שיש לכבושים האלו

זו התססה בתמיסת מלח של שנים וחצי עד שלושה אחוז. מוכנה אחרי חמישה ימים.

פרוביוטיקה עיראקית

לפת מותססת עם סלק

ככה עושה

לפת מותססת עם סלק

הכנות5 minutes
התססה10 days
מנות1 צינצנת של ליטר
חופשי מאלרגנים
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 350 גרם לפת כארבע בינוניות
  • 150 גרם סלק אחד בינוני
  • מים מטוהרים
  • מלח ים ללא יוד
  • 1 כף חומץ תפוחים אורגני – אופציונלי

הכנות

  • קולפת את הלפתות, עדיף בינוניות מאוד טריות
    חותכת לאורך לחצי, ואז לפרוסות רוחב של כחצי סנטימטר, מעבירה לקערה
    קולפת את הסלק וחותכת למקלות, יותר קל להבחין מי זה מי, אחרי הכבישה. מעבירה גם אותם לקערה. מערבבת
    לפת וסלק
  • שופכת מים רותחים לצינצנת כבישה עם אטם גומי. מוציאה את המים, הצינצנת נקיה.
    מעמידה את הצינצנת הריקה על המשקל. מכניסה את הלפת והסלק, מכסה במים מטוהרים, כאלו שאין בהם כלור. מוסיפה שנים וחצי אחוז מלח ים ללא יוד או מלח הימליה, ממשקל הירקות והמים. אם שמתי קצת יותר סלק כדאי לעלות לשלושה אחוז מלח, הסוכר בסלק יכול לגרום לתסיסה אלכוהולית שזה פחות רצוי, תוספת המלח עוזרת.
    לדוגמה עם משקל הירקות והמים הוא קילו צריך להוסיף 25 גרם מלח
    מוסיפה מעט חומץ תפוחים אורגני – אופציונלי.
    סוגרת את הצינצנת ומשקשקת
    מעמידה לארבע חמישה ימים. חורף. ומשם למקרר.
    לפת מותססת עם סלק
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני

עוד משהו

חומץ כן או לא?
יש שמוסיפים כף חומץ תפוחים לליטר מים
קולינרית כן. החומץ תורם לקרנצ'יות של הלפת ולטעם בהיר
בריאותית, פחות פרוביוטיקה, למרות שזו תסיסה קצרה שלא מגיעה לשלב החידקים העמידים של 21 יום
לעינין הפרהביוטיקה החומץ לא משפיע
חיתוך
יש משמעות לעובי הפרוסה, לפת פרוסה דק תצא פחות קריספית.
יש משהו מאוד מדויק במתכונים ממסורות קדומות בדיוק כמו שהם לכן החומץ חשוב
 
לפת כבושה
לפת מותססת עם סלק מחללה עיראקית

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

6 מחשבות על “לפת מותססת עם סלק”

  1. 5 stars
    לשפוך מים רותחים בכדי לחטא את הצנצנת? או ששופכים מים רותחים גם על הלפת והסלק? ושמחה אחוז מלח, כלומר כפית לכל כוס מים? תודה.🙂

    הגב
    • כן, לשפוך פנימה ואז החוצה כדי לחטא את הצינצנת. ואז להכניס את הירקות לשפוך מים מטוהרים ולהסתכל על המשקל
      את מוסיפה שני אחוז מלח כמו שכתוב ממשקל הירקות והמים

      הגב
  2. לא הבנתי.
    האם כף חומץ לליטר מים מהולים במלח – לא הורסת את התפתחות הפרוביוטיקה?
    אם היא לא הורסת, מדוע לא לחכות 21 יום עד שהחיידקים הפרוביוטיים ישגשגו? מדוע להכניס לאחר 5 ימים למקרר?
    כמה ימים צריך לחכות באביב/קיץ?

    הגב
5 from 4 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן