לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה לביבות חוביזה ובטטה לבנה. יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים.

בטטה לבנה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה מזכיר תפוח אדמה והעמילן שבה מאפשר לגבש ולהדביק בקלות, העונות שלהם חופפות.

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

ככה עושה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות16 לביבות
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
glutenfree

מרכיבים

  • צרור גדול עלי חוביזה צעירים ורכים
  • או צרור גדול של עלי תרד טורקי
  • 1 בטטה לבנה גדולה
  • 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כפית מלח אטלנטי גס

הכנות

איך מכינות

  • קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח. על אש בינונית עד שכמעט רך
    שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה עשר דקות, מוציאה למסננת
    כשאין חוביזה אפשר לעשות את אותו הדבר עם עלי תרד טורקי, גם כאן כדאי להסיר את הגבעול העבה
    בטטה לבנה וחוביזה לפני בישול
  • שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת
    קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה
    קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה
    חומרים-ללביביות-חוביזה-ובטטה-לבנה
  • היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה.
    כרישה או בצל אפשר יותר או פחות מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור
    שאין חוביזה אפשר להחליף בעלי תרד

אפיה

  • מחממת תנור ל200 מעלותתבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
    אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
    מגישה עם פסטו וסלט או טחינה לימונית מתאימה מאוד
  • כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד
    חוביזה בשדה בדצמבר
לביבות חוביזה ובטטה לבנה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

6 מחשבות על “לביבות חוביזה ובטטה לבנה”

    • הי, כיף שבאת. בטטה לבנה כשמה, היא בטטה שהפנים שלה לבן והקליפה שלה דומה לקליפה של בטטה. היא פחות מתוקה ויותר עמילנית ויבשה ולכן מתאימה למאפים או כשצריך עיבוי נאטרלי. אפשר להשיג אותה בחנויות אורגניות או אצל ירקנים. פחות ראיתי בסופר. בהצלחה

      הגב
  1. תודה על המתכון.
    הייתי שמחה לדעת לאיזו כמות הכוונה ב"שקית". חוביזה גדלה אצלנו בגינה. ללא שקיות 🙂
    תודה

    הגב
    • הי נגה, הענין הוא היחס בין הבטטה לעלי החוביזה המבושלים וסחוטים. כדאי 1:1. אני לוקחת שקית נילון פשוטה ממלאת אותה. מכניסה לסיר בינוני עם מים, מבשלת וסוחטת. משתדלת שהערימה של הבטטה ושל החוביזה יהיו דומות

      הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן