לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה

אלו לביביות שמעציות את הטעם הטבעי של הבטטה בתוספת טעמי אוממי מתוקים מרוטב קוקנט אמינו שדומה לסויה. קצת מלח לאזן וזהו. מנשא מושלם לאבוקדו וסלמון

אפשר להכין מהם לכמה ימים לשמור במקרר ולהשתמש לארוחת בוקר, כמו פרוסה

בטטה לבנה או סגולה תתן את אותו האפקט עם טעמים טיפה שונים

ככה עושה

לביבות בטטה ללא גלוטן פליאו

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות24 יחידות
חופשי מאלרגנים
egg free
רוטב סויה
glutenfree

מרכיבים

  • 4 בטטות בינוניות
  • 2 כפות קוקנט אמיניו
  • ½ כפית מלח אטלנטי
  • 1 קילו מלח גס פשוט

הכנות

  • מלח סופח אליו נוזלים. הטכניקה של להניח שורש על מצע של מלח גס ולאפות אותו בחום גבוהה מיבשת את השורש ומדגישה את הטעמים שלו
    בעולם הלביבות חומר גלם מנוכז אומר שיש פחות צורך בחומר קושר, במיקרה של הבטטה אין צורך בכלום, אחרי שעה על מצע של מלח היא דומה יותר לפלסטלינה ואפשר לעשות איתה צורות בקלות, לטגן לאפות למלא ומה שבא
  • בתבנית מניחה נייר אפיה מעליו שיכבה של כסנטימטר מלח גס פשוט.
    מעל מניחה בטטות מקורצפות לא קלופול
    לתנור לשעה על חום גבוהה טורבו
  • אחרי שעה שהבטטות רכות, חוצה אותן ומקלפת. מועכת ומוסיפה שתי כפות של קוקנט אמינו ומלח אטלנטי, מערבבת טוב
  • מכדררת כדורים בידים רטובות
    משמנת נייר אפיה ומניחה בתבנית. לוחצת לדיסקיות ואופה כ20 דקות עד שהן מקבלות קצת צבע
  • מכאן אפשר לעשות מה שבא
    לאכול ככה זה נחמד אבל אפשר יותר
    נגיד אבוקדו מעוך עם קצת לימון ומלח מעלוגשם של בצל ירוק
  • או להמשיך עוד קצת עם פרוסות דקות של סלמון וקצת שמיר
    והינה וואו..
    מנה ראשונה מרשימה מאוד טעימה ופרוטוקולית לחלוטין
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה”

  1. הי, בדיוק מכינה עם בטטה לבנה. כמה זמן בתנור ועל איזה חום? נראה שזה לא מתייבש.. עדיין רק אחרי 20 דקות על 200 מעלות טורבו.

    הגב
    • חום גבוהה מאתיים מעלות זה מצוין. מעל מלח שסופח נוזלים. הבטטות בתמונה גדולות הן לקחו שעה, תלוי בגודל, עשרים דקות זה מעט. תמשיכי עוד ותבדקי שרך ויבש

      הגב
  2. התכוונתי כלביבה… אחרי שהכנתי מזה פירה והפכתי ללביבות.
    יצא לזה טעם ממש מתוק (הכנתי מבטטה לבנה)

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן