לדר מישמש

| 24/06/2020

תהליך יבוש של 100% פרי בשמש. כאן זה מישמש נותן חטיף מתוק שיכול לשמור את ניחוחות הקיץ גם לחורף. מתוק חמוץ עם טעם של שמש

קטגוריה: מתוק ומאפים
כמותזמן הכנה
הפירות שיש לכם יומים שלושה בשמש

 מישמש
 ממתיק אופציונלי: מיפל, סוכר קוקוס, תמר

1

לדר הוא דרך נהדרת לשמור את הטעם של פירות הקיץ ואת התחושה של חום השמש
אפשר לעשות מכל מני פירות העיקר שלא יהיו מימים מדי כמו אבטיח
מאוד מתאים כאן דווקא הפירות היותר בשלים ומצומקים, שכבר לא ממש בא לאכול מהם

2

שוטפת. מגלענת. מכניסה למגימיקס
טוחנת טוב לעיסה חלקה
טועמת. אם יש צורך ממתיקה ונותנת עוד ערבוב

קונסטרוקציה ליבוש
3

בעני חלק חשוב בלדר הוא השמש שמיבשת אותו
לצורך היבוש צריך למצוא מקום בחוץ שחשוף לשמש ישירה
המבנה שמצאתי נוח הוא כזה: תבנית תנור רגילה, מעליה נייר אפיה
משטחת את הלדר בשיכבה אחידה על הנייר
מעל רשת כמו הרשתות שיש על החלונות
מחברת עם כמה אטבי כביסה. או אבנים מעל

4

נותנת ללדר להתיבש בשמש
שהשמש שוקעת מכניסה הביתה שלא יספוג לחות בלילה
למחרת להוציא שוב החוצה יומים שלושה
תלוי בכמה חם ואיזה עובי יצא
נישמר מגולגל בנייר אפיה אפילו חודש

Ingredients

 מישמש
 ממתיק אופציונלי: מיפל, סוכר קוקוס, תמר

Directions

1

לדר הוא דרך נהדרת לשמור את הטעם של פירות הקיץ ואת התחושה של חום השמש
אפשר לעשות מכל מני פירות העיקר שלא יהיו מימים מדי כמו אבטיח
מאוד מתאים כאן דווקא הפירות היותר בשלים ומצומקים, שכבר לא ממש בא לאכול מהם

2

שוטפת. מגלענת. מכניסה למגימיקס
טוחנת טוב לעיסה חלקה
טועמת. אם יש צורך ממתיקה ונותנת עוד ערבוב

קונסטרוקציה ליבוש
3

בעני חלק חשוב בלדר הוא השמש שמיבשת אותו
לצורך היבוש צריך למצוא מקום בחוץ שחשוף לשמש ישירה
המבנה שמצאתי נוח הוא כזה: תבנית תנור רגילה, מעליה נייר אפיה
משטחת את הלדר בשיכבה אחידה על הנייר
מעל רשת כמו הרשתות שיש על החלונות
מחברת עם כמה אטבי כביסה. או אבנים מעל

4

נותנת ללדר להתיבש בשמש
שהשמש שוקעת מכניסה הביתה שלא יספוג לחות בלילה
למחרת להוציא שוב החוצה יומים שלושה
תלוי בכמה חם ואיזה עובי יצא
נישמר מגולגל בנייר אפיה אפילו חודש

לדר מישמש

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח