לחמעג'ון פליאו

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. לחמעג'ון או לחמא בעג'ין זו פיצת בשר מהמטבח הערבי.

בצק כרובית ושקדים מחוזק בחלבון של טלה טחון. מעליו מריחה של טלה טחון מעורבב עם עגבניה צנוברים ובצל מטוגן.

נכנס לתנור, השמן נמס אל הבצק וזה פשוט טעים. אפשר להגיש עם פטרוזליה מעל לרענן.

הולך מעולה עם מנקיש – פיתות פתוחות עם זעתר

ככה עושה

לחמא בעג'ין

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

לקראסט

  • כרובית בינונית
  • 3 כפות קמח שקדים
  • 200 גרם טלה טחון
  • חצי כפית מלח
  • שמן זית לשימון התבנית

לתערובת הבשר

  • 300 גרם בשר טלה שמן
  • בצל קטן קצוץ דק
  • קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
  • כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
  • חופן צנוברים אופציונלי
  • מלח ים גס וקמצוץ קינמון
  • עלי פטרוזליה להגשה

הכנות

לקראסט

  • מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה. שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
    מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
    משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה
  • מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קצת יותר או קצת פחות לא ממש משנה לקערה, מוסיפה את קמח השקדים והטלה הטחון ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
    מניחה בצד ל10 דקות לספיגה הבצק משתפר עוד
    אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
    מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר

  • במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
    בקערה לשה את הבשר הבצל המטוגן קוביות העגבניה מוסיפה עוד לחות עם כף של ציר או כף של שמן זית
    קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גסאם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה

  • הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “לחמעג'ון פליאו”

  1. תודה רבה, לא שמתי לב אל האייקון..:) אך הוא מדפיס משמאל לימין וכל הכמויות מתהפכות.,אם תוכלי לסדר יהיה פרפקט!
    והמתכונים ממש טובים!

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן