לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות חופשיות מדגנים וגלוטן
לביבות מבטטה מגורדת על פומפיה עם חיזוק של תפוח ומייפל. התפוח ממתיק ומאוורר את הלביבה. את הלביבות כדאי לטגן בשמן זית. הן טבעוניות ללא גלוטן קלות ומושלמות
בטטה יש בה מספיק עמילן וסוכרים כדי להדביק את עצמה. כל בטטה גם סגולה או לבנה. הטריק הוא לאסוף את העמילן ולהיפטר מהנוזלים. כדי שזה יקרה מגרדות את הבטטה על החורים הגדולים ממליחות ונותנות לנוזלים לצאת מהבטטה. סוחטות מעל לקערה ומעבירות את השבבים לכלי אחר. בתחתית הקערה יש עמילן, אוספות את המים עם מצקת או כוס בעדינות, מחזירות את השבבים לקערה. אין צורך בקמח. כל חלקי הבטטה 🙂
בטטה עסיסית טריה ללא סיבים זו העדיפות
בוחרת אחת גדולה ומעוגלת, קולפת ומגרדת על פומפיה בחורים הגדולים
ממליחה את השבבים ולשה קצת כדי לעזור לנוזלים לצאת
מניחה בצד לכמה דקות
מגרדת תפוח עם הקליפה ומטפטפת לימון לשמור שלא ישחיר
סוחטת טוב את הבטטה ומעבירה לקערה
סוחטת גם את התפוח ומעבירה גם אותו
מאחדת ומפזרת מעל שתי כפות קמח תפוחי אדמה
לשה טוב את העיסה ומוסיפה מייפל
השילוב טעמים הוא מתוק מלוח, כוונו איך שאתן אוהבות אולי עוד קצת מלח גס או עוד טיפה מייפל
תסתכלו בתחתית הקערה שבה היו הבטטות המגורדות יש שם עמילן
אפשר לשפוך את הנוזלים בזהירות
בתחתית הקערה ישאר העמילן
מעבירה את הבטטה והתפוח מעל העמילן ומוסיפה קצת מייפל ולשה טוב
עם יש קצת נוזלים בתערובת פשוט סוחטת כל לביבה לפני ההכנסה לשמן
מחממת שמן זית טעים על אש בינונית
בודקת שחם עם שביב בטטה, לוקחת כף מהעיסה ובידים מאחדת ללביבה פחוסה ועגולה
מעבירה לשמן ומשטחת בעזרת מרית
שהמחבת מלאה מורידה לאש בינונית נמוכה כדי לתת ללביבה זמן להתבשל
מחזירה לאש בינונית והופכת לצבע שחום גם מהצד השני
אוכלות מיד
Ingredients
Directions
בטטה עסיסית טריה ללא סיבים זו העדיפות
בוחרת אחת גדולה ומעוגלת, קולפת ומגרדת על פומפיה בחורים הגדולים
ממליחה את השבבים ולשה קצת כדי לעזור לנוזלים לצאת
מניחה בצד לכמה דקות
מגרדת תפוח עם הקליפה ומטפטפת לימון לשמור שלא ישחיר
סוחטת טוב את הבטטה ומעבירה לקערה
סוחטת גם את התפוח ומעבירה גם אותו
מאחדת ומפזרת מעל שתי כפות קמח תפוחי אדמה
לשה טוב את העיסה ומוסיפה מייפל
השילוב טעמים הוא מתוק מלוח, כוונו איך שאתן אוהבות אולי עוד קצת מלח גס או עוד טיפה מייפל
תסתכלו בתחתית הקערה שבה היו הבטטות המגורדות יש שם עמילן
אפשר לשפוך את הנוזלים בזהירות
בתחתית הקערה ישאר העמילן
מעבירה את הבטטה והתפוח מעל העמילן ומוסיפה קצת מייפל ולשה טוב
עם יש קצת נוזלים בתערובת פשוט סוחטת כל לביבה לפני ההכנסה לשמן
מחממת שמן זית טעים על אש בינונית
בודקת שחם עם שביב בטטה, לוקחת כף מהעיסה ובידים מאחדת ללביבה פחוסה ועגולה
מעבירה לשמן ומשטחת בעזרת מרית
שהמחבת מלאה מורידה לאש בינונית נמוכה כדי לתת ללביבה זמן להתבשל
מחזירה לאש בינונית והופכת לצבע שחום גם מהצד השני
אוכלות מיד
קישורים – עוד לביביות בטטה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן
לביביות קריספיות פראיות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל
הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה
אלו לביביות שמעציות את הטעם הטבעי של הבטטה בתוספת טעמי אוממי מתוקים מרוטב קוקנט אמינו שדומה לסויה. קצת מלח לאזן וזהו. מנשא מושלם לאבוקדו וסלמון

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן
הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!
לביבות נפלאות. התפתיתי לשפוך קצת יותר מייפל וזה יצא מתוק מידיי. אז אל. מתכון נהדר, תודה רבה.
תודה, טיפה מייפל זה אחלה כאן. כמו תבלין