לביבות בצל הודיות פליאו טבעוניות מטוגנות

לביבות בצל הודיות פריכות טבעוניות נטולות גלוטן

קוראים להן גם באג'י או פאקורה אלו לביבות בצל הודיות.

במקור יש בהן בצל, תבלינים וקמח חומוס. כאן בגירסת פליאו נטולת גלוטן החלפתי לקמח שמורכב מזרעי פשתן, זרעי דלעת וטפיוקה. השילוב הזה נותן הדבקה טובה וקריספיות בלי לעשות שימוש בדגנים וקיטניות.

ניסיתי לאפות, זה נחמד הבצל מתקתק ורך וזה כמובן מאוד טעים, אבל לא ממש קריספי לטגן זה כבר ליגה אחרת. בשמן זית שני סנטימטר במחבת לא גדולה, בנגלות של 3-4 לביבות. הן יוצאות קריספיות וממכרות

לאכול מייד

לביבות בצל הודיות פליאו מטוגנות

לביבות בצל הודיות

לביבות בצל הודיות בשם באג'י. מטוגנות מבלילה של קמח חומוס ובצל, חטיף קריספי וממכר

הגירסה כאן יותר מתונה ולא עושה שימוש בקמח מקיטניות. לא חיבות לטגן אפשר גם לאפות. תערובת הקמחים מכילה טפיוקה זרעי דלעת וזרעי פשתן. עדין ממכר.

ככה עושה

מתכון לביבות בצל הודיות פליאו

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה התססה45 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
egg free
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • 300 גרם בצל לבן פרוס דק
  • 1 כף שורש כורכום מגורד דק
  • ½ כפית מלח אטלנטי גס
  • שמן זית לטיגון

תערובת הקמח

  • 3 כפות קמח טפיוקה
  • 3 כפות זרעי פשתן
  • 3 כפות גרעיני דלעת
  • 1 כפית אבקת אפיה

הכנות

  • מתחילה בחיתוך דק של הבצל, בצל ענק יצא כ300 גרם או שלוש כוסות מדידה אחרי החיתוך.
    חותכת את הבצל הקלוף לחצי ופורסת מאוד דק, את אותה פעולה אפשר לעשות גם במנדולינה. זה צריך לצאת דק ואחיד, יצאו סרטים ארוכים ודקיקים
    מעבירה לקערה גדולה ומוסיפה לבצל חצי כפית מלח וכורכום טרי מגורד. זה לא חייב להיות שורש טרי גם חצי כפית של כורכום באבקה יעבוד. מניחה בצד לכמה דקות. מעט נוזלים מהבצל יצאו
    בצל פרוס דק ושורש כורכום טרי
  • מוסיפה שלוש כפות מתערובת הקמח ומערבבת בקצות האצבעות. האבקה תצפה את הבצל ומעט הנוזלים יספגו
  • אפיה או טיגון
    לביבות בצל הודיות טבעוניות אפויות ומטוגנות
  • אפיה
    משמנת נייר אפיה על תבנית תנור רגילה. מניחה 12 תלוליות ומשטחת אותן. לתנור במרכז על 180 מעלות ל45 דקות בהשגחה.
    לביבות בצל הודיות טבעוניות לפני אפיה
  • טיגון, ממליצה
    מחבת ברזל קטנה, כי חבל על השמן זית... מחממת על אש גבוהה שחם מורידה לאש בינונית. מכניסה כף תערובת ומשטחת קצת. נותנת שתים שלוש דקות עד שמשחים והופכת בזהירות לצד שני. עדיף מרית רכה כדי שלא יתפרק.
    מעבירה לנייר סופג. הן יתמצקו עוד דקה שתים
    לביבות בצל הודיות טבעוניות מטוגנות

תערובת הקמח

  • זו תערובת שיכולה להחליף קמח בחיבור של לביבות. די מגניב.
    השימוש כאן הוא בקמח טפיוקה, זרעי פישתן וזרעי דלעת. טחונים יחד הם נותנים אבקה שמחברת וממצקת.
    מכניסה את הזרעים וקמח הטפיוקה לכוס של הנינגה וטוחנת טוב.
    האבקה הזו תספיק לשלוש כמויות של לביבות כאלו או אחרות. שומרת במקרר
לביבות בצל הודיות טבעוניות מטוגנות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן