לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

הכנות25 minsזמן בישול30 mins

 עלים: מנגולד\תרד\חוביזה\בוק צוי
 בצל גדול קצוץ דק
 או כרישה גדולה החלק הלבן קצוצה דק
 כף או שתים קמח אפונה ירוקה או קמח קוקוס
 שמן זית

1

בוחרת שנים שלושה עלים לפי העונה ומה שיש, חשוב שלפחות אחד יהיה עלה שיש לו גבעול עבה, כמו מנגולד, בקצוי, עלי ברוקולי, תרד טורקי, עלי סלק, קייל
מפרידה את העלה הירוק מהגבעול הבהיר, קוצצת דק את הגבעולים, קוצצת דק בצל או כרישה, מטגנת לאט את הבצל יחד עם הגבעולים הקצוצים

2

קורעת את העלים לפיסות גדולות לקערה גדולה. בוזקת מלח אטלנטי גס, משפשפת את העלים במטרה שיפרישו נוזלים, מחכה רבע שעה, מאחדת את העלים והגבעולים המקורמלים
מוסיפה כף או שתים של קמח אפונה או קמח קוקוס. קמח אפונה פחות מתאים לפרוטוקול ההדוק, קמח קוקוס כן
מערבבת טוב בידים תוך כדי לישה, כדי להדביק את קרעי העלים בנוזלים שהופרשו ומעובים בקמח האפונה\קוקוס
משמנת נייר אפיה, מניחה ערימות יפות מהתערובת, אין צורך לשטח
לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה
בודקת שהשולים קיבלו צבע מגרה - מגישה

Ingredients

 עלים: מנגולד\תרד\חוביזה\בוק צוי
 בצל גדול קצוץ דק
 או כרישה גדולה החלק הלבן קצוצה דק
 כף או שתים קמח אפונה ירוקה או קמח קוקוס
 שמן זית

Directions

1

בוחרת שנים שלושה עלים לפי העונה ומה שיש, חשוב שלפחות אחד יהיה עלה שיש לו גבעול עבה, כמו מנגולד, בקצוי, עלי ברוקולי, תרד טורקי, עלי סלק, קייל
מפרידה את העלה הירוק מהגבעול הבהיר, קוצצת דק את הגבעולים, קוצצת דק בצל או כרישה, מטגנת לאט את הבצל יחד עם הגבעולים הקצוצים

2

קורעת את העלים לפיסות גדולות לקערה גדולה. בוזקת מלח אטלנטי גס, משפשפת את העלים במטרה שיפרישו נוזלים, מחכה רבע שעה, מאחדת את העלים והגבעולים המקורמלים
מוסיפה כף או שתים של קמח אפונה או קמח קוקוס. קמח אפונה פחות מתאים לפרוטוקול ההדוק, קמח קוקוס כן
מערבבת טוב בידים תוך כדי לישה, כדי להדביק את קרעי העלים בנוזלים שהופרשו ומעובים בקמח האפונה\קוקוס
משמנת נייר אפיה, מניחה ערימות יפות מהתערובת, אין צורך לשטח
לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה
בודקת שהשולים קיבלו צבע מגרה - מגישה

לביביות ירוקות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

הכנות25 minsזמן בישול30 mins

 עלים: מנגולד\תרד\חוביזה\בוק צוי
 בצל גדול קצוץ דק
 או כרישה גדולה החלק הלבן קצוצה דק
 כף או שתים קמח אפונה ירוקה או קמח קוקוס
 שמן זית

1

בוחרת שנים שלושה עלים לפי העונה ומה שיש, חשוב שלפחות אחד יהיה עלה שיש לו גבעול עבה, כמו מנגולד, בקצוי, עלי ברוקולי, תרד טורקי, עלי סלק, קייל
מפרידה את העלה הירוק מהגבעול הבהיר, קוצצת דק את הגבעולים, קוצצת דק בצל או כרישה, מטגנת לאט את הבצל יחד עם הגבעולים הקצוצים

2

קורעת את העלים לפיסות גדולות לקערה גדולה. בוזקת מלח אטלנטי גס, משפשפת את העלים במטרה שיפרישו נוזלים, מחכה רבע שעה, מאחדת את העלים והגבעולים המקורמלים
מוסיפה כף או שתים של קמח אפונה או קמח קוקוס. קמח אפונה פחות מתאים לפרוטוקול ההדוק, קמח קוקוס כן
מערבבת טוב בידים תוך כדי לישה, כדי להדביק את קרעי העלים בנוזלים שהופרשו ומעובים בקמח האפונה\קוקוס
משמנת נייר אפיה, מניחה ערימות יפות מהתערובת, אין צורך לשטח
לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה
בודקת שהשולים קיבלו צבע מגרה - מגישה

Ingredients

 עלים: מנגולד\תרד\חוביזה\בוק צוי
 בצל גדול קצוץ דק
 או כרישה גדולה החלק הלבן קצוצה דק
 כף או שתים קמח אפונה ירוקה או קמח קוקוס
 שמן זית

Directions

1

בוחרת שנים שלושה עלים לפי העונה ומה שיש, חשוב שלפחות אחד יהיה עלה שיש לו גבעול עבה, כמו מנגולד, בקצוי, עלי ברוקולי, תרד טורקי, עלי סלק, קייל
מפרידה את העלה הירוק מהגבעול הבהיר, קוצצת דק את הגבעולים, קוצצת דק בצל או כרישה, מטגנת לאט את הבצל יחד עם הגבעולים הקצוצים

2

קורעת את העלים לפיסות גדולות לקערה גדולה. בוזקת מלח אטלנטי גס, משפשפת את העלים במטרה שיפרישו נוזלים, מחכה רבע שעה, מאחדת את העלים והגבעולים המקורמלים
מוסיפה כף או שתים של קמח אפונה או קמח קוקוס. קמח אפונה פחות מתאים לפרוטוקול ההדוק, קמח קוקוס כן
מערבבת טוב בידים תוך כדי לישה, כדי להדביק את קרעי העלים בנוזלים שהופרשו ומעובים בקמח האפונה\קוקוס
משמנת נייר אפיה, מניחה ערימות יפות מהתערובת, אין צורך לשטח
לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה
בודקת שהשולים קיבלו צבע מגרה - מגישה

לביביות ירוקות
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$