לברק בחמאת עגבניות

לברק בחמאת עגבניות

החיבור בין דג ים טעים, עגבניות שום יין לבן וחמאה הוא קלאסי מה שנישאר הוא לא להרוס. טיפול נכון בעגבניות ובדג יתן תבנית שיש בה רוטב חלומי ודג צלוי טוב

הדגש כאן על הוצאת המיץ מהעגבניות וצליה טובה של הדג

לברק או בר ים בחמאת עגבניות

לברק בחמאת עגבניות

בר ים זה לברק גדול שדגל בים, לברק זה דג מנות שגדל בבריכות בים. את המנה הזו אפשר לעשות אישית עם לברק, או משותפת עם בר ים. דרכי ההכנה טיפה שונות, כי זמני הבישול של העגבניות לא חופפות את זמן הבישול של הדגים

מבחר עגבניות, גם ישנות, גם לבישול, גם שרי, הכל הולך. חצויות. את החתך כלפי מטה כדי לפגוש את חום התנור שהמיצים יצאו. זה בסיס הרוטב. עגבניות כמו שהן. שמן זית עשבי תיבול שום מלח.

 

ככה עושה

בר ים בחמאת עגבניות

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
egg free
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • לברק או בר ים
  • 1 קג עגבניות שרי או מגי בשלות מאוד
  • 1 ראש שום
  • ענפי מרווה או טימין
  • ½ כוס יין לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי גס

הכנות

הדג

  • בר ים זה כמו לברק רק גדול וגדל בים. אם זו מנה לארבע אנשים בר ים של קילו וחצי יהיה מעולה
    לברק גדל בברכות בים ויש לו טעם מצוין, הוא דג מנות ככה שבגדול זו מנה.
    יש כאן שתי אפשרויות, או בר ים גדול או לברק שלם כמספר הסועדות.
    כך או כך קודם נחרוץ חריצים לרוחב הדג, לפחות 8 ובכל חריץ נכניס חתיכת חמאה, משני צדי הדג. נמליח היטב
    נחמם את התנור לחום הכי גבוהה ונמקם את הרשת בשליש העליון, ככה שחום הגריל יהיה קרוב לדג. למי שיש טאבון זה מושלם. לי אין וזה מצליח גם

עגבניות

  • מבחר עגבניות זה תמיד טוב, עגבניות בשלות קצת ישנות זה מעולה, יש בהן יותר טעם. עגבניות שרי, עגבניות מגי, עגבניות תמר, מה שיש. את העגבניות נחצה לרוחב
    הרוטב נוצר ממצי העגבניה שניגרים החוצה ופוגשים בחום התבנית ושומן.
    כמות העגבניות תלויה בכמות הסועדות.
    בתבנית מתכת מניחה נייר אפיה משמנת בנדיבות בשמן זית ומניחה את העגבניות החצויות עם החתך כלפי מטה. מפזרת שיני שום ועשבי תיבול בין העגבניות ומסימת בעוד שמן זית.
    מכאן נתפצל לדג גדול ודגי מנות

דג גדול

  • מניחה את הדג במרכז התבנית המרוצפת בעגבניות
    בבטן הדג ענפי טימין או מרווה. מלח על הכל בנדיבות
    מכניסה את התבנית עם העגבניות והחמאה לתנור על החום הכי גבוהה.
    בר ים גדול עם חריצים וחמאה מסביב עגבניות חצויות
  • אחרי רבע שעה פותחת ומזלפת על העגבניות כחצי כוס יין לבן ומחזירה לתנור לעוד רבע שעה

דג או דגים קטנים

  • זמן הצליה של העגבניות ארוך מזמן הצליה של הדג, לכן מתחיל בצלית העגבניות ורק שהן נכנעו מוסיפה את הדג, זה יקח כרבע שעה.
    עגבניות אחרי צליה עכשיו יבוא הדג
  • אחרי שהעגבניות מגירות נוזלים מוציאה את התבנית, מחזקת את הנוזלים בחצי כוס יין לבן
    מניחה את הלברקים עם החריצים והחמאה מעל.
    גריל, בחום הכי גבוהה זה מצוין, יקח משהו כמו 15 - 18 דקות
    לברקים על עגבניות צלויות

הגשה פראית

  • את התבנית כמו שהיא למרכז שולחן.
    הרוטב נמצא בתחתית התבנית, לוקחים חתיכה ומעבירים לצלחת, את הרוטב אוספים בכף מתחתית התבנית. אפשר גם ללחוץ קצת על העגבניות ולקבל עוד רוטב
    לברקים על עגבניות אחרי תנור

הגשה חגיגיות

  • רוטב העגבניות
    מעבירה את העגבניות והנוזלים מהתבנית למסננת רשת. ממקמת אותה מעל סיר ככה שיהיה נוח ללחוץ את העגבניות לדפנות המסננת.
    סוחטת ככה את העגבניות עד שיש רק חומר יבש במסננת. אותו אפשר לזרוק
    מעבירה את הסיר לאש בינונית, מוסיפה רבע כוס יין לבן, מחממת עד כמעט רתיחה.
    מכבה אש ומכניסה קוביות חמאה קטנות. מטלטלת את הסיר עד שהחמאה נמסה, הטילטול עוזר ליצור אמולסיה. ברגע שהחמאה נמסה הרוטב מוכן.
    רוטב עגבניות בסיר
  • דגים
    מוציאה את הדגים מהתבנית ומניחה בצלחת הגשה. את הרוטב מעל ועוד בכלי ליד
    אפשר גם להיפטר מרוב העצמות ולהגיש את הדגים נקים באותה צורה.
לברק בחמאת עגבניות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן