כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא בשר מתובל ובמיה

| 11/09/2021

זו מנה של חג שיש הרבה אנשים ורוצים משהו מיוחד ושמח. הכתף היא נתח של שנים וחצי קילו עם עצם לאורכה. כיף שהקצב מפריד את העצם וקושר חזרה את הנתח סביבה.

הבמיה מככבת בלי ריר בכלל, ביסים קטנים ספוגים בטעמי הטלה ומתיקות המישמש.

ממולאים תמיד יש בהם משהו חגיגי, כאן מלאתי משמשים מיובשים בתערובת בשר בלי דגנים, ככה שזה גם מתאים לנמנעות מדגנים

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא בשר מתובל ובמיה

כמותזמן הכנה
כעשר מנות  שלוש וחצי שעות

חומרים לכתף טלה צלויה בתנור
 כתף טלה קשורה במשקל שנים וחצי קילו
 חצי קילו במיה
 10 שני שום קלופות
 רימון שלם או חצי כוס מיץ רימון
 רבע כוס רכז רימונים
למישמש הממולא
 35 מישמש אורגני יבש
 תצי קילו בשר בקר
 1 בצל קצוץ דק
 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
 שמן זית, מלח פילפל

הכנות טלה ובמיה
1

עיקר העבודה על הבשר היא של הקצב.
להפריד את העצם מהשוק, ולקשור אותה חזרה סביב העצם.
כדי שבסוף הבישול יהיה קל לשחרר אותה ולחתוך את הבשר לפרוסות יפות
אל השוק מחדירה שיני שום קלופות, עושה חריצים עמוקים עם קצה של סכין ומכניסה פנימה חצאי שיני שום

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

2

את הבמיה שוטפת ומיבשת, את הקצה קוטמת
רק את הקצה שמתחבר לצמח, את הכיפה שומרת, אחרת יהיה לנוזל דרך לצאת ויתפתח ריר
בפסח אין טריה אז גם קפואה תתאים

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

מילוי המשמשים
3

את המשמשים מעבירה לקערה ושופכת עליהם ליטר מים רותחים
עוד מעט הם יפתחו ויהיה קל למצוא את החריץ ולמלא

4

לתערובת הבשר. קוצצת דק דק בצל ופטרוזיליה לשה לתוך הבשר, מוסיפה כף או שתים של שמן זית מעט מלח ופלפל

5

לוקחת מישמש מחפשת את החריץ ומרחיבה אותו, מכניסה פנימה כדור מילוי בשר. אין צורך לסגור. המישמשים הם פקמנים קטנים שהבשר בתוכם

הרכבה
6

תבנית גדולה שתכיל הכל בנוחות
נייר אפיה
הכתף במרכז ומסביבה מפזרת את הבמיה
בין לבין מניחה את המשמשים הממולאים
מעל הכל סוחטת רימון, פשוט כי ראש השנה. (לגמרי אופציונלי)

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

7

מכסה את התבנית בניר אפיה, מעל שתי שכבות של נייר כסף
הטלה מתבשל קודם כל באדים שנוצרים
בסוף ניתן גם צבע
לתנור על חום בינוני (180-200) לשעתים וחצי
בחלוף הזמן מוציאה את התבנית פותחת את הניירת, עם מבשרשת צובעת את הכתף ברכז רימונים שיוסיף מתיקות וחמיצות שהולכת טוב עם השומניות של הנתח
מחזירה לעוד רבע שעה בהשגחה לצבע יפה

משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

8

להגשה אני מוציאה את הנתח מהתבנית
גוזרת החוצה את הקשירה
פורסת לפרוסות יפות
את הבמיה והמשמשים מעבירה יחד לצלחת הגשה
את הבשר בצלחת אחרת, יש מלא רוטב בתבנית שיש לו המון טעם והוא מאוד שומני, מטפטפת קצת על הבשר, את השאר שומרת לתבשיל הבא

שנה טובה

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

Ingredients

חומרים לכתף טלה צלויה בתנור
 כתף טלה קשורה במשקל שנים וחצי קילו
 חצי קילו במיה
 10 שני שום קלופות
 רימון שלם או חצי כוס מיץ רימון
 רבע כוס רכז רימונים
למישמש הממולא
 35 מישמש אורגני יבש
 תצי קילו בשר בקר
 1 בצל קצוץ דק
 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
 שמן זית, מלח פילפל

Directions

הכנות טלה ובמיה
1

עיקר העבודה על הבשר היא של הקצב.
להפריד את העצם מהשוק, ולקשור אותה חזרה סביב העצם.
כדי שבסוף הבישול יהיה קל לשחרר אותה ולחתוך את הבשר לפרוסות יפות
אל השוק מחדירה שיני שום קלופות, עושה חריצים עמוקים עם קצה של סכין ומכניסה פנימה חצאי שיני שום

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

2

את הבמיה שוטפת ומיבשת, את הקצה קוטמת
רק את הקצה שמתחבר לצמח, את הכיפה שומרת, אחרת יהיה לנוזל דרך לצאת ויתפתח ריר
בפסח אין טריה אז גם קפואה תתאים

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

מילוי המשמשים
3

את המשמשים מעבירה לקערה ושופכת עליהם ליטר מים רותחים
עוד מעט הם יפתחו ויהיה קל למצוא את החריץ ולמלא

4

לתערובת הבשר. קוצצת דק דק בצל ופטרוזיליה לשה לתוך הבשר, מוסיפה כף או שתים של שמן זית מעט מלח ופלפל

5

לוקחת מישמש מחפשת את החריץ ומרחיבה אותו, מכניסה פנימה כדור מילוי בשר. אין צורך לסגור. המישמשים הם פקמנים קטנים שהבשר בתוכם

הרכבה
6

תבנית גדולה שתכיל הכל בנוחות
נייר אפיה
הכתף במרכז ומסביבה מפזרת את הבמיה
בין לבין מניחה את המשמשים הממולאים
מעל הכל סוחטת רימון, פשוט כי ראש השנה. (לגמרי אופציונלי)

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

7

מכסה את התבנית בניר אפיה, מעל שתי שכבות של נייר כסף
הטלה מתבשל קודם כל באדים שנוצרים
בסוף ניתן גם צבע
לתנור על חום בינוני (180-200) לשעתים וחצי
בחלוף הזמן מוציאה את התבנית פותחת את הניירת, עם מבשרשת צובעת את הכתף ברכז רימונים שיוסיף מתיקות וחמיצות שהולכת טוב עם השומניות של הנתח
מחזירה לעוד רבע שעה בהשגחה לצבע יפה

משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

8

להגשה אני מוציאה את הנתח מהתבנית
גוזרת החוצה את הקשירה
פורסת לפרוסות יפות
את הבמיה והמשמשים מעבירה יחד לצלחת הגשה
את הבשר בצלחת אחרת, יש מלא רוטב בתבנית שיש לו המון טעם והוא מאוד שומני, מטפטפת קצת על הבשר, את השאר שומרת לתבשיל הבא

שנה טובה

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנהמשמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: כבש וטלה. ממולאים. פסח. ראש השנה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני