כרוב ממולא ועצמות מוח

| 1/11/2020

סיר כרוב ממולא חורפי. קלאסי רק בלי עגבניות ואורז,  טעמים עמוקים של בקר מבשר שמן עצמות מוח וציר

הכרוב הסופג מאוורר קצת ומאזן ועצמות המוח מוסיפות עומק וטעם

כמותזמן הכנה
12 ממולאים שעה וחצי בישול ועוד חצי שעה גלגולים

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב
זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם
מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם
כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

אם השגתן כרוב מלפופ שטוח הכנת העלים למילוי מאוד פשוטה

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות

3

הכנת הממולאים
עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד
מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה

4

הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

Ingredients

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

Directions

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב
זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם
מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם
כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

אם השגתן כרוב מלפופ שטוח הכנת העלים למילוי מאוד פשוטה

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות

3

הכנת הממולאים
עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד
מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה

4

הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

כרוב ממולא ועצמות מוח

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@


0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים