לביבות חוביזה ובטטה לבנה

| 23/12/2020

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה ללביבות חוביזה ובטטה לבנה. יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים.

בטטה לבנה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה מזכיר תפוח אדמה והעמילן שבה מאפשר לגבש ולהדביק בקלות, העונות שלהם חופפות.

 

חוביזה בשדה

כמותזמן הכנה
20 לביביות 50 דקות

מרכיבים
 צרור גדול עלי חוביזה צעירים ורכים
 או צרור גדול של עלי תרד טורקי
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

איך מכינות
1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח. על אש בינונית עד שכמעט רך

2

שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת
כשאין חוביזה אפשר לעשות את אותו הדבר עם עלי תרד טורקי, גם כאן כדאי להסיר את הגבעול העבה

3

שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת
קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה
קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

חומרים-ללביביות-חוביזה-ובטטה-לבנה

4

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור
בעונה שאין חוביזה אפשר להחליף בעלי תרד

אפיה
5

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

לביביות בטטה וחוביזה לפני הכנה

6

כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות
חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

Ingredients

מרכיבים
 צרור גדול עלי חוביזה צעירים ורכים
 או צרור גדול של עלי תרד טורקי
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

Directions

איך מכינות
1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח. על אש בינונית עד שכמעט רך

2

שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת
כשאין חוביזה אפשר לעשות את אותו הדבר עם עלי תרד טורקי, גם כאן כדאי להסיר את הגבעול העבה

3

שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת
קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה
קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

חומרים-ללביביות-חוביזה-ובטטה-לבנה

4

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור
בעונה שאין חוביזה אפשר להחליף בעלי תרד

אפיה
5

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

לביביות בטטה וחוביזה לפני הכנה

6

כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות
חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

לביביות חוביזה

לביביות חוביזה ובטטה לבנה עם פסטו

4 תגובות

  1. יעלה

    שלום, נשמע מתכון מפתה ובה לי להכין. מה זה בטטה לבנה?

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי, כיף שבאת. בטטה לבנה כשמה, היא בטטה שהפנים שלה לבן והקליפה שלה דומה לקליפה של בטטה. היא פחות מתוקה ויותר עמילנית ויבשה ולכן מתאימה למאפים או כשצריך עיבוי נאטרלי. אפשר להשיג אותה בחנויות אורגניות או אצל ירקנים. פחות ראיתי בסופר. בהצלחה

      השאר תגובה
  2. נגה

    תודה על המתכון.
    הייתי שמחה לדעת לאיזו כמות הכוונה ב"שקית". חוביזה גדלה אצלנו בגינה. ללא שקיות 🙂
    תודה

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי נגה, הענין הוא היחס בין הבטטה לעלי החוביזה המבושלים וסחוטים. כדאי 1:1. אני לוקחת שקית נילון פשוטה ממלאת אותה. מכניסה לסיר בינוני עם מים, מבשלת וסוחטת. משתדלת שהערימה של הבטטה ושל החוביזה יהיו דומות

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים