לחמעג'ון פליאו

| 18/11/2020

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן.
לחמעג'ון או לחמא בעג'ין זו פיצת בשר מהמטבח הערבי.

בצק כרובית ושקדים מחוזק בחלבון של טלה טחון. מעליו מריחה של טלה טחון מעורבב עם עגבניה צנוברים ובצל מטוגן.

נכנס לתנור, השמן נמס אל הבצק וזה פשוט טעים. אפשר להגיש עם פטרוזליה מעל לרענן.

הולך מעולה עם מנקיש – פיתות פתוחות עם זעתר

לחמא בעג'ין פליאו

כמותזמן הכנה
ארבע יחידות50 דקות

לקראסט
 כרובית בינונית
 3 כפות קמח שקדים
 200 גרם טלה טחון
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר טלה שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון
 עלי פטרוזליה להגשה

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קצת יותר או קצת פחות לא ממש משנה
לקערה, מוסיפה את קמח השקדים והטלה הטחון ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות לספיגה הבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
בקערה לשה את הבשר הבצל המטוגן קוביות העגבניה
מוסיפה עוד לחות עם כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

Ingredients

לקראסט
 כרובית בינונית
 3 כפות קמח שקדים
 200 גרם טלה טחון
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר טלה שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון
 עלי פטרוזליה להגשה

Directions

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קצת יותר או קצת פחות לא ממש משנה
לקערה, מוסיפה את קמח השקדים והטלה הטחון ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות לספיגה הבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
בקערה לשה את הבשר הבצל המטוגן קוביות העגבניה
מוסיפה עוד לחות עם כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

לחמא בעג'ין

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@


4 תגובות

  1. סיני

    הי, מתכוונת לנסות , אך אם הייתה אופציה להדפסה זה היה מושלם!

    השאר תגובה
  2. dearaya

    יש איקון קטן של מדפסת למעלה ליד הזמנים של המתכון, ליחצי עליו ותקבלי גירסה להדפסה. תודה על התגובה

    השאר תגובה
  3. סיני

    תודה רבה, לא שמתי לב אל האייקון..:) אך הוא מדפיס משמאל לימין וכל הכמויות מתהפכות.,אם תוכלי לסדר יהיה פרפקט!
    והמתכונים ממש טובים!

    השאר תגובה
  4. dearaya

    תודה! עדין מאותגרת מהעברית. ההדפסה מימין לשמאל. מקווה שיצא טעים

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שיפודי ספייריבס טלה

שיפודי ספייריבס טלה

צלעות טלה זה מעולה. רק יקר ממש
אז ההמשך של הצלע, החלק המיותר שניקרא ספייריבס מכיל בשר צלעות שומן ועצם. נפלא משופד על גריל פחמים פשוט, בשליש מחיר

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים