לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים.

ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק.

דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

ככה עושה

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות8 לאפות
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

  • ½ כוס קמח קסאווה של Otto's
  • ½ כוס קמח שקדים
  • 300 מיל מים
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח הימלאיה דק
  • רבע כפית אבקת שום

הכנות

  • את הבצק ללאפות האלו מכינה בכוס של הנינג'ה, יש עליה סימון של מילילטר. מתחילה במזיגה של 300 מיל מים
    מוסיפה את הקמחים המלח, השמן, המלח והשום. השום חשוב הוא מוסיף זוית טעם מיוחדת שמתחברת נהדר עם השמן סוגרת ומפעילה לחצי דקה
    העיסה דומה למרקם של פנקיק. אם העיסה סמיכה מדי מוסיפה עוד רבע כוס מים

טיגון

  • חשוב לטגן על מחבת חם מאוד, עדיף מחבת ברזל
    מכינה קערית עם שמן זית ומברשת, ומרית גומי נוחה לעבודה
    הענין שדורש תירגול הוא שיטוח הלאפה על המחבת למשטח דק
    מברישה את מרכז המחבת בשמן זית, שחם ממש מעבירה כף למרכז המחבת, בעזרת המרית הטבולה בשמן משטחת את הבלילה לעיגול בקוטר של צלחת קינוח, בסבלנות לפעמים הבלילה מתרוממת קצת, טובלת שוב את המרית בשמן וממשיכה לשטח
    נותנת שתים שלוש דקות והופכת, מברישה במעט שמן זית ונותנת שוב כמה דקות על הצד השני, סך הכל מצד לצד עם מריחה של שמן לוקח כעשר דקות לכל לאפה
  • את הלאפות שומרת עטופות במגבת מטבח נקיה כדי שישמרו על הגמישות שלהן
    אם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף קצת מים ולערבל שוביותר מים זה פשוט יותר זמן טיגון
  • מקופלת עם טחינה וירקות
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן