לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון מאחורי לביבות ירוקות האלו, הוא היכולת של פיסת עלה ירוק להחזיק את המבנה, העלה מתקבל קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה, אורז או קוקוס

אפשר להכין את הלביביות האלו מכמה סוגים של עלים ירוקים מה שחשוב שלעלה יהיה גבעול עבה כמו של עלה למנגולד עלים גדולים של תרד טורקי יש להם גבעול כזה, גם בוקצוי עלי ברוקולי, עלי סלק וקייל למיניו

לביביות ירוקות עם מנגולד ובצל

 

ככה עושה

לביבות ירוקות עם מעט פחמימות

הכנות25 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • צרור גדול של עלי מנגולד
  • בצל גדול קצוץ דק
  • או כרישה גדולה החלק הלבן קצוצה דק
  • כף גדושה קמח אפונה או קוקוס או אורז
  • חופן גרעיני דלעת או חמניה - אופציונלי
  • שמן זית

הכנות

  • מפרידה את העלה הירוק מהגבעול הבהיר, קוצצת דק את הגבעולים, קוצצת דק בצל גדול או כרישה
    מטגנת לאט את הבצל יחד עם הגבעולים הקצוצים
  • קורעת את העלים לפיסות גדולות לקערה גדולה
    בוזקת מעט מלח אטלנטי גס
    משפשפת את העלים במטרה שיפרישו נוזלים
  • אחרי כרבע שעה העלים הירוקים יפרישו מיץ ירוק זרחני, סוחטת טוב את העלים ושומרת על המיץ הזרחני
    מעבירה את העלים הסחוטים למחבת עם הגבעולים המקורמלים
  • המיץ הזרחני שנשאר בקערה בתוספת מעט קמח זה הדבק שישמור על העלים יחד. מוסיפה כף גדושה של קמח חופשי מגלוטן. זה יכול להיות קמח אפונה ירוקה שיש בו חלבון ועמילן
    זה יכול להיות קמח קוקוס עם אתן בפרוטוקול הדוק, וזה יכול להיות קמח אורז שהוא אמנם לא פליאו קלאסי אבל לא אלגן.
    אפשר להוסיף כורכום ופלפל שחור עם בא, רק לא להוסיף עוד מלח
    מחזירה את תכולת המחבת לקערה עם הדבק
    מערבבת טוב בידים תוך כדי לישה, כדי להדביק טוב את קרעי העלים והגבעולים המקורמלים
  • משמנת נייר אפיה, מניחה ערימות יפות מהתערובת, אין צורך לשטח
    אפשר וכיף לפזר מעל גרעיני דלעת או חמניה
    לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה
    אחרי כעשרים דקות הופכת לעוד עשר דקות בצד השנ
    בודקת שהשולים קיבלו צבע מגרה - מגישה
  • אפשר לעבות את התערובת בקישוא מגורד סחוט אחד, נותן לביבה יותר אורירית
    כיף להגיש עם רוטב לימוני ועלים ירוקים טריים ליד
    אפשר כמובן גם לטגן בשמן זית על אש קטנה בחום נמוך מכוסה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

מחשבה 1 על “לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן