לחם אגוזים וגרעינים נורדי פרוס. מזכיר קצת את לחם נלסון האגדי

לחם אגוזים וגרעינים נורדי

לחם אגוזים וגרעינים, מאוד פשוט להכנה, ורסטילי שנישמר בקלות כמה ימים. יש בו בעיקר אגוזים, גרעינים, ביצים, זהו.

הרכב האגוזים יכול להשתנות לפי מה שבא.

לחם פליאו, מתאים גם לתזונה קטוגנית ודלה בפחמימות

כטוסט עם חמאה או אבוקדו, אפילו סנדוויץ. מזכיר קצת את לחם נלסון האגדי

דל פחמימה, קיטוגני, המון שומן מזרעים אגוזים וגרעינים. פרוסה או שתים משביע להרבה זמן

לחם זרעים ואגוזים נורדי

ככה עושה

לחם זרעים וגרעינים פליאו

הכנות10 minutes
מנות32 פרוסות דקות
חופשי מאלרגנים
grainfree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 100 גרם אגוזי לוז
  • 100 גרם אגוז מלך
  • 100 גרם גרעיני חמניה
  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • 100 גרם זרעי פשתן
  • 75 גרם שומשום שחור
  • 75 גרם פרג טחון או שומשום רגיל
  • 5 ביצים אורגניות
  • 50 גרם שמן זית טעים
  • ½ כפית מלח דק
  • 1 כפית דבש

הכנות

  • מחממת תנור ל170 מעלות על טורבו
    קולה על מחבת יבשה את אגוזי הלוז
    מעבירה את האגוזים הקלוים למגבת נקיה מכבה ומשפשפת במטרה להוריד קליפות
    מעבירה לכערה גדולה שתכיל את העיסה כולה
    קולה את זרעי הדלעת מוסיפה לכערה
    טוחנת את זרעי הפשתן בכוס הנינג'ה.
    מוסיפה את זרעי החמניה, הפשתן, אגוזי המלך השומשום השחור והפרג הטחון או שמומשום רגיל.
    תערובת אגוזים וגרעינים ללחם נורדי
  • מודדת 50 גרם שמן זית, בערך שליש כוס. מעבירה לתערובת האגוזים ומערבבת טוב. מוסיפה מלח טעים וכפית דבש ומערבבת.
    בכערה נפרדת טורפת 5 ביצים אורגניות
    מעבירה את הביצים לתערובת האגוזים ומערבבת טוב
    תערובת אגוזים וגרעינים מעורבבת עם ביצה ללחם נורדי
  • מרפדת תבנית אינגליש שמתאימה ללחם בנייר אפיה משומן
    מעבירה את התערובת לתבנית ולתנור ל40 עד 45 דקות
    לחם אגוזים וגרעינים לפני אפיה
  • הלחם יוצא יציב ומגובש, כדאי לחכות שיתקרר לפני הפריזה.
    את הפריסה כדאי לעשות בסכין משוננת. אפשר בקלות לפרוס דק מאוד.
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . קיטו

עוד משהו

לחם אגוזים וגרעינים נורדי

הרכב האגוזים והגרעינים יכול להשתנות. סך הכל 650 גרם אגוזים וגרעינים.
אפשר לשחק עם זה שקדים, קשיו, פקאן, שומשום רגיל.
העיקר שהזרעים הקטנים כמו פרג ושומשום לא יעברו את ה200 גרם.
אפשר לפרוס דק ולהקפיא שבין הפרוסות נייר אפיה, להפשיר ברגע בטוסטר

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

11 מחשבות על “לחם אגוזים וגרעינים נורדי”

  1. היי
    הכנתי יצא מאוד טעים
    א. איך מאחסנים?
    ב.האם אפשר להקפיא?
    ג.האם אפשר לפרוס ולהכין כמו ביסקוטים?
    תודה מראש

    הגב
    • תודה!
      אני שומרת עטוף במגבת מטבח או כל בד נקי
      אפשר לפרוס להפריד בניר אפיה להקפיא ולהוציא לטוסטר
      זה אכן מעולם הביסקוטי. מתכון בדרך. אפשר יותר דבש ופירות יבשים קצוצים ותבלין חם כמו קינמון

      הגב
  2. תודה🙏
    בינתיים הכנתי בדיוק לפי המתכון….יצא מעולה. בפעם הבאה אוסיף מעט יותר מלח.
    תודה מכל הלב

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן