לזניה כרוב ובשר מפורק

חשבתי על שפונדרה מפורקת וכרוב שיספוג את המיצים שלה. אצל הקצב היו פרוסות עבות ויפות של אונטריב עם דנוור משוייש יפה, כמובן שלקחתי

בבית הכנסתי את התיבול בין שתי הפרוסות, אטימה טובה ולתנור לחמש שעות על חום איטי זה יצא מושלם, בשר מפורק מלא טעמים ומבושם בשום ועשבים

לזניה כרוב ובשר מפורק. כרוב מלפופ ובשר אונטריב נבנתה סביב הבשר הטעים הזה כדי לאסוף אותו ואת המיצים שלו בנוחות לביס מושלם

מהמנות האלו שטעימות חמות, אבל בסוף מרוב שטעים, אוכלות אותם כמו פיצה קרה מהמקרר

לזניה כרוב מלפופ ואוינטר מפורק

ככה עושה

לזניה כרוב מלפופ ובשר אונטריב מפורק

הכנות5 hours
זמן בישול אפיה1 hour
מנות6
חופשי מאלרגנים
grainfree
egg free
soyfree
glutenfree

מרכיבים

לזניה כרוב ובשר מפורק

  • 2 קג' אונטריב
  • 1 כרוב מלפופ
  • 1 גזר
  • 1 בצל סגול
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 ראש שום
  • טימין ומרווה טריים
  • 30 גרם פרמזן (אופציונלי)
  • 1 כוס ציר עצמות
  • ½ כוס יין לבן
  • 2 כפות שמן זית

הכנות

אונטריב מפורק

  • אצל הקצב היו פרוסות יפות ועבות של אונטריב, בין שתי הפרוסות שמתי את עשבי התיבול ושיני השום, קצת שמן זית ומלח.
    אונטריב עם תיבול של עשבי תבלין ושום לפני תנור
  • סגרתי את שתי הפרוסות. עטפתי בנייר אפיה. את הכל עטפתי טוב טוב בנייר כסף. האטחמה מאוד חשובה כדי לשמור על המיצים בזמן שהבשר מתרכך.
    לתנור על 150 מעלות לחמש שעות.
    מוציאה ומפרקת עם שני מזלגות

מילוי הלזניה

  • קוצצת דק בצל סגול, שש שינים עסיסיות של שום, גזר גדול קלוף, שנים שלושה מקלות של סלרי.
    מעבירה למחבת עם שמן זית ומטגנת עד ששחום וריחני. מוסיפה את היין הלבן ונותנת לו להתאדות.
    מוסיפה את הבשר המפורק. מוסיפה ציר עצמות, מכסה ומבשלת כחצי שעה עד שהשערות עסיסיות וספוגות בנוזלים.
    * מי שסבבה עם עגבניות אפשר לגרד גם שתים שלוש עגבניות עסיסיות ולהוסיף יחד עם הציר.

הכנת הכרוב

  • כרוב מלפופ קל יותר לעבודה והעלים שלו דקים ועדינים. זה נוח אבל לא חובה. גם כרוב רגיל יתאים כאן.
    הופכת את הכרוב ככה שהמרכז העצי מולי, בעזרת סכין חדה יוצרת חתך סביב הגזע ושולפת אותו החוצה, זה כדי שיהיה נוח להפריד את העלים
    מכניסה לסיר גדול עם מים רותחים. בעזרת מלקחים שולפת החוצה את העלים תוך כדי בישול. הכוונה להוציא את העלים ולרכך אותם, אין צורך לבשל ממש.

הרכבת הלזניה

  • בוחרת תבנית מתכת מרובעת, משהו כמו 20 על 20. מרפדת בניר אפיה ומניחה מעל עלים של כרוב חלוטים.
    מניחה מעל שיכבה דקה של מילוי הבשר.
    עלי כרוב ומילוי בשר מפורק
  • מעל הבשר מפזרת שיכבה דקה של פרמזן מגורד. למי שלא בתזונה שלה גבינות קשות תוכלו להוריד, יעבוד גם בלי
    ממשיכה לשכבה נוספת. עלי כרוב, בשר מפורק ומעל פרמזן ושוב..
    עלי כרוב ומילוי בשר מפורק ופרמזן
  • מסימת בעוד שיכבה של כרוב וזילופ נחמד של שמן זית.
    עלי כרוב ומילוי בשר מפורק ופרמזן
  • לתנור לחצי שעה עד ששחום ומגרה
    עלי כרוב ומילוי בשר מפורק ופרמזן
לזניה כרוב ובשר מפורק
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן