יוחזרו החטופים הביתה עכשיו

לביבות ג'ינג'יות הלוואי ויהיו סתם כתומות

לביבות ג'ינג'יות

לא יוצאת לי מהראש התמונה של שני הראשים הג'ינג'ים. רואה אותם בשלכת של העצים האדומים, בפירות ההדר שהופכים כתומים מיום ליום. גם לביבה ספונטנית יצאה לי כתומה.

זמן כתום, זמן צהוב, זה הרגע שהירוק מפציע בכל מקום. אבל מי רוצה ירוק שיפציע לו עכשיו, חנוכה 2023, לבקש אור, בחושך הגדול

יש כאן דלעת יפנית או דלורית, שתהן דלעות צפופות מתוקות ויציבות, נשתמש בהרבה מהן מגורד גס, קצת בטטה להגביר את המתוק, וקצת תפוח אדמה לאיזון. את הירוק והארומטי מבצל ירוק כוסברה וחלפיניו.

הטכניקה היא קודם להוציא נוזלים עם מלח, לסחוט ואז לחזק בביצה וקמח אורז מלא.

הם טעימות ויציבות מתוקות ומספקות, להרבות באור ולבקש נס.

יוחזרו כל החטופים הביתה עכשיו!

לביבות דלעת כתומות

ככה עושה

לביבות ג'ינג'יות

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות12 לביבות
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • ½ דלעת יפנית או דלורית
  • ½ בטטה גדולה
  • 1 תפוח אדמה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 3 גבעולים בצל ירוק קצוץ
  • 1 חלפיניו קצוץ קטן
  • ½ כוס קמח אורז מלא
  • 2 ביצים M
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס

הכנות

  • דלעת
    דלורית או דלעת יפנית הן צפופות יחסית ומתוקות, אין בהן הרבה מים וניתן לגרד אותם לשבבים יציבים. כדאי לגרד בחורים הגדולים של פומפיה או במעבד מזון. מהכמות היא כ שתי כוסות
  • בטטה
    גם מהבטטה מגרדת שתי כוסות, זה חצי בטטה גדולה
    תפוח אדמה
    יכול להיות קליפה אדומה או לבנה, מגרדת אחד גדול בערך כוס
  • לירוקים קוצצת דק בצל וכוסברה, קוצצת דק חלפיניו אחד בלי גרעינים. גם פלפל חריף אחר יתאים. הירוקים יוצאים יחד בערך כוס
  • מניחה במסננת את שבבי תפוח האדמה בטטה ודלעת, מוסיפה כפית מלח גס ומערבבת. מטרת המלח הוא למשוך נוזלים. מניחה כחצי שעה שעה לנוזלים לצאת
  • בחלוף הזמן סוחטת טוב את השבבים, מעבירה לקערה ומוסיפה את הירוקים הקצוצים. מערבבת.
    בקערית נפרדת מערבבת את הביצים וקמח האורז.
    מאחדת את שתי התערובות
  • טיגון
    בסבלנות. מחממת מחבת עם שמן זית, שחם מורידה לאש בינונית, ומכניסה לביביות. את הלביביות סוחטת לפני הכניסה לשמן. מטגנת כחמש דקות מצד אחד, ומציצה לראות עם שחום, עדיף חום שזוף יפה ואחיד, לא חום כהה שרוף.
    הופכת לצד שני לעוד חמש דקות. מוציאה לנייר סופג
  • הלביבות יציבות וטעימות, אפשר לאכול ככה או להכין מטבל.
    שתי כפות גדושות יוגורט יוני שמן או שמנת חמוצה, חלפיניו אחד קצוץ דק, מלפפון אחד מגורד דק וסחוט, טיפה מלח. הכל מעורבב טוב.
    יוחזרו כל החטופים הביתה עכשיו!
    לביבות דלעת כתומות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineאוכל לחיילים . חופשי מגלוטן . פליאו
לביבות דלעת כתומות
לביבות דלעת כתומות

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן