לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

הכנות30 minsזמן בישול30 mins

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

חומרים

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

לביבות חוביזה ובטטה לבנה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

הכנות30 minsזמן בישול30 mins

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

חומרים

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

לביבות חוביזה ובטטה לבנה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

4 Comments

  1. יעלה

    שלום, נשמע מתכון מפתה ובה לי להכין. מה זה בטטה לבנה?

    Reply
    • dearaya

      הי, כיף שבאת. בטטה לבנה כשמה, היא בטטה שהפנים שלה לבן והקליפה שלה דומה לקליפה של בטטה. היא פחות מתוקה ויותר עמילנית ויבשה ולכן מתאימה למאפים או כשצריך עיבוי נאטרלי. אפשר להשיג אותה בחנויות אורגניות או אצל ירקנים. פחות ראיתי בסופר. בהצלחה

      Reply
  2. נגה

    תודה על המתכון.
    הייתי שמחה לדעת לאיזו כמות הכוונה ב”שקית”. חוביזה גדלה אצלנו בגינה. ללא שקיות 🙂
    תודה

    Reply
    • dearaya

      הי נגה, הענין הוא היחס בין הבטטה לעלי החוביזה המבושלים וסחוטים. כדאי 1:1. אני לוקחת שקית נילון פשוטה ממלאת אותה. מכניסה לסיר בינוני עם מים, מבשלת וסוחטת. משתדלת שהערימה של הבטטה ושל החוביזה יהיו דומות

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

עלי גפן במילוי סגול

עלי גפן במילוי סגול

אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$