כתף טלה חגיגית עם משמש ממולא בשר מתובל ובמיה

זו מנה של חג שיש הרבה אנשים ורוצים משהו מיוחד ושמח. הכתף היא נתח של שנים וחצי קילו עם עצם לאורכה. כיף שהקצב מפריד את העצם וקושר חזרה את הנתח סביבה.

הבמיה מככבת בלי ריר בכלל, ביסים קטנים ספוגים בטעמי הטלה ומתיקות המישמש.

ממולאים תמיד יש בהם משהו חגיגי, כאן מלאתי משמשים מיובשים בתערובת בשר בלי דגנים, ככה שזה גם מתאים לנמנעות מדגנים

כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

ככה עושה

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה3 hours 30 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

חומרים לכתף טלה צלויה בתנור

  • כתף טלה קשורה במשקל שנים וחצי קילו
  • חצי קילו במיה
  • 10 שני שום קלופות
  • רימון שלם או חצי כוס מיץ רימון
  • רבע כוס רכז רימונים

למישמש הממולא

  • 35 מישמש אורגני יבש
  • תצי קילו בשר בקר
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
  • שמן זית, מלח פילפל

הכנות

הכנות טלה ובמיה

  • עיקר העבודה על הבשר היא של הקצב. להפריד את העצם מהשוק, ולקשור אותה חזרה סביב העצם. כדי שבסוף הבישול יהיה קל לשחרר אותה ולחתוך את הבשר לפרוסות יפות
    אל השוק מחדירה שיני שום קלופות, עושה חריצים עמוקים עם קצה של סכין ומכניסה פנימה חצאי שיני שום
    כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה
  • את הבמיה שוטפת ומיבשת, את הקצה קוטמת רק את הקצה שמתחבר לצמח, את הכיפה שומרת, אחרת יהיה לנוזל דרך לצאת ויתפתח ריר
    בפסח אין טריה אז גם קפואה תתאים
    כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה

מילוי המשמשים

  • את המשמשים מעבירה לקערה ושופכת עליהם ליטר מים רותחים עוד מעט הם יפתחו ויהיה קל למצוא את החריץ ולמלא
  • לתערובת הבשר. קוצצת דק דק בצל ופטרוזיליה לשה לתוך הבשר, מוסיפה כף או שתים של שמן זית מעט מלח ופלפל
  • לוקחת מישמש מחפשת את החריץ ומרחיבה אותו, מכניסה פנימה כדור מילוי בשר. אין צורך לסגור. המישמשים הם פקמנים קטנים שהבשר בתוכם

הרכבה

  • תבנית גדולה שתכיל הכל בנוחות
    נייר אפיה כתף במרכז ומסביבה מפזרת את הבמיה בין לבין מניחה את המשמשים הממולאים מעל הכל סוחטת רימון, פשוט כי ראש השנה. (לגמרי אופציונלי)
    כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה
  • מכסה את התבנית בניר אפיה, מעל שתי שכבות של נייר כסף
    הטלה מתבשל קודם כל באדים שנוצרים בסוף ניתן גם צבע
    לתנור על חום בינוני (180-200) לשעתים וחצי בחלוף הזמן מוציאה את התבנית פותחת את הניירת, עם מבשרשת צובעת את הכתף ברכז רימונים שיוסיף מתיקות וחמיצות שהולכת טוב עם השומניות של הנתח
    מחזירה לעוד רבע שעה בהשגחה לצבע יפה
    משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה
  • להגשה אני מוציאה את הנתח מהתבנית
    גוזרת החוצה את הקשירה
    פורסת לפרוסות יפות
    את הבמיה והמשמשים מעבירה יחד לצלחת הגשה
    את הבשר בצלחת אחרת, יש מלא רוטב בתבנית שיש לו המון טעם והוא מאוד שומני, מטפטפת קצת על הבשר, את השאר שומרת לתבשיל הבאשנה טובה
    כתף טלה, משמש ממולא בשר ובמיה בתבשיל ראש השנה
הכתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן