ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד
לימון כבוש בצנצנת
ליים בדרך לכבישה

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

18/02/2020

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

לימון ומלח, שנים שמעצימים אחד את השני, הכבישה והזמן הופכת את המפגש הזה למפגש על סטרואידים. מחזיק לנצח במקרר, ניגמר הרבה לפני שפג תוקפו

Prep Time30 mins

חומרים
 ליים או לימון בלי גרעינים עם קליפה דקה
 מלח הימליה ורוד גס

שיטת הכנה
1

הלימונים המועדפים לכבישה הם כאלו עם מעט גרעינים וקליפה דקה
ליים הוא כזה בטבעי עם טעם מעט ירוק
גם לימון יתאים, צריך רק להוציא ממנו את הגרעינים
אפשר להשתמש במלח ורוד גם או במלח אטלנטי אפור, הורוד יותר יפה

2

פורסת דק את הליים
שופכת מים רותחים לצינצנות הזכוכית שיכילו את הליים
כדאי למצוא כלי שיעזור בדחיסה, מספיק ארוך ועם קצה ישר בקוטר שנכנס לצינצנת
הענין הוא להצליח לדחוס החוצה מפרוסות הלימון את המיץ שלהם בתוכו הן שורות
חלק מהענין בדחיסה הוא לשחרר מהקליפה את האתר שמוסיף עוקץ לטעם

3

מפזרת בצינצנת שיכבה של מלח ומעל פרוסות ליים בחפיפה. דוחסת
חוזרת על התהליך בשכבות עד שהצינצנת מלאה
עם הדחיסה טובה יהי מספיק מיץ למעלה, אם לא אפשר לסחוט עוד מיץ ולהוסיף לכיסוי
כדי לאטום לאוויר

4

לפני סגירה לחמם מעט שמן זית וליצוק מעל
סוגרת היטב והופכת, בועות קטנות עולות ומשתחרר אויר כלוא למחרת הופכת חזרה
אחרי שבוע בצל זה כבר מעולה. שמורת במקרר להמון זמן

ממרח לימון כבוש פרוביוטי - מתכון

Ingredients

חומרים
 ליים או לימון בלי גרעינים עם קליפה דקה
 מלח הימליה ורוד גס

Directions

שיטת הכנה
1

הלימונים המועדפים לכבישה הם כאלו עם מעט גרעינים וקליפה דקה
ליים הוא כזה בטבעי עם טעם מעט ירוק
גם לימון יתאים, צריך רק להוציא ממנו את הגרעינים
אפשר להשתמש במלח ורוד גם או במלח אטלנטי אפור, הורוד יותר יפה

2

פורסת דק את הליים
שופכת מים רותחים לצינצנות הזכוכית שיכילו את הליים
כדאי למצוא כלי שיעזור בדחיסה, מספיק ארוך ועם קצה ישר בקוטר שנכנס לצינצנת
הענין הוא להצליח לדחוס החוצה מפרוסות הלימון את המיץ שלהם בתוכו הן שורות
חלק מהענין בדחיסה הוא לשחרר מהקליפה את האתר שמוסיף עוקץ לטעם

3

מפזרת בצינצנת שיכבה של מלח ומעל פרוסות ליים בחפיפה. דוחסת
חוזרת על התהליך בשכבות עד שהצינצנת מלאה
עם הדחיסה טובה יהי מספיק מיץ למעלה, אם לא אפשר לסחוט עוד מיץ ולהוסיף לכיסוי
כדי לאטום לאוויר

4

לפני סגירה לחמם מעט שמן זית וליצוק מעל
סוגרת היטב והופכת, בועות קטנות עולות ומשתחרר אויר כלוא למחרת הופכת חזרה
אחרי שבוע בצל זה כבר מעולה. שמורת במקרר להמון זמן

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד
ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רכז רימונים ביתי

רכז רימונים ביתי

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. השנה אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

תהליכי הכרות בהם שוהים מינים שונים יחד, תוססים ומוצאים את החיבורים בניהם. אז כזה, בסלט ביתי ומוכר. סלט כרוב וגזר עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת, שהטעם החמוץ התפתח יחד עם החידקים הטובים אפשר להכין מיונז ביתי ולחבר