לדר מישמש

לדר משמש

תהליך יבוש של 100% פרי בשמש. כאן זה משמש נותן חטיף מתוק שיכול לשמור את ניחוחות הקיץ גם לחורף.

מתוק חמוץ עם טעם של שמש

ככה עושה

לדר משמש

הכנות10 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • משמש
  • ממתיק אופציונלי: מיפל, סוכר קוקוס, תמר

הכנות

  • לדר הוא דרך נהדרת לשמור את הטעם של פירות הקיץ ואת התחושה של חום השמש
    אפשר לעשות מכל מני פירות העיקר שלא יהיו מימים מדי כמו אבטיח
    מאוד מתאים כאן דווקא הפירות היותר בשלים ומצומקים, שכבר לא ממש בא לאכול מהם
  • שוטפת. מגלענת. מכניסה למגימיקס
    טוחנת טוב לעיסה חלקה
    טועמת. אם יש צורך ממתיקה ונותנת עוד ערבוב

קונסטרוקציה ליבוש

  • בעני חלק חשוב בלדר הוא השמש שמיבשת אותו
    לצורך היבוש צריך למצוא מקום בחוץ שחשוף לשמש ישירה
    המבנה שמצאתי נוח הוא כזה: תבנית תנור רגילה, מעליה נייר אפיה
    משטחת את הלדר בשיכבה אחידה על הנייר
    מעל רשת כמו הרשתות שיש על החלונות
    מחברת עם כמה אטבי כביסה. או אבנים מעל
  • נותנת ללדר להתיבש בשמש
    שהשמש שוקעת מכניסה הביתה שלא יספוג לחות בלילה
    למחרת להוציא שוב החוצה יומים שלושה
    תלוי בכמה חם ואיזה עובי יצא
    נישמר מגולגל בנייר אפיה אפילו חודש
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד מתוק תואם פרוטוקול

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן