לביבות בטטה אפויות בשלושה צבעים

לביבה מבטטה יש לה את ההבטחה ללביבה חמה ומתוקה,

בלביבה אני מחבבת את המלוחות, על הרצף בין לטקעס, ללביבות בטטה או סופגניות אני מעדיפה ספינג' אבל נגיע גם לזה

בנתיים ניסיון לתת לבטטה עוד עומק ופחות מתוק שטוח, שתעמוד בעצמה, עם שליכטה של לבנה וזיתים בצד

לביבות בטטה אפויות בשלושה צבעים

לביבות אפויות

החג מתחיל בלביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות מטוגנות לטקעס קלאסי, ברור. ואיך שהחג מתקדם וגם הצרבת, עולה הצורך לאפות. נכון שלביבה היא בשמן ואין לזה תחליף, אבל בטטה דווקא מתאים לה תנור, אפשר לאפות גם את השורש בשלמותו ואז הוא מתחפש לפלסטלינה

בטטה לבנה

בטטה לבנה היא חברה קרובה בפרוטוקול האוטואימוני המהודק. תחליף לא רע לתפוח אדמה. דומה בצבע ובטקסטורה, בטעם קצת פחות, יותר מתוק. זה שורש עמילני ומתקתק מתנהג כמו בטטה

בטטה סגולה

בטטה סגולה אומרים עליה בנטפלקס שהיא ממש בריאה, אולי, היא יבשה פחות מתוקה ומספקת גיוון בשורשים ובפקעות

ככה עושה

לביבות בטטה אפויות בשלושה צבעים

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות18 לביבות
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • בטטה כתומה בינונית
  • בטטה סגולה בינונית
  • בטטה לבנה בינונית
  • 2 ביצים
  • ½ כוס עמילן תפוחי אדמה
  • 2 שלוט קצוץ קטן
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 חלפיניו או צ'ילי קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית

הכנות

  • בטטות בשלושה צבעים
    לכל בטטה יש טעם קצת שונה. הכתומה מתוקה, הלבנה פחות עמילנית ופחות מתוקה והסגולה מעט מתוקה ומאוד יבשה. יחד יש מורכבות של טעם, ועושר של טקסטורות.
  • אפשר לגרד אותן על פומפיה, אפשר בקולפן ז'וליאנים, יתן סרטים יותר ארוכים ואפשר בדיסקית גרור של מעבד מזון, הכי קל ויתן תוצאה מעולה.
    מגרדת את שלושת הבטטות. יחד יצא משהו כמו 600 גרם
    בטטה לבנה סגולה וכתומה מגורדות
  • בקערה מערבבת את הבטטות, שני שלוט קצוצים דק או בצל סגול קצוץ דק, צרור כוסברה קצוץ דק וחלפיניו או צ'ילי אחד קצוץ דק, אלו הירקות. מערבבת
    מוסיפה שתי ביצים, חצי כוס עמילן תפוחי אדמה, ומעט מלח. ערבוב טוב
    בלילה ללביבות הטטה אפויות בשלושה צבעים
  • על נייר אפיה מורחת כף שמן זית. מניחה גבעות קטנות סחוטות של עיסת הלביבות
  • מכניסה לתנור מחומם על 180 מעלות לעשרים דקות, מוציאה והופכת את הלביבות מחזירה לעוד עשר דקות
  • להגשה.
    כדורי לבנה וזיתים אהבתי. גם שמנת חמוצה ועירית זה קלאסי. טחינה גם אופציה. העיקר שיהיה מלוח לאזן את המתיקות
    לביבות בטטה אפויות בשלושה צבעים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני
לביבות בטטה אפויות בשלושה צבעים
לביבות בטטה אפויות בשלושה צבעים

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן