לזניה קלאסית ללא גלוטן

לזניה קלאסית ללא גלוטן

הדבר האמיתי, ממכר ומנחם. חם או קר, פרוסה או קוביה

היו לא מעט ניסיונות ללזניה. יש עכשיו די הרבה יצרנים של פסטה ללא גלוטן, גם כאלו עם נוטרינטים מעדשים וגם תערובות של קמחים ועמילנים. אני מוצאת שבריליה זה אחלה, הכי מזכיר עלים של לזניה, יש להם בייט, טוב, זו חברה של פסטה

אחד הביסים השווים זו מהשולים, איפה שיש קצת רוטב וגבינה על עלה לזניה בשולים. זו האינדיקציה שלי, כי בלי הביס הקריספי הזה לא מגיע הסיפוק המיוחל.

יש כאן לזניה שמתחילה בפנצ'טה או ביקון שצובע הכל במליחות מעושנת שמחה

ממשיכה לראגו איטי עם הרבה ארומטים ואז הרכבה של שכבות. ראגו פסטה, מוצרלה טובה ופרמזן

ושיכבה אחרונה מאופקת כדי לתת לעלה לזרוח

לזניה קלאסית ללא גלוטן

ככה עושה

לזניה קלאסית ללא גלוטן

הכנות1 hour 30 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות8
חופשי מאלרגנים
egg free
רוטב סויה
soyfree

מרכיבים

ראגו

  • 600 גרם בקר טחון
  • 150 גרם פנצ'טה או ביקון או ביקון טלה לגירסה כשרה
  • 1 גזר גדול
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 גדול בצל
  • 8 שיני שום
  • 1 כרישה
  • רוזמרין קצוץ דק
  • 400 גרם עגבניות טחונות
  • ½ בקבוק פולפה – פסטה עגבניות
  • מלח, פלפל
  • ½ כוס יין לבן

הרכבת הלזניה

  • עלים של לזניה ללא גלוטן
  • 2 כדורים מוצרלה
  • 100 גרם פרמזן

הכנות

  • הכנות
    קוצצת דק את הירקות, קוביות קטנות של גזר, בצל, שום קצוץ דק, כרישה חתוכה דק דק, סלרי מקלות קלופים וקצוצים דק.
    קוצצת דק פנצ'טה או ביקון, או ביקון טלה
    עגבניות, אפשר פשוט קופסה של עגבניות קצוצות של מוטי. או 600 גרם עגבניות לקלוף ולקצוץ דק
    ירקות קצוצים ללזניה
  • ראגו
    מתחילה עם פנצ'טה או ביקון קצוץ דק, מניחה בסיר סוטה או מחבת עמוקה שיש לה מיכסה, מערבבת מדי פעם עד שהשומן מתחיל לצאת. מוסיפה את הירקות ומניחה מעל מיכסה. מערבבת מדי פעם. יש ריח מעולה. מוסיפה קוזמרין קצוץ דק.
    הירקות הפרישו קצת נוזלים הבצל ניראה קצת שזוף. מוסיפה את הבשר הטחון ומפוררת אותו לתוך הירקות. הוא יאפיר ויפריש את המיצים שלו. זה הזמן להוסיף את היין שיתאדה פנימה.
    לבסוף העגבניות והפסטה, מלח פילפל. עירבוב טוב וכוס של מים חמים, אפשר גם להחליף בכוס של ציר עצמות טוב. הרוטב צריך להיות משוחרר, הוא יתאדה לאיטו ויתצמצם, כמות המים תלויה בזמן שתיתנו לראגו על אש קטנה. חצי שעה זה לממהרות, שעה זה סבבה. גם שעתים על אש קטנה עם שלוש כוסות מים.
    ראגו
  • עלי לזניה
    הכי אהבתי את עלי לזניה ללא גלוטן של ברילייה, הם מעולם הפסטה וזה מרגיש ככה.
    אני חיפשתי עלים שיתנו את הביס של השולים והשיכבה העליונה שיש בו תחושת קצוות קריספית. זה מבחינתי אינדיקציה ללזניה סבבה.
  • הרכבה
    תבנית מרובעת מצקת של ראגו מפוזרת בתחתית מעל שני עלי לזניה חופפים ככה כמו שהם מהקופסה.
    מעל עוד ראגו מצקת וחצי שיכסה בשיכבה דק.
    מעל מוצרלה, טריה מכדורים גדולים, בוצעת ביד חתיכות קטנות ומפזרת.
    מעל עוד קצת ראגו בעיקר על המוצרלה. זו שיכבה
    שוב עלי לזניה – שלוש שכבות כאלו. האחרונה יש בה עלים, מריחה של ראגו ופרמזן מגורד בשפע.
  • אפיה
    כיסוי בנייר אפיה מעל נייר כסף לתנור ל40 דקות על 180.
    מורידה כיסויים ונותנת עוד קצת לגבינה לתפוס צבע.
    מוכן, אבל. מחר זה יותר טעים
    לזניה ללא גלוטן בתבנית מרובעת
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן

עוד משהו

אפשר לאדות עלים של תרד טורקי לשבץ אותם בין השכבות 
לזניה ללא גלוטן בתבנית מאורכת
לזניה קלאסית ללא גלוטן בתבנית מאורכת

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן