לביבות תפוחי אדמה ותרד טורקי

לביבות תפוחי אדמה במילוי תרד טורקי ופטה חופשיות מגלוטן

לביבות במילוי תרד טורקי ופטה עטופות בפירה תפוח אדמה, ללא גלוטן מטוגנות בשמן זית טעים.

לביבות שהמילוי שלהן עטוף בפירה יש להן המון גרסאות. לביבות בְּסְטִיל טריפוליטאיות במילוי בשר, לביבות בנטאג' טוניסאיות במילוי עוף וגם קובה פטטה מהמטבח העירקי. ופסטל דל בטטה מהמטבח המרוקאי, כולן נהדרות.

רציתי לקחת אותן לאזור הבורקס הטורקי, למה? כי זו העונה שיש מלא תרד טורקי

שאני רואה צרור כזה שכולו רוקד בתדר ויטאלי זרחני, אני פשוט חייבת לדחוף אותו לאן שהוא, כאילו בלעתי את השדה כולו.

לביבות תפוחי אדמה ותרד טורקי

לביבות תפוחי אדמה במילוי תרד

ליצירת הבצק אנחנו רוצות שתפוחי האדמה רכים ויבשים ככה שלא יהיה צריך להוסיף להם עוד עמילן. כדאי לאפות את תפוחי האדמה על מלח גס, המלח סופח נוזלים, אם בחרתן לבשל במים כדאי שיהיו שלמים עם קליפה. לתפוחי האדמה אחרי שהתקררו נוסיף צהוב של ביצה, הלבן יתרום מימיות לכן אין בו צורך. אם צריך עוד עמילן נוסיף קצת קמח תפוחי אדמה

זה הבצק גם ללא מילוי יצאו לביבות נהדרות. אני בחרתי בעלים של תרד בר ערבי שניקרא גם סבנח, דומה לתרד טורקי למילוי יש מלא אופציות בכל העדות. לביבות בְּסְטִיל טריפוליטאיות במילוי בשר, לביבות בנטאג' טוניסאיות במילוי עוף וגם קובה פטטה מהמטבח העירקי. ופסטל דל בטטה מהמטבח המרוקאי,

ככה עושה

לביבות תפוחי אדמה ותרד טורקי מתכון

הכנות40 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות24 לביבות
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

מעטפת תפוחי אדמה

  • 1200 גרם תפוחי אדמה צהובים
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית מלח אטלנטי דק
  • מעט פלפל שחור או לבן
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה במידת הצורך

מילוי תרד טורקי

  • קילו צרור ענק של תרד טורקי או עלים של תרד בר ערבי שניקרא גם סבנח
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים אורגנית
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון דק

הכנות

  • תפוחי אדמה
    בוחרת תפוחי אדמה חדשים ומוצקים, אני אוהבת צהובים שמבחוץ הם חומים והתוך צהוב ומתקתק. כל תפוח אדמה יתאים.
    שוטפת טוב משאריות אדמה לא קולפת ככה נספגים פחות מים. מכניסה לסיר עם שפע מים ומלח. מביאה לרתיחה ומבשלת עד שהתפוחים רכים
    קולפת ומקררת לגמרי, אפשר גם להכניס למקרר ללילה
  • עכשיו להכנת בצק תפוחי אדמה. לא צריך הרבה, מועכת את התפוחי אדמה לפירה, או במזלג או במשהו שניראה כמו מועך שום ענק. רק לא במעבד מזון שיהפוך את המרקם לדביק. לפירה מוסיפה מלח ופלפל וטועמת. זה צריך להיות טעים. עכשיו לעזרי הדבקה.
    שלושת החלמונים יעשירו את הבצק ויעזרו במיצוק. רוב הסיכויים שזה יספיק לבצק שאפשר לעבוד איתו, אם לא, כף או שתים של קמח תפוחי אדמה - ערבוב מהיר, שוב התעסקות יתר תביא לפיתוח מרקם דביק.
    מחלקת את הבצק ל24 כדורים. נוח בידים רטובות. בשמן זית או במים, אני עושה במים, ראיתי מאמות עושות בשמן
    כדורי תפוח אדמה לפני מילוי
  • תרד טורקי
    זה תמיד ניראה קצת לא הגיוני הגודל של הזר, אבל זה הענין כאן, זר ענק והכוונה ענק, לא שקית תרד מהסופר, הרעיון כאן הוא לקחת את כל השדה ולדחוף אותו ללביבה.
    ככה זה מתחיל
    צרור ענק מלא חיים של תרד טורקי
  • ואז לשטוף ממש טוב, יש בתרד הרבה חול שמסתתר, זה מרקם לא נעים. שוטפת בכיור אחרי שניקיתי אותו טוב, שלוש שטיפות לפחות. תוך כדי תולשת את הגבעול מהעלה, בעלים קטנים עם גבעול דק אין צורך, שהגבעול עבה כדאי להוריד.
    נשאר שליש מהכמות
    עלים נקים של תרד טורקי
  • מעבירה את העלים השטופים לסיר עם מיכסה, לא צריך שמן רק את שאריות המים שיש על העלים, הם יתקוצו בכמה דקות
    זה מה שנישאר
    תרד טורקי שקמל אחרי דקות ספורות
  • את התרד שקמל סוחטת מהנוזלים שלו, חלק מהנוזלים שומרת בצד להמשך
    עכשיו יש לי ערימה מלאת חיים של תרד טורקי, תמצית חיות של שדות בחורף
    קוצצת דק את התרד
    ערימה מלאת חיים של תרד טורקי
  • קוצצת דק את הבצל ומטגנת בשמן זית. שהבצל מתחיל להשחים מוסיפה מעט מהנוזלים שסחטתי מהתרד במקום עוד שמן. כשהבצל מושחם רך וטעים מוסיפה את התרד הקצוץ. מעשירה אותו בקוביות חמאה מערבבת, ומורידה מהאש
    מוסיפה את התיבול, תרד לא אוהב מלח אז לא. מה שכן פטה תיתן מליחות וקרימיות. מוסיפה פטה מפוררת. מעט פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורד על המקום. פה כדאי להיזהר ולהוסיף רק מעט מאוד אחרת תיוצר מרירות לא נעימה, אני מגרדת שתים שלוש פעמים מהאגוז וזהו. זו המילית. צריכה להתקרר
    מילית של בורקס טורקי
  • הרכבה
    שוב ידים רטובות, משטחת כל כדור על היד לדיסקית, שמה במרכז כפית מהמילוי ועם היד השניה אוספת את השולים פנימה שיכסו את המילוי. נוצרת דיסקית או לביבה, מעצבת קצת את המעגל.
    הרכבת הלביבה
  • מניחה על צלחת להמשך. מכינה כך את כל הכמות
    עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
    לביבות תרד טורקי ותפוח אדמה לפני טיגון
  • טיגון
    שמן זית במחבת ברזל, אש גבוהה שיכולה להפוך לבינונית. מחממת את השמן ומורידה את האש לבינונית.
    מכניסה כמה לביבות ונותנת להן להיטגן בנחת עד ששחום מצד אחד, הופכת בעדינות עם מרית, נותנת לצד השני גם כמה דקות בסבלנות. מעבירה לנייר מגבת.
    עושה ככה את כל הכמות. אוכלות עכשיו
    לביבות תפוחי אדמה ותרד טורקי
לביבות תפוחי אדמה ותרד טורקי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני

עוד משהו

אפשר לאפות את תפוחי האדמה על מלח גס, הם יצאו עם פחות נוזלים ולא יהיה צורך בקמח תפוחי אדמה
מי שלא בענין של תפוח אדמה אפשר להחליף בבטטה לבנה ולאפות אותה על מלח
לאופציה טבעונית פשוט ותרו על החלמון והוסיפו עוד קמח תפוחי אדמה. במילוי ותרו על הפטה ומעט מעט מלח במקום

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

15 מחשבות על “לביבות תפוחי אדמה במילוי תרד טורקי ופטה חופשיות מגלוטן”

  1. רק שכחת או השמטתה את הלביבה הכי טעימה "פסטל דל בטטה" פסטל מהמטבח המרוקאי , יש עם מילוי בשר טחון או בלי יאממי.😇

    הגב
  2. 5 stars
    אפשר לאפות את הלביבות ,המתכון נשמע מעולה.אם לא, אפשר על מחבת עם התזת שמן ולא ממש טיגון.
    אשמח לקבל תשובה
    תודה מראש
    גלי

    הגב
  3. 5 stars
    אהבתי את המתכון,הוא נראה מעולה
    רציתי לדעת אם אפשר לאפות ?
    ואם לא, אז אולי עם מחבת ומעט שמן
    (רק בהתזה) .
    אשמח לתשובה
    תודה מראש
    גלי

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן