כרוב ממולא ועצמות מוח

סיר כרוב ממולא חורפי. קלאסי רק בלי עגבניות ואורז, טעמים עמוקים של בקר מבשר שמן עצמות מוח וציר

הכרוב הסופג מאוורר קצת ומאזן ועצמות המוח מוסיפות עומק וטעם

ככה עושה

כרוב ממולא ועצמות מוח

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה1 hour 30 minutes
מנות12
חופשי מאלרגנים
grainfree
egg free
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • 12 עלי כרוב חלוטים
  • 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
  • 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
  • 4 עצמות מוח מגידול מקומי

הכנות

  • לעל הכרוב
    מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרובזה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם
    מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים. המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחו מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם
    כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים
    אם השגתן כרוב מלפופ שטוח הכנת העלים למילוי מאוד פשוטה
  • למילוי
    קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות
  • הכנת הממולאים
    עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד
    מניחה בקצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה
  • הרכבת התבנית
    משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא.
    עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים
כרוב ממולא בעצמות מוח
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן