לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות ללא דגנים וגלוטן

לביבות בטטה מגורדת על פומפיה עם חיזוק של תפוח עץ ומייפל. תפוח עץ ממתיק ומאוורר את הלביבה.

את הלביבות כדאי לטגן בשמן זית. הן טבעוניות ללא גלוטן קלות ומושלמות

בטטה יש בה מספיק עמילן וסוכרים כדי להדביק את עצמה. כל בטטה גם סגולה או לבנה. הטריק הוא לאסוף את העמילן ולהיפטר מהנוזלים. כדי שזה יקרה מגרדות את הבטטה על החורים הגדולים ממליחות ונותנות לנוזלים לצאת מהבטטה. סוחטות מעל לקערה ומעבירות את השבבים לכלי אחר. בתחתית הקערה יש עמילן, אוספות את המים עם מצקת או כוס בעדינות, מחזירות את השבבים לקערה. אין צורך בקמח.

כל חלקי הבטטה 🙂

ככה עושה

לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות נטולות גלוטן

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה8 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • 1 בטטה גדולה עם קליפה כהה
  • 1 תפוח עץ מתוק
  • ½ כפית מלח אטלנטי
  • 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
  • 1 כף מיפל אורגני
  • שמן זית לטיגון

הכנות

ככה מכינות

  • בטטה עסיסית טריה ללא סיבים זו העדיפות
    בוחרת אחת גדולה ומעוגלת, קולפת ומגרדת על פומפיה בחורים הגדולים
    ממליחה את השבבים ולשה קצת כדי לעזור לנוזלים לצאת
    מניחה בצד לכמה דקות
  • מגרדת תפוח עם הקליפה ומטפטפת לימון לשמור שלא ישחיר

גירסה טבעונית או פליאו

  • סוחטת טוב את הבטטה ומעבירה לקערה
    סוחטת גם את התפוח ומעבירה גם אותו.
    מאחדת ומפזרת מעל שתי כפות קמח תפוחי אדמה. לשה טוב את העיסה ומוסיפה מייפל.
    השילוב טעמים הוא מתוק מלוח, כוונו איך שאתן אוהבות אולי עוד קצת מלח גס או עוד טיפה מייפל

גירסה שמותאמת לפרוטוקול האוטואימוני

  • תסתכלו בתחתית הקערה שבה היו הבטטות המגורדות יש שם עמילן
    אפשר לשפוך את הנוזלים בזהירות בתחתית הקערה ישאר העמילן
    מעבירה את הבטטה והתפוח מעל העמילן ומוסיפה קצת מייפל ולשה טוב. עם יש קצת נוזלים בתערובת פשוט סוחטת כל לביבה לפני ההכנסה לשמן

טיגון

  • מחממת שמן זית טעים על אש בינונית
    בודקת שחם עם שביב בטטה, לוקחת כף מהעיסה ובידים מאחדת ללביבה פחוסה ועגולה
    מעבירה לשמן ומשטחת בעזרת מרית
    שהמחבת מלאה מורידה לאש בינונית נמוכה כדי לתת ללביבה זמן להתבשל
    מחזירה לאש בינונית והופכת לצבע שחום גם מהצד השני
    אוכלות מיד
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

2 מחשבות על “לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות ללא דגנים וגלוטן”

  1. לביבות נפלאות. התפתיתי לשפוך קצת יותר מייפל וזה יצא מתוק מידיי. אז אל. מתכון נהדר, תודה רבה.

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן