כתף טלה חגיגי, טנזיה מפורקת ואורז

כתף טלה חגיגי, טנזיה מפורקת ואורז

לכתף טלה לוקח כמה שעות עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם. טוב לעשות את זה בחום לא גבוהה שהטלה עטוף ומתרכך לאיטו. המיצים הנהדרים שיוצאים מהטלה ניקלטים בתוך הנוזל בתבנית שישמש בהמשך לבישול האורז.

חשבתי לשים מעל טנזיה חגיגיות כי ראש השנה, אבל בעצם למה מעל שאפשר לתת לאורז את טעמי הפירות ומיצי הכבש.

חגיגי, טעים ממש, ומפנק. חג

כתף טלה עם טנזיה מפורקת ורימונים

כתף טלה

כתף טלה או שוק טלה, מה ההבדל? כתף טלה זו הרגל הקידמית. היא קטנה יותר כשני קילו משקלה. רכה זומנית ומתאימה לתנור. מנת חג. שוק טלה זו הרגל האחורית של הטלה, נתח גדול יותר שדורש זמן צליה כפול. מתאים לארוחה גדולה רבת משתתפים. טלה שווה ליצלות קודם עטוף טוב בחום נמוך ואחרי שרך לפתוח ולתת צליה בחום גבוהה לתת לשומן להיכרך

טנזיה

תבשיל מרוקאי של פירות יבשים ואגוזים. הפירות היבשים ומיצי הטלה נספגים באורז. חג

פליאו אוטואימוני – התאמות

טלה מתאים לפרוטוקול האוטואימוני. גם פירות יבשים. ותרו על הפילפל השחור ובמקום אורז שימו פרוסות של בטטה.

ככה עושה

כתף טלה עם פירות יבשים ואורז

זמן בישול אפיה התססה4 hours
מנות8
חופשי מאלרגנים
nutfree
tomatofree
soyfree

מרכיבים

  • קילו כתף טלה ממרעה חופשי
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח אטלנטי גס
  • 4 בצלים סגולים בינונים
  • 10 שזיפים אורגנים יבשים בלי סוכר
  • 1 כוס פרוסות תפוח אורגני מיובשות ללא סוכר
  • ½ כוס צימוקים אורגנים קטנים
  • כוסות אורז בסמטי מושרה
  • 1 כוס גרגירי רימון

הכנות

  • לילה קודם משרה שזיפים אורגנים שחורים ללא סוכר בליטר מים
    חוצה ארבע בצלים סגולים בינינם לרוחב לשני חלקים
    בתחתית תבנית עמוקה שתכיל את הטלה מניחה את חצאי הבצלים.
    ממליחה ומפלפלת את הטלה, מורחת אותו בשמן זית טעים ומניחה מעל הבצלים.
    מפוררת את השזיפים בתוך מי ההשריה, נפטרת מהחרצנים ומעבירה את המים עם חלקי השזיפים לתבנית.
    מוסיפה עוד ליטר מים ואת התפוחים המיובשים. המים צרכים להגיע עד לטלה ולקלוט את השומן שנוזל ממנו.
    מניחה מעל הכתף נייר אפיה. עוטפת טוב את התבנית כולה כדי שהאדים והנוזלים ישארו בפנים
    מעבירה לתנור שמחומם על 160 מעלות לשלוש שעות
  • בחלוף הזמן פותחת את התבנית, הבשר אמור להיות רך ובתבנית יש נוזל כהה מלא טעם וחתיכות של בצלים ותפוחים.
    * אם השתמשתן בתבנית תנור רגילה כי הכתף לא נכנסה לתבניות ההגשה שלכן זה הזמן לכופף את השוק כך שתכנס בקלות גם בתבנית שתתאים להגשה לשולחן החג.
    מניחה בצד את השוק ומעבירה לתבנית ההגשה את הנוזל הטעים חתיכות התפוחים והבצלים. מוסיפה כוס וחצי אורז של אורז בסמטי מושרה ונקי, חצי כוס של צימוקים אורגנים או חמוציות. טועמת את הנוזל, אולי צריך עוד פלפל או מלח.
    מניחה מעל את השוק.
    כמה מיים? זו שאלה טובה. האורז צריך להראות טובע בנוזל, כאילו שיש יותר מדי מים. הם יספגו באורז ומה שלא יתאדה.
  • מכניסה חזרה לתנור, הפעם לתא העליון קרוב לגריל על חום של 180 לחצי שעה עד שהאורז מוכן והכתף צלויה היטב.
    כתף טלה שלימה אחרי צליה
  • עד כאן אפשר להכין מראש ולתת לכתף להתקרר, זה יקל מאוד על פעולת החיתוך שלה.
    מפרקת את הכתף הקרה מהעצם. בסכין טובה פורסת דק פרוסות יפות כאילו היתה זו שווארמה.
    פרוסות דקיקיות של כתף טלה צלויה על אורז
  • לפני ההגשה מכניסה לתנור לחימום טוב, להגשה מפזרת מסביב כוס של גרעיני רימון מפורקים. חג שמח
כתף טלה מושלמת לראש השנה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן