לביבות חוביזה ובטטה לבנה

23/12/2020

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה ללביבות חוביזה ובטטה לבנה. יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

20 קציצות

Prep Time30 minsCook Time30 mins

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

Ingredients

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

Directions

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

23/12/2020

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה ללביבות חוביזה ובטטה לבנה. יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

20 קציצות

Prep Time30 minsCook Time30 mins

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

Ingredients

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

Directions

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

4 תגובות

  1. יעלה

    שלום, נשמע מתכון מפתה ובה לי להכין. מה זה בטטה לבנה?

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי, כיף שבאת. בטטה לבנה כשמה, היא בטטה שהפנים שלה לבן והקליפה שלה דומה לקליפה של בטטה. היא פחות מתוקה ויותר עמילנית ויבשה ולכן מתאימה למאפים או כשצריך עיבוי נאטרלי. אפשר להשיג אותה בחנויות אורגניות או אצל ירקנים. פחות ראיתי בסופר. בהצלחה

      השאר תגובה
  2. נגה

    תודה על המתכון.
    הייתי שמחה לדעת לאיזו כמות הכוונה ב"שקית". חוביזה גדלה אצלנו בגינה. ללא שקיות 🙂
    תודה

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי נגה, הענין הוא היחס בין הבטטה לעלי החוביזה המבושלים וסחוטים. כדאי 1:1. אני לוקחת שקית נילון פשוטה ממלאת אותה. מכניסה לסיר בינוני עם מים, מבשלת וסוחטת. משתדלת שהערימה של הבטטה ושל החוביזה יהיו דומות

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *