טארט שוקולד תפוז חופשיה מדגנים וגלוטן

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה

23/11/2021

אלו לביביות שמעציות את הטעם הטבעי של הבטטה בתוספת טעמי אוממי מתוקים מרוטב קוקנט אמינו שדומה לסויה. קצת מלח לאזן וזהו. מנשא מושלם לאבוקדו וסלמון

Prep Time1 hrCook Time20 mins

חומרים ל24 לביביות קטנות
 4 בטטות בינוניות
 2 כפות קוקנט אמינו
 חצי כפית מלח אטלנטי
 קילו מלח גס פשוט

1

מלח סופח אליו נוזלים
הטכניקה של להניח שורש על מצע של מלח גס ולאפות אותו בחום גבוהה מיבשת את השורש ומדגישה את הטעמים שלו
בעולם הלביבות חומר גלם מנוכז אומר שיש פחות צורך בחומר קושר, במיקרה של הבטטה אין צורך בכלום, אחרי שעה על מצע של מלח היא דומה יותר לפלסטלינה ואפשר לעשות איתה צורות בקלות, לטגן לאפות למלא ומה שבא

2

בתבנית מניחה נייר אפיה מעליו שיכבה של כסנטימטר מלח גס פשוט
מעל מניחה בטטות מקורצפות לא קלופול
לתנור לשעה על חום גבוהה טורבו

3

אחרי שעה שהבטטות רכות
חוצה אותן ומקלפת
מועכת ומוסיפה שתי כפות של קוקנט אמינו ומלח אטלנטי, מערבבת טוב

4

מכדררת כדורים בידים רטובות
עכשיו אפשר לטגן במחבת טפלון במעט שמן זית, זה טעים
אפשר לשמן נייר אפיה ולהניח בתבנית ללחוץ לדיסקיות ולאפות כ20 דקות עד שהן מקבלות קצת צבע

5

מכאן אפשר לעשות מה שבא. לאכול ככה זה נחמד אבל אפשר יותר
נגיד אבוקדו מעוך עם קצת לימון ומלח מעל
וגשם של בצל ירוק

6

או להמשיך עוד קצת עם פרוסות דקות של סלמון וקצת שמיר
והינה וואו.. מנה ראשונה מרשימה מאוד טעימה ופרוטוקולית לחלוטין

Ingredients

חומרים ל24 לביביות קטנות
 4 בטטות בינוניות
 2 כפות קוקנט אמינו
 חצי כפית מלח אטלנטי
 קילו מלח גס פשוט

Directions

1

מלח סופח אליו נוזלים
הטכניקה של להניח שורש על מצע של מלח גס ולאפות אותו בחום גבוהה מיבשת את השורש ומדגישה את הטעמים שלו
בעולם הלביבות חומר גלם מנוכז אומר שיש פחות צורך בחומר קושר, במיקרה של הבטטה אין צורך בכלום, אחרי שעה על מצע של מלח היא דומה יותר לפלסטלינה ואפשר לעשות איתה צורות בקלות, לטגן לאפות למלא ומה שבא

2

בתבנית מניחה נייר אפיה מעליו שיכבה של כסנטימטר מלח גס פשוט
מעל מניחה בטטות מקורצפות לא קלופול
לתנור לשעה על חום גבוהה טורבו

3

אחרי שעה שהבטטות רכות
חוצה אותן ומקלפת
מועכת ומוסיפה שתי כפות של קוקנט אמינו ומלח אטלנטי, מערבבת טוב

4

מכדררת כדורים בידים רטובות
עכשיו אפשר לטגן במחבת טפלון במעט שמן זית, זה טעים
אפשר לשמן נייר אפיה ולהניח בתבנית ללחוץ לדיסקיות ולאפות כ20 דקות עד שהן מקבלות קצת צבע

5

מכאן אפשר לעשות מה שבא. לאכול ככה זה נחמד אבל אפשר יותר
נגיד אבוקדו מעוך עם קצת לימון ומלח מעל
וגשם של בצל ירוק

6

או להמשיך עוד קצת עם פרוסות דקות של סלמון וקצת שמיר
והינה וואו.. מנה ראשונה מרשימה מאוד טעימה ופרוטוקולית לחלוטין

לביבות בטטה או איך ליבש לשורש את הצורה
שרימפס טרי באמולסיה של חמאת לימון ושום

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: לביבה אחת ליום

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביבות תפוחי אדמה צ'יפסיות לא גלוטן

לביביות קריספיות פרואות עם קצוות קרנצ'ים. הרגילות והפשוטות! הם הכי טעימות. בונוס של חנוכה. ללא גלוטן וכן הן מטוגנות בשמן זית. כמה נקודות לדייק עוד קצת את הלביבה

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!