כרוב ממולא ועצמות מוח

סיר חורפי עם טעמים עמוקים של בקר. שהכרוב מאוורר קצת ומאזן

הכנות30 minsזמן בישול1 hr 30 mins

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב, זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם. מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם, כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות
הכנת הממולאים. עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד. מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה
הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

חומרים

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

אופן ההכנה

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב, זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם. מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם, כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות
הכנת הממולאים. עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד. מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה
הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

כרוב ממולא ועצמות מוח
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

כרוב ממולא ועצמות מוח

סיר חורפי עם טעמים עמוקים של בקר. שהכרוב מאוורר קצת ומאזן

הכנות30 minsזמן בישול1 hr 30 mins

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב, זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם. מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם, כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות
הכנת הממולאים. עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד. מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה
הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

חומרים

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

אופן ההכנה

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב, זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם. מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם, כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות
הכנת הממולאים. עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד. מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה
הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

כרוב ממולא ועצמות מוח
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו’נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

פרויקט לזניה

פרויקט לזניה

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

לשון וחברים

לשון וחברים

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב… או בלי. יש לה טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה

כבד עגלה

כבד עגלה

המזון הדחוס ביותר. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד
בעיה קטנה, יש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

חלקי פנים של תרנגולת זולים וזמינים. מעורב ירושלמי זו קלאסיקה קלה להכנה

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.

אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

כרוב ברוקולי ביקון

כרוב ברוקולי ביקון

מנה מהירה שעושה שימוש בשומן של הביקון ובטעמי העישון שלו, יחד עם ברוקולי וכרוב ששניהם בדרך זו או אחרת מבקרים יום יום. נקניקית פליאו או המבורגר ביתי זו ארוחה מהירה בריאה ומספקת

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

קציצות בקר ולב

קציצות בקר ולב

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

כרוב כבוש

כרוב כבוש

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

דלעת ספגטי וראגו לחי

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

$