לאפה מקמח קסאבה ושקדים

| 21/03/2021

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

כמותזמן הכנה
שמונה יחידות 20 דקות

מרכיבים
 חצי כוס קמח קסאבה
 חצי כוס קמח שקדים
 300 מיל מים
 3 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה דק
 רבע כפית אבקת שום

1

את הבצק ללאפות האלו מכינה בכוס של הנינג'ה, יש עליה סימון של מילילטר. מתחילה במזיגה של 300 מיל מים
מוסיפה את הקמחים המלח, השמן, המלח והשום. השום חשוב הוא מוסיף זוית טעם מיוחדת שמתחברת נהדר עם השמן סוגרת ומפעילה לחצי דקה
העיסה דומה למרקם של פנקיק
אם העיסה סמיכה מדי מוסיפה עוד רבע כוס מים

טיגון
2

חשוב לטגן על מחבת חם מאוד, עדיף מחבת ברזל
מכינה קערית עם שמן זית ומברשת, ומרית גומי נוחה לעבודה
הענין שדורש תירגול הוא שיטוח הלאפה על המחבת למשטח דק
מברישה את מרכז המחבת בשמן זית, שחם ממש מעבירה כף למרכז המחבת, בעזרת המרית הטבולה בשמן משטחת את הבלילה לעיגול בקוטר של צלחת קינוח, בסבלנות לפעמים הבלילה מתרוממת קצת, טובלת שוב את המרית בשמן וממשיכה לשטח
נותנת שתים שלוש דקות והופכת, מברישה במעט שמן זית ונותנת שוב כמה דקות על הצד השני, סך הכל מצד לצד עם מריחה של שמן לוקח כעשר דקות לכל לאפה

3

את הלאפות שומרת עטופות במגבת מטבח נקיה כדי שישמרו על הגמישות שלהן

אם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף קצת מים ולערבל שוב
יותר מים זה פשוט יותר זמן טיגון

Ingredients

מרכיבים
 חצי כוס קמח קסאבה
 חצי כוס קמח שקדים
 300 מיל מים
 3 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה דק
 רבע כפית אבקת שום

Directions

1

את הבצק ללאפות האלו מכינה בכוס של הנינג'ה, יש עליה סימון של מילילטר. מתחילה במזיגה של 300 מיל מים
מוסיפה את הקמחים המלח, השמן, המלח והשום. השום חשוב הוא מוסיף זוית טעם מיוחדת שמתחברת נהדר עם השמן סוגרת ומפעילה לחצי דקה
העיסה דומה למרקם של פנקיק
אם העיסה סמיכה מדי מוסיפה עוד רבע כוס מים

טיגון
2

חשוב לטגן על מחבת חם מאוד, עדיף מחבת ברזל
מכינה קערית עם שמן זית ומברשת, ומרית גומי נוחה לעבודה
הענין שדורש תירגול הוא שיטוח הלאפה על המחבת למשטח דק
מברישה את מרכז המחבת בשמן זית, שחם ממש מעבירה כף למרכז המחבת, בעזרת המרית הטבולה בשמן משטחת את הבלילה לעיגול בקוטר של צלחת קינוח, בסבלנות לפעמים הבלילה מתרוממת קצת, טובלת שוב את המרית בשמן וממשיכה לשטח
נותנת שתים שלוש דקות והופכת, מברישה במעט שמן זית ונותנת שוב כמה דקות על הצד השני, סך הכל מצד לצד עם מריחה של שמן לוקח כעשר דקות לכל לאפה

3

את הלאפות שומרת עטופות במגבת מטבח נקיה כדי שישמרו על הגמישות שלהן

אם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף קצת מים ולערבל שוב
יותר מים זה פשוט יותר זמן טיגון

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מאפה זוקיני שטוח

מאפה זוקיני שטוח

פשטידה, כאילו אי פעם דמינתי שיהיה לי בלוג עם מתכון לפשטידה. אז מאפה רק בשביל ההרגשה. השילוב של שמיר וזוקיני יש בו משהו מדויק, גבינת פטה מוסיפה רוח ים

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים
אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים יוצרים משטח יציב