לימון כבוש

לימון כבוש עושים מלימון עם קליפה דקה. אפשר לכבוש אותם במלח בשלמותם ואז המלח בא מבפנים, או לפרוס לפרוסות ואז המלח מצפה את הפרוסה. את הצנצנת חותמים במיץ לימון טרי

כבישה היא בסביבה סטרילית בלי חמצן שבו החידקים הלקטים יאכלו את סוכר שיש בלימונים, הפרוסות צריכות להיות קבורות מתחת לנוזל

צנצנות לימון כבוש בפרוסות ולימון כבוש שלם

לימון מותסס

לימון כבוש הוא אחת ההתססות הכי קלות. מה שצריך זה לימונים מהעץ ומלח. לימון מהעץ עדיף כי לימון מהסופר יש עליו דונג. ציפוי דונג חיבות להסיר עם מים חמים וקירצוף יסודי. האידאלי אלו לימונים גדולים או בינונים צהובים עם מעט קליפה והרבה מיץ. יש כאלו בשפע בחורף. מהם תכינו לימון כבוש בפרוסות.

לימון ננסי או לימקווט כבוש

אם להשגתם לימונים ננסים מסוג לימקווט  תכינו לימונים שלמים. יש כאן הסבר לשתי האופציות. עוד אפשרות היא ליים כבוש יש לו טעם דומה רק ירוק יותר עם ארומה אתרית חזקה.

הכבישה הזו לא מחייבת משקל, כמות המלח יחד עם מיץ הלימון והקליפה היא שנותנת את הטעם המיוחד. סוג המלח ישפיע על הצבע. אם בחרתן במלח אטלנטי ורוד, הנוזל יקבל טיפה מהצבע, אם בחרתם במלח אפור גם הוא עובר לנוזל. מלח ים לבן לא משנה את הצבע. כל האופציות טובות כל עוד זה מלח גס

צנצנות לימון כבוש בפרוסות ולימון כבוש שלם

למה זה טוב

לימון כבוש מושלם עם דגים, אפשר לקצוץ פרוסות ולקבל את קצה המרירות של הקליפה עם חמוץ מלוח חזק, זה עובד מעולה בסביצ'ה למשל. בסלט סלט גזר עם לימון כבוש הוא קלאסיקה. ארטישוק אוהב לימון כבוש אפשר להכין ממנו ממרח לימון כבוש ואז כפית ממנו ניכנסת לכל סיר שצריך קצת חמוץ

ככה עושה

לימונים כבושים שלמים או בפרוסות

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה21 days
מנות1 צנצנת
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • לימונים צהובים ללא דונג
  • או לימקוואט לימון ננסי
  • מלח ים אטלנטי

הכנות

  • בוחרת צינצנות עם אטם גומי או צנצנות חמוצים ישנות עם פקק מתברג.
    צינצנת גדולה - לימון שלם, צנצנות קטנות - פרוסות לימון
    הכנת הצינצנת. שוטפת טוב במים חמים, את הפקק ואת הצנצנת. מרתיחה מים וממלא את הצינצנת במים רותחים. הופכת על מגבת

לימונים שלמים כבושים

  • לימונים שלמים ניכבשים מבפנים החוצה, כלומר המלח בתוך הלימון, נשמרת צורה יפה של לימון והכבישה מאוד ארוכה.
    פתחתי אחרי חצי שנה. יש טעם חזק של לימון ומלח. מרמלדה של מיץ לימון מלוח. מרתק וחזק מאוד
    לימונים ננסי עם קליפה דקה ובלי גרעינים, בשם לימונקווט מתאימים לכבישה הזו
    הכמות לפי גודל הצינצנת שבחרתן

הכנה

  • חורצת את הלימונים ככה שיש ארבעה חריצים מהפיטמה עד לבסיס כאשר נישמר מרחק מהקצוות כדי שהלימון ישאר שלם.
    החתכים הם כמו רבעים
    לכל לימון ננסי מכניסה בערך כפית של מלח
    דוחסת לצינצנת. הרעיון שתוך כדי מעיכה יצאו נוזלים מהלימון והמיץ יכסה את הלימונים
    בפועל יתכן וצריך עוד מיץ לימון טרי סחוט לכיסוי
    לימון כבוש שלם מראה מלמעלה

כבישה

  • בצינצנת יש רק לימונים מלח ומיץ לימון. אני אוטמת באטם גומי. אפשר להפוך בימים הראשונים כדי לשחרר בועות אוויר
    אחרי שבועים בערך הלימונים שהיו קצת מעוכים תופסים בחזרה את הצורה שלהם, הם מוכנים אבל הזמן יעשה להם רק טוב.
    בשלב הזה מכניסה למקרר ושוכחת. מחכה כמה חודשים. נוצרת מרמלדה מהמיץ והמלח
    לימון כזה עושה המון המון טעם
    צנצנת לימון כבוש אחרי חצי שנה

לימון כבוש בפרוסות

  • מאוד פשוט, גם כאן מעדיפה קליפה דק, אם יש גרעינים לא נורא קל להיפטר מהם
    פורסת פרוסות של כחצי סנטימטר עובי, נפטרת מהגרעינים. מניחה בצד קערית עם מלח. זה יכול להיות מלח ים גס או מלח אטלנטי ורוד גס, מה שיש לכן. מלח שולחני דק פחות מתאים.
    טובלת כל פרוסה במלח ומעבירה לצנצנת. מניחה כמו מגדל. דוחסת את הפרוסות בידיים נקיות
    הענין הוא להצליח לדחוס החוצה מפרוסות הלימון את המיץ והאתר בקליפה שמוסיף עוקץ לטעם.
  • דוחסת ככה שמיץ מכסה את הפרוסות. מוסיפה עוד מיץ לימון טרי עד לשולי הצנצנת.
    אפשר לסגור את הצנצנת ככה.
    אפשר לחמם שתי כפות שמן זית ולשפוך מעל לעוד אטימה. יש שלוקחים את זה הלאה ומחממים עם השמן עם פפריקה מתוקה או חריפה

מתי מוכן

  • את הצנצנת מניחה מעל צלחת קטנה על השיש הופכת כל יום כדי לשחרר בועות אויר. ביום הרביעי פותחת ואם צריך מוסיפה עוד מיץ לימון טרי.
    מכאן זה ענין של סבלנות. אחרי 21 יום אלו לימונים כבושים פרוביוטים והם נהדרים
    גם לפני הלימון הכבוש מאוד טעים. מרגע הפתיחה לשמור במקרר.
    פרוסות לימון כבוש בצנצנת
לימון כבוש פרוסות בצנצנת
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן