ככה עושה
לביבות בטטה ותפוח עץ טבעוניות נטולות גלוטן
מתאים לתזונהטבעוני | פליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות15 minutes minutes
זמן בישול אפיה8 minutes minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים





מרכיבים
- 1 בטטה גדולה עם קליפה כהה
- 1 תפוח עץ מתוק
- ½ כפית מלח אטלנטי
- 2 כפות עמילן תפוחי אדמה
- 1 כף מיפל אורגני
- שמן זית לטיגון
הכנות
ככה מכינות
- בטטה עסיסית טריה ללא סיבים זו העדיפותבוחרת אחת גדולה ומעוגלת, קולפת ומגרדת על פומפיה בחורים הגדוליםממליחה את השבבים ולשה קצת כדי לעזור לנוזלים לצאתמניחה בצד לכמה דקות
- מגרדת תפוח עם הקליפה ומטפטפת לימון לשמור שלא ישחיר
גירסה טבעונית או פליאו
- סוחטת טוב את הבטטה ומעבירה לקערהסוחטת גם את התפוח ומעבירה גם אותו. מאחדת ומפזרת מעל שתי כפות קמח תפוחי אדמה. לשה טוב את העיסה ומוסיפה מייפל.השילוב טעמים הוא מתוק מלוח, כוונו איך שאתן אוהבות אולי עוד קצת מלח גס או עוד טיפה מייפל
גירסה שמותאמת לפרוטוקול האוטואימוני
- תסתכלו בתחתית הקערה שבה היו הבטטות המגורדות יש שם עמילןאפשר לשפוך את הנוזלים בזהירות בתחתית הקערה ישאר העמילןמעבירה את הבטטה והתפוח מעל העמילן ומוסיפה קצת מייפל ולשה טוב. עם יש קצת נוזלים בתערובת פשוט סוחטת כל לביבה לפני ההכנסה לשמן
טיגון
- מחממת שמן זית טעים על אש בינוניתבודקת שחם עם שביב בטטה, לוקחת כף מהעיסה ובידים מאחדת ללביבה פחוסה ועגולהמעבירה לשמן ומשטחת בעזרת מריתשהמחבת מלאה מורידה לאש בינונית נמוכה כדי לתת ללביבה זמן להתבשלמחזירה לאש בינונית והופכת לצבע שחום גם מהצד השניאוכלות מיד

אהבתן? תנו סימן
לביבות נפלאות. התפתיתי לשפוך קצת יותר מייפל וזה יצא מתוק מידיי. אז אל. מתכון נהדר, תודה רבה.
תודה, טיפה מייפל זה אחלה כאן. כמו תבלין