

לחם ברוקולי שטוח
greenkitchenstories.com המתכון במקור של
למי שאוכלת ביצים זה לגמרי סוג של סנדוויצ' בין שתי פרוסות שיש בהן המון ברוקולי וקצת ביצים
חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות
מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה. לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה
על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן קוקוס \ זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים
חומרים
אופן ההכנה
חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות
מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה. לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה
על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן קוקוס \ זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים
מתאים לפרוטוקולים

לחם ברוקולי שטוח
מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט
אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך
מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית
מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה
חומרים
אופן ההכנה
אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך
מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית
מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה
מתאים לפרוטוקולים


קלצונה
מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו’נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

כדורי סחלב
ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שוקו פלצבו
ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

סלט קייל ותפוז דם
יש את ההתלבטות הזו מה לעשות עם קייל, אז הסלט הזה טעים וכיפי

גאלט אגסים
זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

שבלולי קינמון
חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

לחמא בעג’ין
בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

מנקיש – פיתה עם זעתר
פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, קצת התעסקות אבל תוצאה מאוד מספקת

עוגת שוקולד זוקיני
עשירה ושוקולדית, פיתוח מתכון רמי ורטמן

פיצה מרינרה
תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.

אורז כרובית
היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

כרוב ברוקולי ביקון
מנה מהירה שעושה שימוש בשומן של הביקון ובטעמי העישון שלו, יחד עם ברוקולי וכרוב ששניהם בדרך זו או אחרת מבקרים יום יום. נקניקית פליאו או המבורגר ביתי זו ארוחה מהירה בריאה ומספקת

כרוב ממולא ועצמות מוח
סיר חורפי עם טעמים עמוקים של בקר. שהכרוב מאוורר קצת ומאזן

בליס ברי
נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו
שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

עוגת תפוחים של רמי
עוגה עם המון תפוחים חמימה ומנחמת. פיתוח מתכון רמי ורטמן

טבולה כרובית
סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

ירקות ירוקים וצלעות טלה
השומן שיש על צלעות הטלה נהדר לשימוש בירקות שמוגשים ליד, מסירה קוצצת דק וממיסה בסבלנות

כרוב ניצנים וביקון
השילוב של ביקון וכרוב ניצנים הוא פשוט מושלם

לדר מישמש
מתוק, חמוץ עם טעם של שמש

מאפיין דלעת
בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

פנקייק תרד בננה וקוקוס
מתכון לשלבים מתקדמים עם ביצים ושקדים, מושלם לשבת בבוקר

עוגיות פיצוחים
עוגיות קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

בסבוסה תפוזים ללא גלוטן
עוגה טעימה בטרוף עסיסית ויציבה, אשכרה מתכון שלא מתאים לו גלוטן. פיתוח רמי ורטמן

עוגת בננות
עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים
פיתוח מתכון רמי ורטמן

כרוב כבוש
כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור
0 Comments