ככה עושה
לחם זרעים וגרעינים פליאו
מתאים לתזונהדל פחממה | חופשי מגלוטן | פליאו | קיטו
הכנות10 minutes minutes
מנות32 פרוסות דקות
חופשי מאלרגנים





מרכיבים
- 100 גרם אגוזי לוז
- 100 גרם אגוז מלך
- 100 גרם גרעיני חמניה
- 100 גרם גרעיני דלעת
- 100 גרם זרעי פשתן
- 75 גרם שומשום שחור
- 75 גרם פרג טחון או שומשום רגיל
- 5 ביצים אורגניות
- 50 גרם שמן זית טעים
- ½ כפית מלח דק
- 1 כפית דבש
הכנות
- מחממת תנור ל170 מעלות על טורבוקולה על מחבת יבשה את אגוזי הלוזמעבירה את האגוזים הקלוים למגבת נקיה מכבה ומשפשפת במטרה להוריד קליפותמעבירה לכערה גדולה שתכיל את העיסה כולהקולה את זרעי הדלעת מוסיפה לכערהטוחנת את זרעי הפשתן בכוס הנינג'ה.מוסיפה את זרעי החמניה, הפשתן, אגוזי המלך השומשום השחור והפרג הטחון או שמומשום רגיל.
- מודדת 50 גרם שמן זית, בערך שליש כוס. מעבירה לתערובת האגוזים ומערבבת טוב. מוסיפה מלח טעים וכפית דבש ומערבבת.בכערה נפרדת טורפת 5 ביצים אורגניותמעבירה את הביצים לתערובת האגוזים ומערבבת טוב
- מרפדת תבנית אינגליש שמתאימה ללחם בנייר אפיה משומןמעבירה את התערובת לתבנית ולתנור ל40 עד 45 דקות
- הלחם יוצא יציב ומגובש, כדאי לחכות שיתקרר לפני הפריזה.את הפריסה כדאי לעשות בסכין משוננת. אפשר בקלות לפרוס דק מאוד.

אהבתן? תנו סימן
במה אפשר להחליף את הביצים?
לא יודעת. הן חלק מהותי במתכון הזה
נראה משגע..תודה בהזדמנות הראשונה והחגיגית, אכין .
בהצלחה 🙂
היי
הכנתי יצא מאוד טעים
א. איך מאחסנים?
ב.האם אפשר להקפיא?
ג.האם אפשר לפרוס ולהכין כמו ביסקוטים?
תודה מראש
תודה!
אני שומרת עטוף במגבת מטבח או כל בד נקי
אפשר לפרוס להפריד בניר אפיה להקפיא ולהוציא לטוסטר
זה אכן מעולם הביסקוטי. מתכון בדרך. אפשר יותר דבש ופירות יבשים קצוצים ותבלין חם כמו קינמון
עדיף את זרעי הפשתן לטחון…….לא?
תודה
את יכולה לטחון חלק מהאגוזים והגרעינים זה יתן מרקם שונה
לגבי הפשתן הטחינה מיצרת יותר ספיגה יתכן ויהיה צורך בנוזלים
תודה🙏
בינתיים הכנתי בדיוק לפי המתכון….יצא מעולה. בפעם הבאה אוסיף מעט יותר מלח.
תודה מכל הלב
נראה נהדר. תודה. האם יש אפשרות להפחת מכמות הביצים?
אפשר לנסות להוריד ביצה אחת