לביבות כרוב ונקניקיה עם כרוב כבוש וחרדל בצד

לביבות כרוב, כרוב כבוש ונקניקיה חופשיות מגלוטן

חנוכה מתקרב ובראש שלי לביבות רבות, כרוב הגיוני סך הכל יכול לצאת דומה ללביבת תפוחי אדמה. מבחינה מכנית, גם כרוב יכול להגיע ברצועות. ולכרוב מתאים להוסיף ביקון או נקניקיה, ביקון בימים אלו יש מצב שלא כדאי, אז נקניקיה פליאו טובה כזו. לביבות כרוב ונקניקיה.

ועכשיו להזיה... מה אם נגרד את הנקניקיה על החורים הגדולים בפומפיה, מרגישה קצת מוזר לעשות את הפעולה הזו, אבל התוצאה בול לתערובת, נותנת המון טעם במירקם מושלם

וכל הטוב הזה יקבל גם כרוב כבוש פרוביוטי וחרדל מותסס כי זו המשפחה, ויש לנו לביבת כרוב חמה, פנקית, קלה וטעימה ממש. בלי גלוטן כמובן ועם מעט פחמימות

לביבות כרוב נקניקיה

כרוב כבוש

מה לכרוב וללביבה. מה לכרוב כבוש וללביבה, ולמה לגרד נקניקיה על פומפיה?

יש לביבת כרוב יפנית בשם אוקונומיאקי. שזה אומר "מה שאני אוהב על האש" אני אוהבת נקניקיה וכרוב כבוש, שהם חיבור די קלאסי. את הלביבה עשיתי עם כרוב רגיל וכרוב כבוש, בצל ירוק חיברתי עם ביצה קמח שקדים וקצת קמח אורז לספוג וגירדתי בפומפיה נקניקית פליאו טובה לתוך הבלילה. טעים.

פליאו אוטואימוני – התאמות

בלביבה הזו יש קמח שקדים וביצה, נקנקית פליאו היא אמנם ללא חומרים משמרים אבל יתכנו תבלינים שלא מתאימים לפרוטוקול האוטואימוני

ככה עושה

לביבות כרוב ונקניקית פליאו

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה24 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
nutfree
milkfree
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 3 כוסות כרוב ירוק קצוץ דק
  • ½ בצל סגול פרוס דק
  • ½ כפית מלח אטלנטי דק
  • ½ כוס כרוב כבוש פרוביוטי
  • 1 נקניקית פליאו גדולה
  • 1 כף פטרוזליה קצוצה
  • כוס קמח שקדים
  • כוס קמח אורז או קמח קוקוס
  • 2 ביצים אורגניות
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 1 כף גרגירי חרדל מותססים - אופציונלי

הכנות

  • מתחילה בהוצאת קצת מהנוזלים שיש בכרוב ובבצל. פורסת דק דק את הכרוב, זה חצי כרוב קטן או רבע כרוב גדול. אפשר ביד או במעבד מזון. השאיפה לסרטים דקים.
    פורסת דק גם בצל סגול בינוני. רצועות דומות לאלו של הכרוב
    מעבירה לכערה את הכרוב והבצל ומפזרת מלח. מעסה קצת ומניחה בצד. המלח יעזור לנוזלים לצאת
  • נקניקית פליאו גדולה משהו כמו 100 גרם. יש כאן כמה יצרנים של נקניקיות פליאו שיצא לי לנסות.
    נקניקיה מגורגת, זה חלק קצת מוזר, אבל משמעותי לטעם. בחרתי לגרד נקניקיה על פומפיה.. טוב נו, יוצאת ערימה של נקניקיה מגורדת. החורים הגדולים. כן אחרת זה לא עובד.
    אפשר לקצוץ גם ביד לפרוסות דקות ואז לקוביות, זה רק פחות מסתדר עם המירקם של סרטי הכרוב.
  • עבר קצת זמן הכרוב הירוק ניכנע למלח ואפשר לסחוט, יצאו קצת נוזלים שאין בהם צורך, את הכרוב והבצל הסחוטים מניחה בכערה גדולה, מוסיפה גם את הנקניקיה המגורדת, את הכרוב הכבוש, ופטרוזליה קצוצה. גם שמיר יעבוד.
  • בצד מערבבת קמח שקדים וקמח אורז, אפשר להחליף בקמח קוקוס. טורפת שתי ביצים אורגניות גדולות, מוסיפה להם כף חרדל גרגירים.
    אם במיקרה יש לכן גרגירי חרדל מותססים זה מושלם כאן, אז רק כפית חרדל חלק וכף גדושה של גרגירי חרדל מותססים
  • מאחדת את שתי התערובות, עירבוב טוב, לוקח רגע. יוצאת תערובת שאפשר ליצור ממנה בידים לביבות שטוחות. יצאו 12 נדיבות.
    לביבות כרוב לפני טיגון
  • מטגנת על אש בינונית, מחבת ברזל כבד קצת שמן זית. את הלביבות מעבירה עם תרווד ולוחצת קצת כדי לקבל הרבה שטח פנים. מכסה את הלביבות ונותנת כחמש דקות על אש בינונית קטנה.
    הופכת ונותנת עוד שלוש עד חמש דקות. הלביבות יוצאות יציבות

רטבים

  • אפשר להגיש עם רטבים, זה נחמד לטבול בעיקר שהלביבה יציבה.
    ערבבתי שתי כפות של יוגורט עיזים שמן וכף חרדל מותסס, הוספתי גם כף גדושה של גרגירי חרדל מותססים. יצא עז וטעים.
    חרדל מותסס עם יוגורט וגרגירי חרדל מותססים. כרוב כבוש עם כורכום וחרדל מותסס
  • חרדל רגיל גם מתאים כאן וכרוב כבוש כמובן, מאוד מתאים, ליד ועם הלביבה
    גירסה יפנית ללביבת כרוב נקראת אוקונומיאקי די דומה מינוס נקניקיה פלוס ביקון.. וטופינג של מיונז
    לביבות כרוב נקניקית פליאו ורוטב יוגורט עם חרדל מותסס
לביבות כרוב ונקניקיה עם כרוב כבוש וחרדל בצד
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן