לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

תפוח אדמה, כל תפוח אדמה עם מלח מטוגן בשמן זה נפלא. אולי הדבר הכי בריא בצרוף הזה הוא המלח. אבל אם כבר קורה וטוב שקורה גם כאלו מדי פעם אז שווה לדייק.

לביביות קריספיות פרועות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות או לטקס פליאו יש דבר כזה

לביביות תפוחי אדמה ציפסיות

ככה עושה

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן או לטקעס פליאו

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה10 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה מזן דזירה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • ביצה אורגנית גדולה
  • 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
  • מלח אטלנטי
  • שמן זית

הכנות

איך מכינות לביביות צ'יפסיות מושלמות

  • הרגילות אלו מתפוחי אדמה מגורדים עם או בלי בצל מטוגנות הן הכי טעימות
    עשיתי לא מעט ניסיונות ובתכלס כל תפוח אדמה מגורד בשמן יצא טעים
    יש כאן כמה נקודות שמזקקות עוד קצת את החוייה ללביבה מושלמת נטולת קמח וגלוטן

תפוח אדמה

  • אפשר להשתמש בתפוח אדמה אדום מזן דזירה יש בו פחות מים
    את התפוח אפשר לגרד בפומפיה על החורים הגדולים או במגימיקס על החורים הגדולים
    המטרה היא להיפטר מעודפי הנוזלים כדי ליצור לביבה קריספית לכן אפשר להמליח את התפוחים המגורדים להניח לרבע שעה ולחזור לסחוט אותם
    עמילן תפוחי אדמה הוא די טבעי כאן כדי לסייע לספוג את עודפי המים
    אם תסתכלו בנוזלים שהפרישו תפוחי האדמה בתחתית הקערה יש עמילן, זה אותו עמילן שנחזיר באבקה. או נאסוף ונשתמש בו

תוספות

  • בצל מגורד במגימיקס זה אמנם קל להכנה אבל מוסיף המון נוזלים ומעט טעם, לכן עדיף לקצוץ גס בצל אחד ככה נוסף עוד מרקם קרנצ'י
    בצל ירוק עם החלק הלבן זו גם אופציה

טיגון

  • אין טעם לאפות לביבות תפוחי אדמה, הטיגון הוא מה שעושה את הלביבה הזו
    אפשר להשתמש בשמן זית - נפלא
    אפשר שמן זית וקוביה חמאה - גם נפלא
    הטיגון על אש בינונית ואז נמוכה, כי תפוח אדמה לא מבושל זה לא משהו
    כמות השמן היא לא של צ'יפס אבל גם לא של חביתה, שליש כוס במחבת בינונית זו מידה טובה
    אוכלות חמות מהמחבת

בקיצור

  • מגרדת בפומפיה גסה תפוחי אדמה. ממליחה ומניחה ל15 דקות לניקוז נוזלים. סוחטת טוב את תפוחי האדמה. מערבבת בקערה ביצה ועמילן תפוחי אדמה. מוסיפה את תפוחי האדמה הסחוטים ואת הבצל הקצוץ. מחממת שליש כוס שמן זית במחבת על אש בינונית. מכניסה לשמן בזהירות ארבע לביבות ומורידה את האש. ששחום הופכת לצד שני. אוכלות חם
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן