לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם ללא גלוטן עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדוויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. לחם טחינה פליאו דל פחמימות מושלם. אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

אם רק התחלתן את הפרוטוקול תניחו בצד את המאפים האלו, זה יעזור לנתק את ההרגל מהלחם. אחר כך מדי פעם זה גיוון כיפי, אבל לא תחליף

מזכיר את לחם השקדים רק שכאן זו טחינה ושומשום.

לחם טחינה וגרעינים דל פחממות

 

ככה עושה

לחם טחינה וגרעינים ללא גלוטן

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות1 כיכר אחת
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 4 ביצים אורגניות גדולות
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 4 כפות קמח שקדים
  • 1 כוס גרעינים חמניה דלעת
  • 1 כף שומשום שחור או מלא
  • 1 כפית מלח אטלנטי דק
  • 1 כפית מיפל או דבש
  • ¾ כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
  • 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
  • מעט גרעינים או שמשום לפיזור מעל

הכנות

  • מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
    מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
    בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את הטחינה, המיפל והמלח וממשיכה לטרוף
    מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והשומשום לקערה. מערבבת
    עד כאן ברגוע
  • כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
    כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין. במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה. שופכת לתבנית
    מפזרת מעל מעט גרעינים או זרעים מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
    הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי
  • אופה 40 דקות
    מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת
    כיף להשתמש בשומשום מכמה צבעים
  • ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר
    ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר
לחם טחינה וגרעינים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “לחם טחינה וגרעינים”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן