לחם ברוקולי שטוח

3/06/2020

זה מתכון מלפני המון שנים של green kitchen stories לפני שהיו קרסט לפיצה מכרובית במלא גירסאות.

שלושה מרכיבים שיחד יוצרים מנשא שהוא פרוסה קצת סופגת מחזיקה יופי ומאוד טעימה. בתבנית יוצאות 12 פרוסות שהם 6 סנדויצים כיפיים, נשמר במקרר כמה ימים

לחם ברוקולי שטוח

מאת: dearaya
כמותזמן הכנה
תבנית תנור רגילה 12 פרוסות 35 דקות

 ברוקולי ראש גדול
 4 ביצים אורגניות מדיום
 1 כוס קמח שקדים
 מלח אטלנטי
 שמן זית לשימון התבנית
 אפשר להוסיף כף שמיר קצוץ

1

חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות

2

מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה
לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה

תערובת להכנת לחם ברוקולי

3

על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים

לחם ברוקולי שטוח אפוי מחולק לפרוסות

Ingredients

 ברוקולי ראש גדול
 4 ביצים אורגניות מדיום
 1 כוס קמח שקדים
 מלח אטלנטי
 שמן זית לשימון התבנית
 אפשר להוסיף כף שמיר קצוץ

Directions

1

חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות

2

מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה
לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה

תערובת להכנת לחם ברוקולי

3

על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים

לחם ברוקולי שטוח אפוי מחולק לפרוסות

לחם ברוקולי שטוח

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סנדביץ מלחם ברוקולי ואבוקדוסנדביץ מלחם ברוקולי עם אסדו מפורקסנדביץ מלחם ברוקולי עם אסדו מפורק ובצל מוחמץ

2 תגובות

  1. אוסנת

    מה אפשר במקום קמח שקדים?

    השאר תגובה
    • dearaya

      סורי, זה צריך את הקמח שקדים. את יכולה לנסות קמח גרעיני דלעת אולי, לא ניסיתי

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

הלביבות האלו הן הומאז' ללביבות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה בתנור עם העלים, כמו שלמדתי מאיל שני. טוב זה מושלם, כן!