בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

כמותל 4 מנותזמן בישול30 mins

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

חומרים

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

אופן ההכנה

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

לחמא בעג’ין
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

כמותל 4 מנותזמן בישול30 mins

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

חומרים

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

אופן ההכנה

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

לחמא בעג’ין
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

4 Comments

  1. סיני

    הי, מתכוונת לנסות , אך אם הייתה אופציה להדפסה זה היה מושלם!

    Reply
  2. dearaya

    יש איקון קטן של מדפסת למעלה ליד הזמנים של המתכון, ליחצי עליו ותקבלי גירסה להדפסה. תודה על התגובה

    Reply
  3. סיני

    תודה רבה, לא שמתי לב אל האייקון..:) אך הוא מדפיס משמאל לימין וכל הכמויות מתהפכות.,אם תוכלי לסדר יהיה פרפקט!
    והמתכונים ממש טובים!

    Reply
  4. dearaya

    תודה! עדין מאותגרת מהעברית. ההדפסה מימין לשמאל. מקווה שיצא טעים

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח הקסאווה

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת

נאגטס אינסייד אאוט

נאגטס אינסייד אאוט

בהעדר ביצים משהו צריך לקשור את הירקות כדי ליצור מנשא ראוי למילוי. הינה אופציה ללאפה שהיא לגמרי מתאימה לשלבים הראשונים טעימה כמו נאגטס ומכילה מה שבא

חלב שקדים

חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.

נקניקיות בוקר איטלקיות

נקניקיות בוקר איטלקיות

הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

מחבת בוקר

מחבת בוקר

ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס

מאפיין דלעת

מאפיין דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

שייק פירות אדומים

שייק פירות אדומים

שייק שנותן בוסט אנרגיה נהדר לשעות אחר הצהרים, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

$