לחם ברוקולי שטוח

greenkitchenstories.com המתכון במקור של
למי שאוכלת ביצים זה לגמרי סוג של סנדוויצ' בין שתי פרוסות שיש בהן המון ברוקולי וקצת ביצים

הכנות10 minsזמן בישול30 mins

 ברוקולי ראש גדול
 4 ביצים אורגניות
 1 כוס קמח שקדים
 מלח אטלנטי
 שמן קוקוס לשימון התבנית

1

חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות
מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה. לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה
על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן קוקוס \ זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים

חומרים

 ברוקולי ראש גדול
 4 ביצים אורגניות
 1 כוס קמח שקדים
 מלח אטלנטי
 שמן קוקוס לשימון התבנית

אופן ההכנה

1

חותכת גס ראש ברוקולי גדול ומכניסה לפוד פרוססור עם להב המתכת, טוחנת בפולסים עד שיש פרורים, מודדת 4 כוסות
מוסיפה לברוקולי קמח שקדים מלח ופילפל ומערבבת, עושה גומה במרכז כמו קן לקליטת הביצים
שוברת פנימה ארבע ביצים, טורפת עם מזלג במעגלים הולכים ומתרחבים, עד של כל פרורי הברוקלי רטובים בביצה. לשה בידים כמו בצק עד שהכל מחובר יפה
על תבנית תנור רגילה מניחה נייר אפיה ומשמנת במעט שמן קוקוס \ זית
משטחת את התערובת על התבנית, משתדלת שהעובי יהיה אחיד, משהו כמו חצי סנטימטר
מכניסה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ25 דקות
מוציאה ונותנת להתקרר, מקלפת מהנייר וחותכת למלבנים. מכאן הסנדוויץ מתחיל, ניתן לשמור בקרור כמה ימים

לחם ברוקולי שטוח
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

לחם ברוקולי שטוח

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

הכנות5 minsזמן בישול10 mins

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

איך מכינים
1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

חומרים

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

אופן ההכנה

איך מכינים
1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

פיש אנד ציפ’ס
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו’נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

כדורי סחלב

כדורי סחלב

ממתק קטן בטעם של סחלב וילדות בירושלים, מי הזהר עושים את ההבדל

שוקו פלצבו

שוקו פלצבו

ערב קר חדשות לא משהו, שוקו יכול להיות אחלה מרוממם, הינה כזה מותאם לפרוטוקול מהודק חם ומנחם

גאלט אגסים

גאלט אגסים

זו עוגה קצת פראית ומאוד טעימה, משלבת טעם מרציפני מהשקדים שפוגשים באגסים. ווניל ממקל וניל אמיתי. פיתוח מתכון רמי ורטמן

שבלולי קינמון

שבלולי קינמון

חורף, גשם בחוץ. ריח של קינמון שממלא את הבית. הרגשה טובה. ניסיון לשבלולי קינמון שהם מאה אחוז פרוטוקולים מבטטה סגולה. טעים ועדין

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.

אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

כרוב ברוקולי ביקון

כרוב ברוקולי ביקון

מנה מהירה שעושה שימוש בשומן של הביקון ובטעמי העישון שלו, יחד עם ברוקולי וכרוב ששניהם בדרך זו או אחרת מבקרים יום יום. נקניקית פליאו או המבורגר ביתי זו ארוחה מהירה בריאה ומספקת

בליס ברי

בליס ברי

נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן

פרליני שוקולד רואו

פרליני שוקולד רואו

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש. פיתוח מתכון רמי ורטמן

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

מאפיין דלעת

מאפיין דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים

עוגיות קלות להכנה, מאוד מספקות. תמיד יש מבחר אחר של אגוזים וגרעינים לנסות. מתאים למי שאוכלת ביצים, הסוכר די הכרחי להדביק את הבלילה

עוגת בננות

עוגת בננות

עוגה מושלמת. לשלבים מתקדמים כאשר חזרו האגוזים והביצים
פיתוח מתכון רמי ורטמן

כרוב כבוש

כרוב כבוש

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

$