לביבות זוקיני שום שמיר חופשיות מגלוטן ודגנים

| 21/11/2021

לביביה אחת ליום: שילוב של שום שמיר עובד טוב. יחד עם זוקיני שנותן מנשא לטעמים. לביבה פשוטה קלה להכנה חופשיה מגלוטן ודגנים, יציבה וממכרת.

כמותזמן הכנה
שמונה לביבות 30 דקות

חומרים לשמונה לביביות
 2 זוקיני בינוני גדול
 חצי (או יותר) צרור שמיר
 2 שיני שום
 חצי כפית מלח אטלנטי
 2 כפות קמח שקדים
 1 ביצה אורגנית גדולה

הכנות
1

מתחילה בגרוד הזוקיני עם הקליפה בחורים הגסים של הפומפיה
קוצצת את השמיר, די גס כשי שהטעם יהיה ברור
קוצצת דק דק את השום, על פומפיה בחורים הדקים

2

מערבבת את הירקות ומוסיפה להם מלח שיעזור להגיר את הנוזלים
מעבירה למסננת ומתחת קערה שתאסוף את הנוזלים
אפשר גם פשוט לחכות כמה דקות שהמלח יעבוד ולסחוט את התערובת

3

לתערובת היבשה מוסיפה שתי כפות גדושות של קמח שקדים וביצה אורגנית גדולה

4

מחממת שמן זית במחבת טפלון
הטיגון הוא על חום נמוך כחמש דקות מכל כיוון

5

הולך מושלם עם טחינה

Ingredients

חומרים לשמונה לביביות
 2 זוקיני בינוני גדול
 חצי (או יותר) צרור שמיר
 2 שיני שום
 חצי כפית מלח אטלנטי
 2 כפות קמח שקדים
 1 ביצה אורגנית גדולה

Directions

הכנות
1

מתחילה בגרוד הזוקיני עם הקליפה בחורים הגסים של הפומפיה
קוצצת את השמיר, די גס כשי שהטעם יהיה ברור
קוצצת דק דק את השום, על פומפיה בחורים הדקים

2

מערבבת את הירקות ומוסיפה להם מלח שיעזור להגיר את הנוזלים
מעבירה למסננת ומתחת קערה שתאסוף את הנוזלים
אפשר גם פשוט לחכות כמה דקות שהמלח יעבוד ולסחוט את התערובת

3

לתערובת היבשה מוסיפה שתי כפות גדושות של קמח שקדים וביצה אורגנית גדולה

4

מחממת שמן זית במחבת טפלון
הטיגון הוא על חום נמוך כחמש דקות מכל כיוון

5

הולך מושלם עם טחינה

לביביות זוקיני שום שמיר חופשיות מגלוטן ודגנים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: לביבה אחת ליום

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביביות קריספיות פראיות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס