כרוב ממולא ועצמות מוח
כרוב ממולא ועצמות מוח

כרוב ממולא ועצמות מוח

1/11/2020

כרוב ממולא ועצמות מוח

סיר חורפי עם טעמים עמוקים של בקר. שהכרוב מאוורר קצת ומאזן ועצמות המוח מוסיפות עומק וטעם

Prep Time30 minsCook Time1 hr 30 mins

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב
זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם
מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם
כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

אם השגתן כרוב מלפופ שטוח הכנת העלים למילוי מאוד פשוטה

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות

3

הכנת הממולאים
עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד
מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה

4

הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

Ingredients

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

Directions

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב
זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם
מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם
כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

אם השגתן כרוב מלפופ שטוח הכנת העלים למילוי מאוד פשוטה

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות

3

הכנת הממולאים
עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד
מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה

4

הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

כרוב ממולא ועצמות מוח
כרוב ממולא ועצמות מוח

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

עלי חוביזה ממולאים באורז ולימון כבוש

ממש עכשיו שיש עלים עדינים של חוביזה אפשר מלא אותם באורז ממש כמו שעושים עלי גפן, עכשיו שהכל ירוק מסביב גם המילוי ירוק. המון פטרוזליה לימונים כבושים ובצל שיחד נטחנים לרוטב ירוק ריחני שבו טובל האורז
אפשר לעשות את הממולאים טבעונים עם שמן זית סורי ואפשר לבשם אותם בשומן כבש