לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

| 25/11/2021

הרעיון של הלביבות הירוקות האלו הוא היכולת של פיסת עלה להחזיק את המבנה, העלה מתקבל קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס

אפשר להכין את הלביביות האלו מכמה סוגים של עלים ירוקים
מה שחשוב שלעלה יהיה גבעול עבה כמו למנגולד
עלים גדולים של תרד טורקי יש להם גבעול כזה, גם בוקצוי עלי ברוקולי, עלי סלק וקייל למיניו

לביביות ירוקות

כמותזמן הכנה
12 לביבות 55 דקות

מרכיבים
 צרור גדול של עלי מנגולד
 בצל גדול קצוץ דק
 או כרישה גדולה החלק הלבן קצוצה דק
 כף גדושה קמח אפונה או קוקוס או אורז
 חופן גרעיני דלעת או חמניה - אופציונלי
 שמן זית

הכנות
1

מפרידה את העלה הירוק מהגבעול הבהיר
קוצצת דק את הגבעולים, קוצצת דק בצל גדול או כרישה
מטגנת לאט את הבצל יחד עם הגבעולים הקצוצים

2

קורעת את העלים לפיסות גדולות לקערה גדולה
בוזקת מעט מלח אטלנטי גס
משפשפת את העלים במטרה שיפרישו נוזלים

3

אחרי כרבע שעה העלים הירוקים יפרישו מיץ ירוק זרחני, סוחטת טוב את העלים ושומרת על המיץ הזרחני
מעבירה את העלים הסחוטים למחבת עם הגבעולים המקורמלים

4

המיץ הזרחני שנשאר בקערה בתוספת מעט קמח זה הדבק שישמור על העלים יחד
מוסיפה כף גדושה של קמח חופשי מגלוטן. זה יכול להיות קמח אפונה ירוקה שיש בו חלבון ועמילן
זה יכול להיות קמח קוקוס עם אתן בפרוטוקול הדוק, וזה יכול להיות קמח אורז שהוא אמנם לא פליאו קלאסי אבל לא אלגן
אפשר להוסיף כורכום ופלפל שחור עם בא, רק לא להוסיף עוד מלח
מחזירה את תכולת המחבת לקערה עם הדבק
מערבבת טוב בידים תוך כדי לישה, כדי להדביק טוב את קרעי העלים והגבעולים המקורמלים

5

משמנת נייר אפיה, מניחה ערימות יפות מהתערובת, אין צורך לשטח
אפשר וכיף לפזר מעל גרעיני דלעת או חמניה
לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה
אחרי כעשרים דקות הופכת לעוד עשר דקות בצד השני
בודקת שהשולים קיבלו צבע מגרה - מגישה

6

אפשר לעבות את התערובת בקישוא מגורד סחוט אחד, נותן לביבה יותר אורירית
כיף להגיש עם רוטב לימוני ועלים ירוקים טריים ליד
אפשר כמובן גם לטגן בשמן זית על אש קטנה בחום נמוך מכוסה

Ingredients

מרכיבים
 צרור גדול של עלי מנגולד
 בצל גדול קצוץ דק
 או כרישה גדולה החלק הלבן קצוצה דק
 כף גדושה קמח אפונה או קוקוס או אורז
 חופן גרעיני דלעת או חמניה - אופציונלי
 שמן זית

Directions

הכנות
1

מפרידה את העלה הירוק מהגבעול הבהיר
קוצצת דק את הגבעולים, קוצצת דק בצל גדול או כרישה
מטגנת לאט את הבצל יחד עם הגבעולים הקצוצים

2

קורעת את העלים לפיסות גדולות לקערה גדולה
בוזקת מעט מלח אטלנטי גס
משפשפת את העלים במטרה שיפרישו נוזלים

3

אחרי כרבע שעה העלים הירוקים יפרישו מיץ ירוק זרחני, סוחטת טוב את העלים ושומרת על המיץ הזרחני
מעבירה את העלים הסחוטים למחבת עם הגבעולים המקורמלים

4

המיץ הזרחני שנשאר בקערה בתוספת מעט קמח זה הדבק שישמור על העלים יחד
מוסיפה כף גדושה של קמח חופשי מגלוטן. זה יכול להיות קמח אפונה ירוקה שיש בו חלבון ועמילן
זה יכול להיות קמח קוקוס עם אתן בפרוטוקול הדוק, וזה יכול להיות קמח אורז שהוא אמנם לא פליאו קלאסי אבל לא אלגן
אפשר להוסיף כורכום ופלפל שחור עם בא, רק לא להוסיף עוד מלח
מחזירה את תכולת המחבת לקערה עם הדבק
מערבבת טוב בידים תוך כדי לישה, כדי להדביק טוב את קרעי העלים והגבעולים המקורמלים

5

משמנת נייר אפיה, מניחה ערימות יפות מהתערובת, אין צורך לשטח
אפשר וכיף לפזר מעל גרעיני דלעת או חמניה
לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה
אחרי כעשרים דקות הופכת לעוד עשר דקות בצד השני
בודקת שהשולים קיבלו צבע מגרה - מגישה

6

אפשר לעבות את התערובת בקישוא מגורד סחוט אחד, נותן לביבה יותר אורירית
כיף להגיש עם רוטב לימוני ועלים ירוקים טריים ליד
אפשר כמובן גם לטגן בשמן זית על אש קטנה בחום נמוך מכוסה

לביבות ירוקות

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה