לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות חופשיות מדגנים וגלוטן

30/11/2021

לביבות מבטטה מגורדת על פומפיה עם חיזוק של תפוח ומייפל. התפוח ממתיק ומאוורר את הלביבה. את הלביבות כדאי לטגן בשמן זית. הן טבעוניות ללא גלוטן קלות ומושלמות

בטטה יש בה מספיק עמילן וסוכרים כדי להדביק את עצמה. כל בטטה גם סגולה או לבנה. הטריק הוא לאסוף את העמילן ולהיפטר מהנוזלים. כדי שזה יקרה מגרדות את הבטטה על החורים הגדולים ממליחות ונותנות לנוזלים לצאת מהבטטה. סוחטות מעל לקערה ומעבירות את השבבים לכלי אחר. בתחתית הקערה יש עמילן, אוספות את המים עם מצקת או כוס בעדינות, מחזירות את השבבים לקערה. אין צורך בקמח. כל חלקי הבטטה 🙂

לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות חופשיות מדגנים וגלוטן

מאת: dearaya
קטגוריות: לביבה אחת ליום
כמותזמן הכנה
12 לביביות 23 דקות

מרכיבים
 1 בטטה גדולה עם קליפה כהה
 1 תפוח עץ מתוק
 חצי כפית מלח אטלנטי
 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
 1 כף מיפל אורגני
 שמן זית לטיגון

ככה מכינות
1

בטטה עסיסית טריה ללא סיבים זו העדיפות
בוחרת אחת גדולה ומעוגלת, קולפת ומגרדת על פומפיה בחורים הגדולים
ממליחה את השבבים ולשה קצת כדי לעזור לנוזלים לצאת
מניחה בצד לכמה דקות

2

מגרדת תפוח עם הקליפה ומטפטפת לימון לשמור שלא ישחיר

גירסה טבעונית או פליאו
3

סוחטת טוב את הבטטה ומעבירה לקערה
סוחטת גם את התפוח ומעבירה גם אותו
מאחדת ומפזרת מעל שתי כפות קמח תפוחי אדמה
לשה טוב את העיסה ומוסיפה מייפל
השילוב טעמים הוא מתוק מלוח, כוונו איך שאתן אוהבות אולי עוד קצת מלח גס או עוד טיפה מייפל

גירסה שמותאמת לפרוטוקול האוטואימוני
4

תסתכלו בתחתית הקערה שבה היו הבטטות המגורדות יש שם עמילן
אפשר לשפוך את הנוזלים בזהירות
בתחתית הקערה ישאר העמילן
מעבירה את הבטטה והתפוח מעל העמילן ומוסיפה קצת מייפל ולשה טוב
עם יש קצת נוזלים בתערובת פשוט סוחטת כל לביבה לפני ההכנסה לשמן

טיגון
5

מחממת שמן זית טעים על אש בינונית
בודקת שחם עם שביב בטטה, לוקחת כף מהעיסה ובידים מאחדת ללביבה פחוסה ועגולה
מעבירה לשמן ומשטחת בעזרת מרית
שהמחבת מלאה מורידה לאש בינונית נמוכה כדי לתת ללביבה זמן להתבשל
מחזירה לאש בינונית והופכת לצבע שחום גם מהצד השני
אוכלות מיד

Ingredients

מרכיבים
 1 בטטה גדולה עם קליפה כהה
 1 תפוח עץ מתוק
 חצי כפית מלח אטלנטי
 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
 1 כף מיפל אורגני
 שמן זית לטיגון

Directions

ככה מכינות
1

בטטה עסיסית טריה ללא סיבים זו העדיפות
בוחרת אחת גדולה ומעוגלת, קולפת ומגרדת על פומפיה בחורים הגדולים
ממליחה את השבבים ולשה קצת כדי לעזור לנוזלים לצאת
מניחה בצד לכמה דקות

2

מגרדת תפוח עם הקליפה ומטפטפת לימון לשמור שלא ישחיר

גירסה טבעונית או פליאו
3

סוחטת טוב את הבטטה ומעבירה לקערה
סוחטת גם את התפוח ומעבירה גם אותו
מאחדת ומפזרת מעל שתי כפות קמח תפוחי אדמה
לשה טוב את העיסה ומוסיפה מייפל
השילוב טעמים הוא מתוק מלוח, כוונו איך שאתן אוהבות אולי עוד קצת מלח גס או עוד טיפה מייפל

גירסה שמותאמת לפרוטוקול האוטואימוני
4

תסתכלו בתחתית הקערה שבה היו הבטטות המגורדות יש שם עמילן
אפשר לשפוך את הנוזלים בזהירות
בתחתית הקערה ישאר העמילן
מעבירה את הבטטה והתפוח מעל העמילן ומוסיפה קצת מייפל ולשה טוב
עם יש קצת נוזלים בתערובת פשוט סוחטת כל לביבה לפני ההכנסה לשמן

טיגון
5

מחממת שמן זית טעים על אש בינונית
בודקת שחם עם שביב בטטה, לוקחת כף מהעיסה ובידים מאחדת ללביבה פחוסה ועגולה
מעבירה לשמן ומשטחת בעזרת מרית
שהמחבת מלאה מורידה לאש בינונית נמוכה כדי לתת ללביבה זמן להתבשל
מחזירה לאש בינונית והופכת לצבע שחום גם מהצד השני
אוכלות מיד

לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות חופשיות מדגנים וגלוטן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות חופשיות מדגנים וגלוטןלביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות חופשיות מדגנים וגלוטן

2 תגובות

  1. ‫לילך

    לביבות נפלאות. התפתיתי לשפוך קצת יותר מייפל וזה יצא מתוק מידיי. אז אל. מתכון נהדר, תודה רבה.

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: לביבה אחת ליום

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!