כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז

עלים עדינים של כרוב מגולגלים לגלילים דקים מולאים בבשר מתובל ובצל. מבושלים בציר לימון ושמן זית.

עושר של טעמים עם מעט מאוד פחמימות

כרוב, לימון, בשר בקר שמן ובצל. תיבול חזק וזהו

ככה עושה

כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז

הכנות45 minutes
זמן בישול אפיה2 hours
מנות6 מנות
חופשי מאלרגנים
grainfree
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • כרוב ירוק רגיל או מלפופ כרוב ערבי פחוס

למילוי

  • בשר בקר שמן טחון פעמים
  • בצל גדול קצוץ דק
  • שמן זית
  • כפית כמון
  • כפית קינמון
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית מלח הימליה
  • מיץ מחצי לימון

לסיר

  • כוס ציר עצמות
  • שמן זית
  • חצי כוס מיץ לימון

הכנות

  • כרוב, לימון, בשר בקר שמן ובצל. תיבול חזק וזהו
    הניסיון לעשות ממולאים ללא דגנים הוא מאתגר, חלק מהענין הוא המיצים שניספגים בדגן
    הפעם ניסיתי לעשות את הממולאים האהובים עלי עם בשר במקום עם אורז, אותו תיבול והרבה לימון
    יצא מפתיע. חשוב שהבשר יהיה שמן ויהיה טחון פעמים
  • קוצצת בצל גדול מאוד דק ומטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה תיבול חזק. חשוב במנה הזו! כפית של כמון טחון, כפית של קינמון טחון, חצי כפית של פלפל שחור ומלח. סוחטת חצי לימון עסיסי. מוסיפה את הבשר לשה טוב. זה המילוי
    כרוב ממולא בבשר בלי אורז
  • הכנת הכרוב
    כרוב ערבי שניקרא מלפופ הכי נוח למילוי, עלים גדולים שנפרדים בקלות.
    כרוב רגיל העלים שלו מעט יותר עבים וצפופים, מתאים לגמרי רק קצת יותר עבודה לחלץ את העלים למילוי
    מעמידה את הכרוב על הראש ובעזרת הסכין הכי גדולה שלי חורצת חריצים עמוקים סביב הגזע במטרה להוציא אותו
    בנתיים מרתיחה מים בסיר גדול שיכיל את הכרוב
    מכניסה את הכרוב ומכסה אחרי כעשר דקות מפרידה במלקחיים את העלים. מוציאה לקערה, תוך כדי מנקה את העלים ששלפתי מהשדרה העבה ומפרידה לשתי אונות אחרי שהוצאתי את רוב העלים מוציאה את מה שנישאר מהכרוב מחזירה למים את העלים המנוקים לעוד כמה דקות לשים לב לא להגזים שהעלים לא יתפרקו. מוציאה למסננת
    דרך נוספת היא להקפיא את הכרוב אחרי שמוציאים את הגזע, ואז להפשיר במקרר, גם הפעולה הזו מסמרטטת את העלים וקל להפריד אותם
  • מכינה את הסיר.
    השדרות של עלי הכרוב שהפרדתי ישמשו לבסיס הסיר, משמנת בשמן זית ומניחה את השדרות בבסיס הסיר.
    מתישבת לגלגל. אין אורז ואין מה שיתנפח במילוי לכן אפשר לגלגל את העלה סביב הבשר ולא צריך לקפל שולים
    מניחה פיסת עלה על קרש עבודה מניחה גליל מילוי בקצה ומגלגלת עלה ומגלגלת סיגר דק. מניחה אותם הצפיפות בסיר. אחרי שיכבה אחת מטפטפת שמן זית ומיץ לימון וממשיכה לשיכבה הבאה
    כרוב ממולא בבשר בלי אורז
  • שהסיר מלא מחממת כוס ציר ומוסיפה, מטפטפת את שארית הלימון ושמן זיתאין צורך בהרבה נוזלים כי אין מה שיספוג, הציר בעיקר מוסיף טעם
    מבשלת כשעה על אש קטנה.
  • ומעבירה לתנור מכוסה לעוד שעתיים
    בחצי שעה האחרונה מסירה את המיכסה מתקבלת שיכבה ראשונה עם צבע שחוםמגישה עם טחינה ולימון
    כרוב ממולא בבשר בלי אורז
כרוב ממולא בבשר בלי אורז
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

4 מחשבות על “כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז”

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן