לביבות סלמון ושקדים

| 10/03/2021

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר

כמותזמן הכנה
20 לביביות 25 דקות

מרכיבים
 700 גרם פילה סלמון מאזור הזנב
 2 בצל סגול בינוני
 4 כפות קמח שקדים
 חצי כוס חלב שקדים
 1 ביצה, אפשר גם רק צהוב
 4 פרוסות לימון כבוש
 8 גבעולי שמיר קצוצים
 4 פילטים של אנצ'ובי אופציונלי
 חצי כפית מלח אטלנטי ורוד דק
 מעט שמן לטיגון

1

מתחילה בהשריה של קמח שקדים בחלב שקדים זה מה שמיצר את המרקם ומאפשר טיגון קל ונוח
קוצצת את הבצל, חותכת גס ומכניסה למעבד מזון לדקה, קוביות קטנות לא משחה
מוסיפה קוביות גדולות של סלמון, כמה פילטים של אנצ'ובי, כמה פרוסות לימון כבוש, ומיץ מחצי לימון
טוחנת בפולסים הכוונה שהדג יקצץ לקוביות קטנות אבל לא תיווצר ממש מישחה
מוסיפה לתערובת את השקדים המושרים ושמיר קצוץ
טועמת ומתקנת תיבול, אולי עוד מלח או עוד מיץ לימון

טיגון ועיצוב
2

השתמשתי במחבת טפלון לפנקיק עם שקעים ללביביות
אפשר בכל מחבת, את המסה העברתי למחבת עם כף, אלו לא לביבות שאפשר ללבב ביד
הטיגון על אש נמוכה כחמש דקות מכל צד, הקציצות נישארות לחות ועסיסיות
אפשר גם ליצור המבורגר על ידי רינג במחבת. ברגע שהחלבון של הדג ניקרש הקציצה מאוד יציבה

Ingredients

מרכיבים
 700 גרם פילה סלמון מאזור הזנב
 2 בצל סגול בינוני
 4 כפות קמח שקדים
 חצי כוס חלב שקדים
 1 ביצה, אפשר גם רק צהוב
 4 פרוסות לימון כבוש
 8 גבעולי שמיר קצוצים
 4 פילטים של אנצ'ובי אופציונלי
 חצי כפית מלח אטלנטי ורוד דק
 מעט שמן לטיגון

Directions

1

מתחילה בהשריה של קמח שקדים בחלב שקדים זה מה שמיצר את המרקם ומאפשר טיגון קל ונוח
קוצצת את הבצל, חותכת גס ומכניסה למעבד מזון לדקה, קוביות קטנות לא משחה
מוסיפה קוביות גדולות של סלמון, כמה פילטים של אנצ'ובי, כמה פרוסות לימון כבוש, ומיץ מחצי לימון
טוחנת בפולסים הכוונה שהדג יקצץ לקוביות קטנות אבל לא תיווצר ממש מישחה
מוסיפה לתערובת את השקדים המושרים ושמיר קצוץ
טועמת ומתקנת תיבול, אולי עוד מלח או עוד מיץ לימון

טיגון ועיצוב
2

השתמשתי במחבת טפלון לפנקיק עם שקעים ללביביות
אפשר בכל מחבת, את המסה העברתי למחבת עם כף, אלו לא לביבות שאפשר ללבב ביד
הטיגון על אש נמוכה כחמש דקות מכל צד, הקציצות נישארות לחות ועסיסיות
אפשר גם ליצור המבורגר על ידי רינג במחבת. ברגע שהחלבון של הדג ניקרש הקציצה מאוד יציבה

לביבות סלמון ושקדים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פלאפל ברוקולי ירוק

פלאפל ברוקולי ירוק

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, פלאפל ירוק יש עליו. אין כאן חומוס, גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. פלאפל פליאו אפילו קטוגני

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר