לביבות עגבניה ופטה עיזים מהאי סנטוריני. ליד טזיקי מיוגורט עיזים ומלפפונים

לביבות עגבניה ופטה מסנטוריני

מי חשבה שאפשר לטגן סלט עגבניות. שחושבים על זה השילוב של עגבניה, עשבי תיבול, גבינה קרימית וקמח זה שילוב מנצח. ללביבות האלו יתאימו עגבניות קשות וטעימות. פחות שרי או עגבניות מורשת עם המון מיץ. נסתפק בבשר עגבניה רגילה מוצק וטעים.

יש כאן לביבות עם עגבניה ופטה וליד מטבל מלפפון ויוגורט עיזים. במקור הלביבות האלו הן חלק ממאזה יוונית מהאי סנטוריני, קריספיות ומושלמות לניגובים

להגשה מתאים מאוד צזיקי פשוט - הרבה מלפפונים קצת שום מלח ויוגורט עיזים סמיך ושמן.

כן מלפפון ועגבניה, כמו יין ויאנג כמו היא והוא

Tomatokeftedes ביונית

לביבות עגבניה ופטה עיזים מהאי סנטוריני. ליד טזיקי מיוגורט עיזים ומלפפונים

לביבות עגבניה

יש בעיקר עגבניות בלביבה הזו, לכן חשוב שיהיו טעימות. עגבניה טעימה היא עסיסית ובשלה. בעיה, יש בה המון נוזלים וזה פחות מתאים שלא משתמשים בקמח. לכן נבחר בעגבניות תמר קשות, או עגבניות אשכול נוותר על הזרעים והמיץ.

השילוב של קמח אורז מלא וקמח שקדים יתן גם טעם וגם יציבות שתספוג את המיצים. קריספי זה לא יצא, כי בכל זאת לקמח אורז יש איכות סופגת עמילנית. שקדים ופשתן נותנים קצת מהקריספיות הזו

כדאי לטגן בסבלנות את הלביבות במחבת טפלון, יכול להיות כזה שמיועד לפנקיק או כל טפלון משומן בקצת שמן זית

כדאי להמתין עד שנוצרת שיכבה יציבה בתחתית ורק אז לנסות להפוך זה יקח שלוש ארבע דקות, על אש בינונית נמוכה

הרבה יותר נוח להפוך עם מרית רכה, כזו שניקראת גם לקקן

כמובן שהן ללא גלוטן, חלק מהסידרה 'לביבה אחת ליום'. לקראת חנוכה אני מעשירה את האוסף בעוד שפגשתי השנה.

ככה עושה

לביבות עגבנייה יווניות ללא גלוטן מתכון

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות15
חופשי מאלרגנים
egg free
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 8 עגבניות תמר
  • או שש עגבניות רגילות קשות
  • 75 גרם גבינת פטה עיזים שמנה
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • 2 כפות עלי אורגני טריים קצוצים
  • מלח פלפל
  • 1 כף שמן זית
  • כוס קמח אורז מלא
  • 2 כפות קמח שקדים
  • 1 כף זרעי פשתן טחונים

הכנות

  • עגבניות
    יש בעיקר עגבניות בלביבה הזו, לכן חשוב שיהיו טעימות. וקאטש קטן, כי עגבניה טעימה היא עסיסית ובשלה ואז יהיו המון נוזלים לספוג, וזה פחות מתאים שיש קמחים מזרעים ואגוזים וקצת עמילן.
    בחרתי בעגבניות תמר, יש להן יחסית בשר מוצק וטעים. גם עגבניות אשכול קשות יתאימו.
    כך או כך קולפת את העגבניה כמו שקולפים תפוח. פחות מתאים כאן השיטה של לחלוט, זה יסמרטט את העגבניה. חוצה ומוציאה את הזרעים והמיץ. את בשר העגבניות קוצצת דק כאילו היה סלט ערבי מוקפד. לחלופין אפשר לגרד על החורים העבים בפומפיה.
    לעגבניות מוסיפה מלח פלפל ושמן זית. עד כאן סלט עגבניות בסיסי.
  • פטה
    כבשים, או עיזים. אני בעד עיזים וכמה שיותר שמנה. חתיכה יפה שתיתן שמנוניות וקרימיות. מפוררת מעל העגבניות. אין צורך לשקול, אפשר לשים יותר או פחות לפי כמה שבא
  • עשבי תיבול
    היו לי עלים טרים של אורגנו וזה עבד כאן מעולה. גם עלים טריים של זעתר זה בול.
    במקור יש גם פטרוזליה ונענע, אפשר. למרות שלי היה בא על לביבה יותר מנימליסטית עם עשב תיבול אחד בשפע.
    מפרידה את העלים משנים שלושה גבעולים וקוצצת גס
    מוסיפה גם חצי בצל סגול קצוץ דק, כי הוא בול לסלט עגבניות
  • איך להדביק את הסלט?
    קמח אורז מלא יתן הדבקה מצויינת. אבל מבחינת הטקסטורה אין בו קריספיות. לכן צריך להוסיף קמח שקדים שיתן יותר גוף וקריספ. וזרעי פשתן טחונים שהם דבק פלא לא עמילני.
    לתערובת הזו אפשר להוסיף חצי כפית אבקת אפיה, לגמרי אופציונל.
    מערבבת את הקמחים בצד ומעבירה לכערה עם הירקות. מערבבת טוב ונותנת לענין להיספג בצד כחמש דקות
    תערובת לביבות עגבניה יוניות
  • טיגון או אפיה
    שניהם טובים. אם יש לכן מחבת טפלון טובה וסבלנות אז טיגון במעט שמן על אש בינונית קטנה זו אחלה
    אם לא, תנור על 200 מעלות. תבנית, נייר אפיה עם שמן זית, ,15 לביבות בכמות של בערך כף, מושתחות.
    אחרי רבע שעה להפוך ולזלף קצת שמן זית לעוד עשר דקות
    לתת להן כמה דקות להרגע, הן מתמצקות עוד
    לביבות עגבניה מטוגנות
לביבות עגבניה ופטה מסנטוריני
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן