לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה

| 23/11/2021

אלו לביביות שמעציות את הטעם הטבעי של הבטטה בתוספת טעמי אוממי מתוקים מרוטב קוקנט אמינו שדומה לסויה. קצת מלח לאזן וזהו. מנשא מושלם לאבוקדו וסלמון

אפשר להכין מהם לכמה ימים לשמור במקרר ולהשתמש לארוחת בוקר, כמו פרוסה

בטטה לבנה או סגולה תתן את אותו האפקט עם טעמים טיפה שונים

כמותזמן הכנה
24 לביביות שעה ועשרים

מרכיבים
 4 בטטות בינוניות
 2 כפות קוקנט אמינו
 חצי כפית מלח אטלנטי
 קילו מלח גס פשוט

איך מכינות
1

מלח סופח אליו נוזלים
הטכניקה של להניח שורש על מצע של מלח גס ולאפות אותו בחום גבוהה מיבשת את השורש ומדגישה את הטעמים שלו
בעולם הלביבות חומר גלם מנוכז אומר שיש פחות צורך בחומר קושר, במיקרה של הבטטה אין צורך בכלום, אחרי שעה על מצע של מלח היא דומה יותר לפלסטלינה ואפשר לעשות איתה צורות בקלות, לטגן לאפות למלא ומה שבא

2

בתבנית מניחה נייר אפיה מעליו שיכבה של כסנטימטר מלח גס פשוט
מעל מניחה בטטות מקורצפות לא קלופול
לתנור לשעה על חום גבוהה טורבו

3

אחרי שעה שהבטטות רכות
חוצה אותן ומקלפת
מועכת ומוסיפה שתי כפות של קוקנט אמינו ומלח אטלנטי, מערבבת טוב

4

מכדררת כדורים בידים רטובות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתבנית. לוחצת לדיסקיות ואופה כ20 דקות עד שהן מקבלות קצת צבע

5

מכאן אפשר לעשות מה שבא
לאכול ככה זה נחמד אבל אפשר יותר
נגיד אבוקדו מעוך עם קצת לימון ומלח מעל
וגשם של בצל ירוק

6

או להמשיך עוד קצת עם פרוסות דקות של סלמון וקצת שמיר
והינה וואו.. מנה ראשונה מרשימה מאוד טעימה ופרוטוקולית לחלוטין

Ingredients

מרכיבים
 4 בטטות בינוניות
 2 כפות קוקנט אמינו
 חצי כפית מלח אטלנטי
 קילו מלח גס פשוט

Directions

איך מכינות
1

מלח סופח אליו נוזלים
הטכניקה של להניח שורש על מצע של מלח גס ולאפות אותו בחום גבוהה מיבשת את השורש ומדגישה את הטעמים שלו
בעולם הלביבות חומר גלם מנוכז אומר שיש פחות צורך בחומר קושר, במיקרה של הבטטה אין צורך בכלום, אחרי שעה על מצע של מלח היא דומה יותר לפלסטלינה ואפשר לעשות איתה צורות בקלות, לטגן לאפות למלא ומה שבא

2

בתבנית מניחה נייר אפיה מעליו שיכבה של כסנטימטר מלח גס פשוט
מעל מניחה בטטות מקורצפות לא קלופול
לתנור לשעה על חום גבוהה טורבו

3

אחרי שעה שהבטטות רכות
חוצה אותן ומקלפת
מועכת ומוסיפה שתי כפות של קוקנט אמינו ומלח אטלנטי, מערבבת טוב

4

מכדררת כדורים בידים רטובות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתבנית. לוחצת לדיסקיות ואופה כ20 דקות עד שהן מקבלות קצת צבע

5

מכאן אפשר לעשות מה שבא
לאכול ככה זה נחמד אבל אפשר יותר
נגיד אבוקדו מעוך עם קצת לימון ומלח מעל
וגשם של בצל ירוק

6

או להמשיך עוד קצת עם פרוסות דקות של סלמון וקצת שמיר
והינה וואו.. מנה ראשונה מרשימה מאוד טעימה ופרוטוקולית לחלוטין

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

4 תגובות

  1. דנה

    הי, בדיוק מכינה עם בטטה לבנה. כמה זמן בתנור ועל איזה חום? נראה שזה לא מתייבש.. עדיין רק אחרי 20 דקות על 200 מעלות טורבו.

    השאר תגובה
    • איה פרנקל

      חום גבוהה מאתיים מעלות זה מצוין. מעל מלח שסופח נוזלים. הבטטות בתמונה גדולות הן לקחו שעה, תלוי בגודל, עשרים דקות זה מעט. תמשיכי עוד ותבדקי שרך ויבש

      השאר תגובה
  2. דנה

    התכוונתי כלביבה… אחרי שהכנתי מזה פירה והפכתי ללביבות.
    יצא לזה טעם ממש מתוק (הכנתי מבטטה לבנה)

    השאר תגובה
    • איה פרנקל

      בטטה היא מתוקה, המלח וקוקנט אמינו נועדו לאזן קצת את המתיקות
      בטטה סגולה היא פחות מתוקה

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בוקר. לביבה אחת ליום

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביביות קריספיות פראיות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!