לאפה מקמח קסאבה ושקדים

21/03/2021

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

8 לאפות קטנות

Prep Time5 minsCook Time15 mins

 חצי כוס קמח קסאבה
 חצי כוס קמח שקדים
 300 מיל מים
 3 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה דק
 רבע כפית אבקת שום

1

את הבצק ללאפות האלו מכינה בכוס של הנינג'ה, יש עליה סימון של מילילטר. מתחילה במזיגה של 300 מיל מים מוסיפה את הקמחים המלח, השמן, המלח והשום. השום חשוב הוא מוסיף זוית טעם מיוחדת שמתחברת נהדר עם השמן. סוגרת ומפעילה לחצי דקה
העיסה דומה למרקם של פנקיק
עם העיסה סמיכה מדי מוסיפה עוד רבע כוס מים

טיגון
2

חשוב לטגן על מחבת חם מאוד, עדיף מחבת ברזל
מכינה קערית עם שמן זית ומברשת, ומרית גומי נוחה לעבודה
הענין שדורש תירגול הוא שיטוח הלאפה על המחבת למשטח דק
מברישה את מרכז המחבת בשמן זית, שחם ממש מעבירה כף למרכז המחבת, בעזרת המרית הטבולה בשמן משטחת את הבלילה לעיגול בקוטר של צלחת קינוח, בסבלנות לפעמים הבלילה מתרוממת קצת, טובלת שוב את המרית בשמן וממשיכה לשטח
נותנת שתים שלוש דקות והופכת, מברישה במעט שמן זית ונותנת שוב כמה דקות על הצד השני, סך הכל מצד לצד עם מריחה של שמן לוקח כעשר דקות לכל לאפה

3

את הלאפות שומרת עטופות במגבת מטבח נקיה כדי שישמרו על הגמישות שלהן
\\
עם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף קצת מים ולערבל שוב
יותר מים זה פשוט יותר זמן טיגון

Ingredients

 חצי כוס קמח קסאבה
 חצי כוס קמח שקדים
 300 מיל מים
 3 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה דק
 רבע כפית אבקת שום

Directions

1

את הבצק ללאפות האלו מכינה בכוס של הנינג'ה, יש עליה סימון של מילילטר. מתחילה במזיגה של 300 מיל מים מוסיפה את הקמחים המלח, השמן, המלח והשום. השום חשוב הוא מוסיף זוית טעם מיוחדת שמתחברת נהדר עם השמן. סוגרת ומפעילה לחצי דקה
העיסה דומה למרקם של פנקיק
עם העיסה סמיכה מדי מוסיפה עוד רבע כוס מים

טיגון
2

חשוב לטגן על מחבת חם מאוד, עדיף מחבת ברזל
מכינה קערית עם שמן זית ומברשת, ומרית גומי נוחה לעבודה
הענין שדורש תירגול הוא שיטוח הלאפה על המחבת למשטח דק
מברישה את מרכז המחבת בשמן זית, שחם ממש מעבירה כף למרכז המחבת, בעזרת המרית הטבולה בשמן משטחת את הבלילה לעיגול בקוטר של צלחת קינוח, בסבלנות לפעמים הבלילה מתרוממת קצת, טובלת שוב את המרית בשמן וממשיכה לשטח
נותנת שתים שלוש דקות והופכת, מברישה במעט שמן זית ונותנת שוב כמה דקות על הצד השני, סך הכל מצד לצד עם מריחה של שמן לוקח כעשר דקות לכל לאפה

3

את הלאפות שומרת עטופות במגבת מטבח נקיה כדי שישמרו על הגמישות שלהן
\\
עם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף קצת מים ולערבל שוב
יותר מים זה פשוט יותר זמן טיגון

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

21/03/2021

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

8 לאפות קטנות

Prep Time5 minsCook Time15 mins

 חצי כוס קמח קסאבה
 חצי כוס קמח שקדים
 300 מיל מים
 3 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה דק
 רבע כפית אבקת שום

1

את הבצק ללאפות האלו מכינה בכוס של הנינג'ה, יש עליה סימון של מילילטר. מתחילה במזיגה של 300 מיל מים מוסיפה את הקמחים המלח, השמן, המלח והשום. השום חשוב הוא מוסיף זוית טעם מיוחדת שמתחברת נהדר עם השמן. סוגרת ומפעילה לחצי דקה
העיסה דומה למרקם של פנקיק
עם העיסה סמיכה מדי מוסיפה עוד רבע כוס מים

טיגון
2

חשוב לטגן על מחבת חם מאוד, עדיף מחבת ברזל
מכינה קערית עם שמן זית ומברשת, ומרית גומי נוחה לעבודה
הענין שדורש תירגול הוא שיטוח הלאפה על המחבת למשטח דק
מברישה את מרכז המחבת בשמן זית, שחם ממש מעבירה כף למרכז המחבת, בעזרת המרית הטבולה בשמן משטחת את הבלילה לעיגול בקוטר של צלחת קינוח, בסבלנות לפעמים הבלילה מתרוממת קצת, טובלת שוב את המרית בשמן וממשיכה לשטח
נותנת שתים שלוש דקות והופכת, מברישה במעט שמן זית ונותנת שוב כמה דקות על הצד השני, סך הכל מצד לצד עם מריחה של שמן לוקח כעשר דקות לכל לאפה

3

את הלאפות שומרת עטופות במגבת מטבח נקיה כדי שישמרו על הגמישות שלהן
\\
עם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף קצת מים ולערבל שוב
יותר מים זה פשוט יותר זמן טיגון

Ingredients

 חצי כוס קמח קסאבה
 חצי כוס קמח שקדים
 300 מיל מים
 3 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה דק
 רבע כפית אבקת שום

Directions

1

את הבצק ללאפות האלו מכינה בכוס של הנינג'ה, יש עליה סימון של מילילטר. מתחילה במזיגה של 300 מיל מים מוסיפה את הקמחים המלח, השמן, המלח והשום. השום חשוב הוא מוסיף זוית טעם מיוחדת שמתחברת נהדר עם השמן. סוגרת ומפעילה לחצי דקה
העיסה דומה למרקם של פנקיק
עם העיסה סמיכה מדי מוסיפה עוד רבע כוס מים

טיגון
2

חשוב לטגן על מחבת חם מאוד, עדיף מחבת ברזל
מכינה קערית עם שמן זית ומברשת, ומרית גומי נוחה לעבודה
הענין שדורש תירגול הוא שיטוח הלאפה על המחבת למשטח דק
מברישה את מרכז המחבת בשמן זית, שחם ממש מעבירה כף למרכז המחבת, בעזרת המרית הטבולה בשמן משטחת את הבלילה לעיגול בקוטר של צלחת קינוח, בסבלנות לפעמים הבלילה מתרוממת קצת, טובלת שוב את המרית בשמן וממשיכה לשטח
נותנת שתים שלוש דקות והופכת, מברישה במעט שמן זית ונותנת שוב כמה דקות על הצד השני, סך הכל מצד לצד עם מריחה של שמן לוקח כעשר דקות לכל לאפה

3

את הלאפות שומרת עטופות במגבת מטבח נקיה כדי שישמרו על הגמישות שלהן
\\
עם הבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף קצת מים ולערבל שוב
יותר מים זה פשוט יותר זמן טיגון

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *