לחם סנדביץ ללא גלוטן עם מחמצת, יוגורט, טף וגרעינים

לחם סנדוויץ' ללא גלוטן עם מחמצת יוגורט וטף

לחם טוב לכריכים צריך להיות מספיק גדול כדי לתת כריך מספק. הוא צריך להיות יציב מספיק כדי לא להיתפרק בדרך. לחם כזה צריך לעבור מקפיא בקלות, הוא צריך להיות נוח לתפעול יום יומי. אחרי כל אלו כמובן שהוא צריך להיות טעים ובריא ככל הניתן.

בחרתי להוסיף יוגורט, קמח טף וגרעינים כדי לשפר עוד את הערכים של הלחם.

תהליך ההכנה מאוד דומה ללחם מחמצת ללא גלוטן מקמחי מקור. שווה להיסתכל שם כדי לראות את המתכון מצולם. כאן זה לחם לסנדויצים עם מחמצת יש בו גם יוגורט וטף העיצוב של הכיכר שונה. התהליך די דומה חשוב לאפות בתבנית גבוהה, לא חייבת להיות תבנית קסטן, אבל הגובהה צריך להיות 10 סנטימטר כדי לקבל כיכר הגונה.

המתכון כאן הוא לשני כיכרות של 750 גרם כל אחד. פריסה דקה תיתן כ20 פרוסות לכל כיכר

לחם סנדביץ ללא גלוטן עם מחמצת, יוגורט, טף וגרעינים

ככה עושה

לחם סנדוויץ' ללא גלוטן עם מחמצת יוגורט וטף

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה1 hour 30 minutes
התפחה20 hours
מנות2 כיכרות של 750
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

בצק מקדים

  • 165 גרם מים מטוהרים חמימים
  • 35 גרם יוגורט
  • 215 גרם מחמצת ללא גלוטן
  • 120 גרם קמח אורז מלא אורגני

תערובת קמח מקור

  • 60 גרם קמח אורז מלא אורגני
  • 90 גרם קמח כוסמת ירוקה אורגני
  • 120 גרם קמח טף בהיר
  • 90 גרם קורנפלור
  • 90 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 18 גרם מלח
  • 100 גרם זרעי חמניה

רטובים

  • 380 גרם מים מטוהרים
  • 100 גרם יוגורט
  • 30 גרם פסיליום
  • 20 גרם פשתן זהוב טחון
  • 36 גרם דבש או סוכר
  • 20 גרם שמן זית
  • 15 גרם חומץ תפוחים

הכנות

  • בצק מקדים Preferment
    בקערת זכוכית שמה את המחמצת בשיאה, מוסיפה מים חמימים ומערבבת, מוסיפה קמח ומערבבת. מכסה במגבת לחה ומניחה על השיש לתסיסה. כאשר רואים כיפה יפה של תסיסה ובועות, זו אינדיקציה שהבצק המקדים פעיל. יכול לקחת מ 4 שעות עד 12
    בפרקטיקה נוח להכין לפני השינה ולהשאיר בחוץ עד הבוקר
  • תערובת רטובים
    בקערה מוזגת מים מטוהרים, מוסיפה יוגורט ודבש ומערבבת ככה שהדבש ימס והתערובת תהיה הומוגנית.
    מוסיפה פסיליום טחון, זרעי פשתן טחונים. מערבבת טוב. מניחה לעשר דקות עד שהפסיליום יתפשט ויווצר ג'ל
    מוסיפה את הבצק המקדים התוסס, לתערובת הרטובים ומערבבת טוב.
    מוסיפה גם כפית שטוחה שמרים יבשים
  • תערובת קמחים
    בקערה גדולה שוקלת את כל הקמחים.
    עמילנים: קורנפלור וקמח תפוחי אדמה. ניתן להחליף את אחד מהם בקמח טפיוקה
    קמחים מלאים: טף בהיר, אורז מלא וקמח כוסמת ירוקה
    מוסיפה 18 גרם מלח
    מערבבת את כל הקמחים בקערה
  • מעבירה לקערת הקמחים חצי מתערובת הרטובים ומערבבת קצת בכף עץ.
    מוסיפה את שארית הרטובים, בעזרת כף עץ מערבבת טוב במשך כמה דקות עד שהתערובת מאוחדת טוב, חלקה ואין בה גושים.
    מוסיפה את החומץ ושמן הזית ומסימת את הלישה עד לבצק הומוגני
    מוציאה למשטח עבודה, אם הבצק קצת רטוב אפשר לקמח בטיפה קמח אורז מלא. אפשר להעזר בקלף אפיה כדי לאסוף את הבצק לכדור הומוגני.
  • זרעים וגרעינים
    אפשר לעשות רק לחם אגוזים או רק לחם גרעינים או חצי חצי.
    אם בחרתן להכין שני טעמים כדאי לחלק לשנים ולשקול כל חלק, זה יוצא סביב 730 גרם לכל חלק.
    מוסיפה לכל חלק 50 גרם אגוזים או גרעינים. השתמשתי באגוזי מלך הלחם אחד ובשני חמניה ודלעת.
    פותחת את הבצק ומפזרת עליו את התוספת, מגלגלת חזרה ולשה קצת.
    מכסה ומניחה בצד לתת לבצק להתארגן בתוך עצמו
  • עיצוב ראשוני והתססה
    את הלחם הזה כדי שיצא גבוהה ונוח לתפעול מכינה בתבניות לחם קסטן קטנות. המידה היא 10 על 10 סנטימטר באורך 20
    מחלקת את הבצק לשני כיכרות, מעצבת מלבן כללי שיתאים לתבנית
    על נייר אפיה מפזרת שומשום, זרעי חמניה ומלח גס, מגלגלת את הבצק על תערובת הציפוי. עושה ככה לשני הכיכרות
    משמנת חצי נייר אפיה, מניחה עליו חצי מהבצק. מחזיקה בשולי נייר האפיה ומכניסה לתבנית. שולי נייר האפיה נישארים בצדדים.
    אין צורך לסגור את תבנית הקסטן
    עוטפת את התבניות בשקית נילון וסוגרת. מניחה בחוץ לשעה לתת לתסיסה להתניע ואז מעבירה למקרר ל12-24 שעות של תסיסה שקטה ופיתוח טעמים.
    ככרות לחם ללא גלוטן לסנדויץ
  • טפיחה אחרונה
    מוציאה מהמקרר להתפחה אחרונה. 4 שעות, בטמפרטורת החדר עד שרואים כיכר טפוחה וכאשר נוגעים בה עם אצבע היא קופצת חזרה.
    אופציה נוספת היא להוציא ישירות מהמקרר ולתת לבצק 45 דקות בזמן שהתנור מתחמם.
  • אפיה
    כ45 דקות לפני האפיה מחממת תנור ל245 מעלות.
    מכניסה את תבניות הלחם שהתנור חם
    מכניסה לתנור גם כלי עם קוביות קרח לתת אדים בזמן האפיה שיתרמו לקרסט
    מורידה ל225 מעולות ושמה טימר ל35 דקות
    בחלוף הזמן מניחה מעל הכיכרות חתיכת נייר אלומניום או את המכסה של התבנית כדי שהחלק העליון לא יהיה כהה מדי
    מורידה ל200 מעלות ושמה טיימר ל45 דקות
  • חלף הזמן, הלחם אמור להיות מוכן. צריך לתת לו קצת להתקרר בתבניות ואז אפשר לשוף ולקרר עוד על רשת.
    זו אפיה ארוכה, כל תנור נותן תוצאה קצת אחרת. עד שהלחם לא יבש לגמרי הפנים עדין קצת בוצי. אם פוגעים בקרסט, אפילו עם סכין כדי לבדוק את הפנים, היבוש לא יהיה טוב והפנים לא יצא יבש. אז סבלנות עדיף לתת ללחם כמה שעות לפני שחותכים אותו
  • זהו. לחם מושלם לכריכים.
    אפשר לפרוס דק להכניס למקפיא עטוף טוב בנילון עבה. להוציא פרוסות לכריכים או לטוסט. מאוד נוח
    לחם סנדביץ פרוס דק ללא גלוטן עם מחמצת, יוגורט, טף וגרעינים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineהתססות . חופשי מגלוטן . טבעוני

מחמצת ללא גלוטן

תחילת התהליך הוא הכנת מחמצת ללא גלוטן שעשויה מקמחי מקור, זה יקח שבוע עד 10 ימים לגדל מחמצת כזו, ענין של כמה דקות התעסקות ביום, כמו להשקות צמחים,

כנסו לקרוא איך להכין מחמצת ללא גלוטן מקמחי מקור

מחמצת ללא גלוטן יכולה להכפיל את עצמה בקלות, למי שיש ניסיון עם מחמצות, זו לא מחמצת שבורחת מהכלי עולה ומטפסת לגבהים, ענין צנוע בהרבה, ועדין הרבה בועות שמצליחות להרים דגנים, טעם חמוץ שמקורו בחידקים לקטיים, ותסיסה טובה של דגנים שמחסלת את החומצה הפיטית. ללא ספק השקעה משתלמת

מחמצת ללא גלוטן מוכנה לעבודה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “לחם סנדוויץ' ללא גלוטן עם מחמצת יוגורט וטף”

5 from 1 vote

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן