לחם שקדים קטוגני

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר.

פרוסות דקות של לחם שקדים קטוגני, מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד.

מזכיר קצת את לחם נלסון האגדי של לחמנינה

ככה עושה

לחם שקדים דל פחממות

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות1 כיכר
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 4 ביצים אורגניות גדולות
  • ¾ כוס שקדיה
  • 4 כפות גדושות קמח שקדים
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס גרעיני דלעת
  • 1 כף שומשום שחור או מלא
  • 1 כפית מלח אטלנטי דק
  • 1 כפית דבש
  • ¾ כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
  • 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
  • 2 כפות שקדים קלופים פרוסים דק

הכנות

  • מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
    מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
  • בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את השקדיה, הדבש והמלח וממשיכה לטרוף
    מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והאגוזים והשומשום לקערה (הרכב האגוזים יכול להשתנות כדאי להגיע לכוס) מערבבת. עד כאן ברגוע
  • כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
    כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצויןב
    מרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה
  • שופכת לתבנית
    מפזרת מעל מעט פרוסות דקות של שקדים קלופים מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
    הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי
  • אופה 40 דקות. מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת
  • ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר
לחם שקדים קטוגני
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

6 מחשבות על “לחם שקדים קטוגני”

    • אני משתדלת לתת מידות שיהיו נוחות גם למי שלא אופה עם מישקל. כוס מידה מסט סטנדרטי זה 240 מיל, במתכון השתמשנו ב180 מיל שזה בדיוק הכמות של כוס פלסטיק חד פעמית, אלו מהסוג הדק
      בהצלחה

      הגב
5 from 2 votes (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן