לחמעג'ון פליאו
בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן.
לחמעג'ון או לחמא בעג'ין זו פיצת בשר מהמטבח הערבי.
בצק כרובית ושקדים מחוזק בחלבון של טלה טחון. מעליו מריחה של טלה טחון מעורבב עם עגבניה צנוברים ובצל מטוגן.
נכנס לתנור, השמן נמס אל הבצק וזה פשוט טעים. אפשר להגיש עם פטרוזליה מעל לרענן.
הולך מעולה עם מנקיש – פיתות פתוחות עם זעתר
מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה
מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קצת יותר או קצת פחות לא ממש משנה
לקערה, מוסיפה את קמח השקדים והטלה הטחון ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות לספיגה הבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
בקערה לשה את הבשר הבצל המטוגן קוביות העגבניה
מוסיפה עוד לחות עם כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן
הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר
Ingredients
Directions
מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה
מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קצת יותר או קצת פחות לא ממש משנה
לקערה, מוסיפה את קמח השקדים והטלה הטחון ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות לספיגה הבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
בקערה לשה את הבשר הבצל המטוגן קוביות העגבניה
מוסיפה עוד לחות עם כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן
הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שיפודי ספייריבס טלה
צלעות טלה זה מעולה. רק יקר ממש
אז ההמשך של הצלע, החלק המיותר שניקרא ספייריבס מכיל בשר צלעות שומן ועצם. נפלא משופד על גריל פחמים פשוט, בשליש מחיר

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה
חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים
הי, מתכוונת לנסות , אך אם הייתה אופציה להדפסה זה היה מושלם!
יש איקון קטן של מדפסת למעלה ליד הזמנים של המתכון, ליחצי עליו ותקבלי גירסה להדפסה. תודה על התגובה
תודה רבה, לא שמתי לב אל האייקון..:) אך הוא מדפיס משמאל לימין וכל הכמויות מתהפכות.,אם תוכלי לסדר יהיה פרפקט!
והמתכונים ממש טובים!
תודה! עדין מאותגרת מהעברית. ההדפסה מימין לשמאל. מקווה שיצא טעים