לחם שקדים

| 9/04/2021

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר.

פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד.

מזכיר קצת את לחם נלסון האגדי של לחמנינה

לחפ שקדים עם גרעינים פרוס במרכז

כמותזמן הכנה
כיכר אחת בגודל תבנית אינגליש 45 דקות

מרכיבים לכיכר לחם אחת
 4 ביצים אורגניות גדולות
 שלושת רבעי כוס שקדיה
 4 כפות גדושות קמח שקדים
 חצי כוס אגוזי מלך
 חצי כוס גרעיני דלעת
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 2 כפות שקדים קלופים פרוסים דק

הכנות
1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן

2

בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את השקדיה, הדבש והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והאגוזים והשומשום לקערה
(הרכב האגוזים יכול להשתנות כדאי להגיע לכוס) מערבבת
עד כאן ברגוע

3

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה

4

שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט פרוסות דקות של שקדים קלופים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

5

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת

6

ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

Ingredients

מרכיבים לכיכר לחם אחת
 4 ביצים אורגניות גדולות
 שלושת רבעי כוס שקדיה
 4 כפות גדושות קמח שקדים
 חצי כוס אגוזי מלך
 חצי כוס גרעיני דלעת
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 2 כפות שקדים קלופים פרוסים דק

Directions

הכנות
1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן

2

בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את השקדיה, הדבש והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והאגוזים והשומשום לקערה
(הרכב האגוזים יכול להשתנות כדאי להגיע לכוס) מערבבת
עד כאן ברגוע

3

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה

4

שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט פרוסות דקות של שקדים קלופים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

5

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת

6

ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

לחם שקדים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

2 תגובות

  1. רענן

    3/4 כוס שקדיה כמה זה? לפי איזה כוס. לדעתי באפיה מומלץ לכתוב במשקל.

    השאר תגובה
    • dearaya

      אני משתדלת לתת מידות שיהיו נוחות גם למי שלא אופה עם מישקל. כוס מידה מסט סטנדרטי זה 240 מיל, במתכון השתמשנו ב180 מיל שזה בדיוק הכמות של כוס פלסטיק חד פעמית, אלו מהסוג הדק
      בהצלחה

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מאפה זוקיני שטוח

מאפה זוקיני שטוח

פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה. אז מאפה רק בשביל ההרגשה. השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם