ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

| 18/02/2020

לימון ומלח, שנים שמעצימים אחד את השני, הכבישה והזמן הופכת את המפגש הזה למפגש על סטרואידים. מחזיק לנצח במקרר, ניגמר הרבה לפני שפג תוקפו

הלימונים המועדפים לכבישה הם כאלו עם מעט גרעינים וקליפה דקה
ליים הוא כזה בטבעי עם טעם מעט ירוק
גם לימון יתאים, צריך רק להוציא ממנו את הגרעינים
אפשר להשתמש במלח ורוד גם או במלח אטלנטי אפור, הורוד יותר יפה

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

כמותזמן הכנה
צנצנות זכוכית כרצונכן שלושה שבועות

חומרים
 ליים או לימון בלי גרעינים עם קליפה דקה
 מלח הימליה ורוד גס

שיטת הכנה
1

פורסת דק את הליים
שופכת מים רותחים לצינצנות הזכוכית שיכילו את הליים
כדאי למצוא כלי שיעזור בדחיסה, מספיק ארוך ועם קצה ישר בקוטר שנכנס לצינצנת
הענין הוא להצליח לדחוס החוצה מפרוסות הלימון את המיץ שלהם בתוכו הן שורות
חלק מהענין בדחיסה הוא לשחרר מהקליפה את האתר שמוסיף עוקץ לטעם

2

מפזרת בצינצנת שיכבה של מלח ומעל פרוסות ליים בחפיפה. דוחסת
חוזרת על התהליך בשכבות עד שהצינצנת מלאה
עם הדחיסה טובה יהי מספיק מיץ למעלה, אם לא אפשר לסחוט עוד מיץ ולהוסיף לכיסוי
כדי לאטום לאוויר

3

לפני סגירה לחמם מעט שמן זית וליצוק מעל
סוגרת היטב והופכת, בועות קטנות עולות ומשתחרר אויר כלוא למחרת הופכת חזרה
אחרי שבוע בצל זה כבר מעולה. אבל ממש כדאי להמשיך עוד שבועים לפחות כדי לתת לחידקים הטובים זמן להתפתח וללים הכבוש להפוך פרוביוטי
עם הזמן הופך למרמלדת מלח ולימון כפית ממנה זה תיבול מושלם לדגים

Ingredients

חומרים
 ליים או לימון בלי גרעינים עם קליפה דקה
 מלח הימליה ורוד גס

Directions

שיטת הכנה
1

פורסת דק את הליים
שופכת מים רותחים לצינצנות הזכוכית שיכילו את הליים
כדאי למצוא כלי שיעזור בדחיסה, מספיק ארוך ועם קצה ישר בקוטר שנכנס לצינצנת
הענין הוא להצליח לדחוס החוצה מפרוסות הלימון את המיץ שלהם בתוכו הן שורות
חלק מהענין בדחיסה הוא לשחרר מהקליפה את האתר שמוסיף עוקץ לטעם

2

מפזרת בצינצנת שיכבה של מלח ומעל פרוסות ליים בחפיפה. דוחסת
חוזרת על התהליך בשכבות עד שהצינצנת מלאה
עם הדחיסה טובה יהי מספיק מיץ למעלה, אם לא אפשר לסחוט עוד מיץ ולהוסיף לכיסוי
כדי לאטום לאוויר

3

לפני סגירה לחמם מעט שמן זית וליצוק מעל
סוגרת היטב והופכת, בועות קטנות עולות ומשתחרר אויר כלוא למחרת הופכת חזרה
אחרי שבוע בצל זה כבר מעולה. אבל ממש כדאי להמשיך עוד שבועים לפחות כדי לתת לחידקים הטובים זמן להתפתח וללים הכבוש להפוך פרוביוטי
עם הזמן הופך למרמלדת מלח ולימון כפית ממנה זה תיבול מושלם לדגים

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

לימון כבוש בצנצנת

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים