לחם טחינה וגרעינים

| 21/03/2021

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. אפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

אם רק התחלתן את הפרוטוקול תניחו בצד את המאפים האלו, זה יעזור לנתק את ההרגל מהלחם. אחר כך מדי פעם זה גיוון כיפי, אבל לא תחליף

מזכיר את לחם השקדים רק שכאן זו טחינה ושומשום.

כמותזמן הכנה
תבנית אינגליש או פירקס מאורכת45 דקות

מרכיבים
 4 ביצים אורגניות גדולות
 1 כוס טחינה גולמית
 4 כפות קמח שקדים
 כוס גרעינים חמניה דלעת
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית מיפל או דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 מעט גרעינים או שמשום לפיזור מעל

1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את הטחינה, המיפל והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והשומשום לקערה. מערבבת
עד כאן ברגוע

2

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה. שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט גרעינים או זרעים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

3

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת

כיף להששתמש בשומשום מכמה צבעים
ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

Ingredients

מרכיבים
 4 ביצים אורגניות גדולות
 1 כוס טחינה גולמית
 4 כפות קמח שקדים
 כוס גרעינים חמניה דלעת
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית מיפל או דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 מעט גרעינים או שמשום לפיזור מעל

Directions

1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את הטחינה, המיפל והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והשומשום לקערה. מערבבת
עד כאן ברגוע

2

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה. שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט גרעינים או זרעים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

3

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת

כיף להששתמש בשומשום מכמה צבעים
ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

לחם טחינה וגרעינים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מאפה זוקיני שטוח

מאפה זוקיני שטוח

פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה. אז מאפה רק בשביל ההרגשה. השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים
אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים יוצרים משטח יציב