לחמנית מחמצת פתוחה למילוי

לחמניות מחמצת ללא גלוטן

לחמניה רכה מזינה ויציבה, יש בה מספיק מקום להרבה מילוי ומספיק קראסט להחזיק אותו

יש בה מבחר של קמחי מקור מלאים טף, אורז מלא, תירס, כוסמת ירוקה וסורגום כל דגן תורם משהו והסך הכל גדול מחלקיו

יש בה מחמצת שתורמת לעיכול קל ולתחזוקה בריאה של המעי בחידקים ידידותים.

דגנים טוב להם לתסוס, ככה הלקטינים מתפרקים ולא מזיקים לעיכול, את הלחמניה מתסיסה במקרר ל24 עד 48 שעות

קצת התעסקות שמניבה 12 לחמניות בגודל כף יד, שקופאות מצוין והן אחלה צידה לדרך

לחמנית מחמצת ללא גלוטן במילוי טעים

ככה עושה

לחמניות מחמצת ללא גלוטן

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה32 minutes
התססה1 day
מנות12 לחמניות
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

בצק מקדים

תערובת קמח מקור

  • 80 גרם קמח טף בהיר
  • 80 גרם קמח סורגום
  • 80 גרם קמח כוסמת ירוקה אורגני
  • 80 גרם קמח תירס
  • 160 גרם קמח טפיוקה
  • 80 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 24 גרם מלח (שלוש כפיות)

רטובים

  • 680 גרם מים מטוהרים
  • 36 גרם פסיליום
  • 24 גרם פשתן טחון
  • 4 כפיות סוכר קנים אורגני
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפית שמרים יבשים אופציונלי

הכנות

בצק מקדים Preferment

  • בקערת זכוכית שמה את המחמצת בשיאה, מוסיפה מים חמימים ומערבבת, מוסיפה קמח ומערבבת. מכסה במגבת רטובה ומניחה במקום חמים 22-28 מעלות לתסיסה.
    4-12 שעות עד אשר רואים כיפה יפה של תסיסה ובועות, זו אינדיקציה טובה.
    נוח להכין לפני השינה ולהשאיר בחוץ עד הבוקר

הכנת הבצק

  • תערובת רטובים
    בקערה מוזגת מים מטוהרים, מוסיפה פסיליום טחון, זרעי פישתן טחונים סוכר ושמרים. מערבבת טוב. מניחה לעשר דקות עד שהפסיליום יתפשט ויווצר ג'ל
  • מוסיפה את הבצק המקדים התוסס, לתערובת הרטובים ומערבבת טוב.
    אם בחרתי להוסיף שמרים מוסיפה גם אותם
  • תערובת קמחים
    מעמידה קערה על משקל ומאפסת ושוקלת פנימה את כל הקמחים והעמילנים.
    אפשר לשחק עם הקמחים, אבל צריך לשמור על יחס של ⅗ קמחי מקור על ⅖ עמילנים
    מערבבת את כל הקמחים בקערה. מוסיפה מלח
  • מעבירה לקערת הקמחים חצי מתערובת הרטובים ומערבבת קצת בכף עץ.
    מוסיפה את שארית הרטובים, בעזרת כף עץ מערבבת טוב במשך כמה דקות עד שהתערובת מאוחדת טוב, חלקה ואין בה גושים.
    מוציאה למשטח עבודה, מוסיפה את השמן, אם הבצק קצת רטוב אפשר לקמח בטיפה קמח אורז מלא. אפשר להעזר בקלף אפיה כדי לאסוף את הבצק לכדור הומוגני. לשה קצת לבצק נעים
    מכסה ומניחה בצד לתת לבצק להתארגן בתוך עצמו לפני עיצוב הצורה
  • הבצק ספג אפשר להעביר אותו למשטח עבודה מעט מקומח. אפשר להישתמש בפולנטה, זה יתן קרסט נחמד, או בקמח אורז מלא
    מחלקת את הבצק ל12 כדורים שווים
  • לחמניות
    על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה, משמנת במעט שמן זית.
    יוצרת צורה שמזכירה כף יד, מעט מעוגלת בצדדים ומניחה. יכנסו שש בכל תבנית.
    שש לחמניות מחמצת ללא גלוטן לפני אפיה
  • התססה והתפחה
    מכסה את התבניות בנילון, מעבירה ללילה עד 24 שעות למקרר במטרה לתת לדגנים לתסוס.
    בחלוף הזמן מוציאה לתפיחה בחוץ לפני אפיה. יקח כשעה עד שהלחמניות יגיעו לטמפרטורת החדר ויתפחו ככה שלחיצה קטנה על הבצק חוזרת החוצה.
    מושכת במעט שמן זית ומפזרת מעל פליקים של מלח מלדון, או מלח ים

אפיה

  • כ45 דקות לפני האפיה מחממת תנור ל240 מעלות.
    רגע לפני האפיה מכניסה תבנית קטנה עם קוביות קרח לתחתית התנור. מורידה ל220 מעלות.
    אופה 32 דקות.
    מוציאה ונותנת ללחמניות להתקרר טוב. זה חשוב! באפיה ללא גלוטן קרור מוחלט הוא קריטי אחרת יש תחושה בוצית. זה יקח שעה לפחות
שש לחמניות מחמצת ללא גלוטן אפויות
מתכון להדפסה
Cuisineהתססות . חופשי מגלוטן . טבעוני

עוד משהו

מחמצת ללא גלוטן
תחילת התהליך הוא הכנת מחמצת ללא גלוטן שעשויה מקמחי מקור, זה יקח שבוע עד 10 ימים לגדל מחמצת כזו, ענין של כמה דקות התעסקות ביום, כמו להשקות צמחים,
כנסו לקרוא איך להכין מחמצת ללא גלוטן מקמחי מקור
סנדויץ מלחמנית מחמצת ללא גלוטן עם קמחי מקור
סנדויץ לחמנית מחמצת ללא גלוטן עם קמחי מקור

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן