לביבות מעקודה

מעקודה זו פשטידה במרוקאית. היא גבוהה שחומה, יש בה תפוחי אדמה ביצים, כורכום וירקות משובצים. הכורכום חשוב לצבע ולריח, הבצל המטוגן חשוב לטעם, פטרוזליה היא חלק מהטעם המזוהה, אז כדאי.

זה יוצא יפה משביע ריחני וטעים.

מאותה הבלילה הכנתי לביבות מעקודה

את הלביבות כדאי לטגן לאט, ולהפוך עם תרווד

לא להתבלבל עם קציצות מעקודה שהן תערובת של פירה תפוחי אדמה הרבה ביצים וירק

לביבות תפוחי אדמה

לביבות מעקודה עשויות מתפוחי אדמה וירקות שמשובצים בלביבה. אלו בעצם מיני פשטידות שמטוגנות לאט ויש להם קראנץ טעים משני הכיונים ותןך רך שכל ביס הוא טיפה שונה מהמרכיבים שמשובצים בה

מעקודה גדולה

במקור מעקודה זו פשטידה במרוקאית הטעם אותו טעם בהגשה אחרת – פשטידה גדולה במקום לביבות מעקודה.

בוחרת סיר שנכנס לתנור ממוסיפה שליש כוס שמן ומחממת. מעבירה את הבלילה כולה לסיר. נותנת לפשטידה להשחים כרבע שעה עד שהתחתית יציבה ושחומה מתכון מלא כאן.

ככה עושה

לביבות מעקודה או מחמאר מתכון

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות12 לביבות
חופשי מאלרגנים
grainfree
milkfree
רוטב סויה
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • 500 גרם תפוחי אדמה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות גזר מבושל חתוך לקוביות קנות
  • 2 כפות אפונה קפואה
  • 1 כף פטרוזליה קצוצה
  • 1 ביצים קשות
  • 2 ביצים אורגניות
  • טיפה לימון
  • כורכום, פלפל שחור מלח אטלנטי

הכנות

  • מעקודה מכינים בעיקר מתפוחי אדמה
    עדיף צהובים עם קליפה בהירה, ארבעה גדולים יתנו כחצי קילו. מבשלת ברתיחה עדינה במים מומלחים. זה יקח כחצי שעה
  • ירקות משובצים בלביבה
    את הבצל קוצצת דק ומטגנת בשפע של שמן זית עד שקיפות
    חותכת גזר טרי לקוביות קטנות ומבשלת בסיר קטן במים מומלחים. כשרך מוסיפה גם אפונה קפואה ומכבה את האש
    מקביל מבשלת ביצה לביצה קשה. שמוכן קוצצת לקוביות קטנות
    קוצצת דק פטרוזליה טריה
    תיבול: כמה טיפות לימון, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום טחון
  • את תפוחי האדמה מועכת כמו לפירה. מחכה שיתקררו קצת
    מוסיפה את הבצל הביצים הטריות ואת התיבול ומערבבת טוב
    מוסיפה את הירקות גזר, אפונה פטרוזליה וקוביות ביצה קשה
    מערבבת ערבוב קל להבליע את הירקות בתערובת
    מניחה את התערובת במקרר לחצי שעה
    תערובת למעקודה
  • טיגון
    נוח לטגן במחבת טפלון שמיועדת לפנקיק. גם מחבת רגילה זה טוב. משמנת בשמן זית ומניחה לביבות נדיבות פחוסות.
    הטיגון על אש נמוכה, לוקח כמה דקות ללביבה להתגבש. הופכת עם תרווד שלא יתפרקו. נותנת עוד כחמש דקות על הצד השני. הם יוצאות שחומות
לביבות מעקודה עם רוטב טחינה פטרוזליה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

2 מחשבות על “לביבות מעקודה”

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן