לחם ברוקולי שטוח

| 3/06/2020

זה מתכון מלפני המון שנים של green kitchen stories לפני שהיו קרסט לפיצה מכרובית במלא גירסאות.

שלושה מרכיבים שיחד יוצרים מנשא שהוא פרוסה קצת סופגת מחזיקה יופי ומאוד טעימה. בתבנית יוצאות 12 פרוסות שהם 6 סנדויצים כיפיים, נשמר במקרר כמה ימים

כמותזמן הכנה
תבנית תנור רגילה 12 פרוסות 35 דקות

 ברוקולי ראש גדול
 4 ביצים אורגניות מדיום
 1 כוס קמח שקדים
 מלח אטלנטי
 שמן זית לשימון התבנית
 אפשר להוסיף כף שמיר קצוץ

1

חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות

2

מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה
לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה

תערובת להכנת לחם ברוקולי

3

על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים

לחם ברוקולי שטוח אפוי מחולק לפרוסות

Ingredients

 ברוקולי ראש גדול
 4 ביצים אורגניות מדיום
 1 כוס קמח שקדים
 מלח אטלנטי
 שמן זית לשימון התבנית
 אפשר להוסיף כף שמיר קצוץ

Directions

1

חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות

2

מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה
לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה

תערובת להכנת לחם ברוקולי

3

על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים

לחם ברוקולי שטוח אפוי מחולק לפרוסות

לחם ברוקולי שטוח

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סנדביץ מלחם ברוקולי ואבוקדוסנדביץ מלחם ברוקולי עם אסדו מפורקסנדביץ מלחם ברוקולי עם אסדו מפורק ובצל מוחמץ

4 תגובות

  1. אוסנת

    מה אפשר במקום קמח שקדים?

    השאר תגובה
    • dearaya

      סורי, זה צריך את הקמח שקדים. את יכולה לנסות קמח גרעיני דלעת אולי, לא ניסיתי

      השאר תגובה
  2. שרון

    אפשר עם ברוקולי קפוא

    השאר תגובה
    • איה פרנקל

      לא ניסיתי, יתכן שאפשר רק צריך לסחוט טוב כי יש בו הרבה מים. ספרי איך יצא

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מאפה זוקיני שטוח

מאפה זוקיני שטוח

פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה. אז מאפה רק בשביל ההרגשה. השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

פלאפל ברוקולי ירוק

פלאפל ברוקולי ירוק

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, פלאפל ירוק יש עליו. אין כאן חומוס, גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. פלאפל פליאו אפילו קטוגני