בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

Yields4 Servingsזמן בישול30 mins

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

Ingredients

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

Directions

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

לחמא בעג’ין
מתאים לפרוטוקולים

AIP     Paleo

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

Yields4 Servingsזמן בישול30 mins

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

Ingredients

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

Directions

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

לחמא בעג’ין
מתאים לפרוטוקולים

AIP     Paleo

4 Comments

  1. סיני

    הי, מתכוונת לנסות , אך אם הייתה אופציה להדפסה זה היה מושלם!

    Reply
  2. dearaya

    יש איקון קטן של מדפסת למעלה ליד הזמנים של המתכון, ליחצי עליו ותקבלי גירסה להדפסה. תודה על התגובה

    Reply
  3. סיני

    תודה רבה, לא שמתי לב אל האייקון..:) אך הוא מדפיס משמאל לימין וכל הכמויות מתהפכות.,אם תוכלי לסדר יהיה פרפקט!
    והמתכונים ממש טובים!

    Reply
  4. dearaya

    תודה! עדין מאותגרת מהעברית. ההדפסה מימין לשמאל. מקווה שיצא טעים

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

אמפנדס

אמפנדס

מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, מתברר שבצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו’נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

נאגטס אינסייד אאוט

נאגטס אינסייד אאוט

בהעדר ביצים משהו צריך לקשור את הירקות כדי ליצור מנשא ראוי למילוי. הינה אופציה ללאפה שהיא לגמרי מתאימה לשלבים הראשונים טעימה כמו נאגטס ומכילה מה שבא

פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.

לחם ברוקולי שטוח

לחם ברוקולי שטוח

greenkitchenstories המתכון במקור של
למי שאוכלת ביצים זה לגמרי סוג של סנדוויצ’ בין שתי פרוסות שיש בהן המון ברוקולי וקצת ביצים

$