כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז

|

29/08/2021

עלים עדינים של כרוב מגולגלים לגלילים דקים מולאים בבשר מתובל ובצל. מבושלים בציר לימון ושמן זית. עושר של טעמים עם מעט מאוד פחמימות

כ 35 יחידות

Prep Time45 minsCook Time2 hrs

 כרוב ירוק רגיל או מלפופ כרוב ערבי פחוס
למילוי
 בשר בקר שמן טחון פעמים
 בצל גדול קצוץ דק
 שמן זית
 כפית כמון
 כפית קינמון
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית מלח הימליה
 מיץ מחצי לימון
לסיר
 כוס ציר עצמות
 שמן זית
 חצי כוס מיץ לימון

1

כרוב, לימון, בשר בקר שמן ובצל. תיבול חזק וזהו
הניסיון לעשות ממולאים ללא דגנים הוא מאתגר, חלק מהענין הוא המיצים שניספגים בדגן
הפעם ניסיתי לעשות את הממולאים האהובים עלי עם בשר במקום עם אורז, אותו תיבול והרבה לימון
יצא מפתיע. חשוב שהבשר יהיה שמן ויהיה טחון פעמים

2

קוצצת בצל גדול מאוד דק ומטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה תיבול חזק. חשוב במנה הזו! כפית של כמון טחון, כפית של קינמון טחון, חצי כפית של פלפל שחור ומלח. סוחטת חצי לימון עסיסי. מוסיפה את הבשר לשה טוב. זה המילוי

3

הכנת הכרוב
כרוב ערבי שניקרא מלפופ הכי נוח למילוי, עלים גדולים שנפרדים בקלות.
כרוב רגיל העלים שלו מעט יותר עבים וצפופים, מתאים לגמרי רק קצת יותר עבודה לחלץ את העלים למילוי
מעמידה את הכרוב על הראש ובעזרת הסכין הכי גדולה שלי חורצת חריצים עמוקים סביב הגזע במטרה להוציא אותובנתיים מרתיחה מים בסיר גדול שיכיל את הכרוב
מכניסה את הכרוב ומכסה
אחרי כעשר דקות מפרידה במלקחתים את העלים. מוציאה לקערה
תוך כדי מנקה את העלים ששלפתי מהשדרה העבה ומפרידה לשתי אונות
אחרי שהוצאתי את רוב העלים מוציאה את מה שנישאר מהכרוב
מחזירה למים את העלים המנוקים לעוד כמה דקות לשים לב לא להגזים שהעלים לא יתפרקו. מוציאה למסננת
דרך נוספת היא להקפיא את הכרוב אחרי שמוציאים את הגזע, ואז להפשיר במקרר, גם הפעולה הזו מסמרטטת את העלים וקל להפריד אותם

4

מכינה את הסיר. השדרות של עלי הכרוב שהפרדתי ישמשו לבסיס הסיר, משמנת בשמן זית ומניחה את השדרות בבסיס הסיר. מתישבת לגלגל. אין אורז ואין מה שיתנפח במילוי לכן אפשר לגלגל את העלה סביב הבשר ולא צריך לקפל שולים
מניחה פיסת עלה על קרש עבודה מניחה גליל מילוי בקצה ומגלגלת עלה ומגלגלת סיגר דק. מניחה אותם הצפיפות בסיר. אחרי שיכבה אחת מטפטפת שמן זית ומיץ לימון וממשיכה לשיכבה הבאה

5

שהסיר מלא מחממת כוס ציר ומוסיפה, מטפטפת את שארית הלימון ושמן זית
אין צורך בהרבה נוזלים כי אין מה שיספוג, הציר בעיקר מוסיף טעם
מבשלת כשעה על אש קטנה ומעבירה לתנור מכוסה לעוד שעתיים
בחצי שעה האחרונה מסירה את המיכסה מתקבלת שיכבה ראשונה עם צבע שחום
מגישה עם טחינה ולימון

Ingredients

 כרוב ירוק רגיל או מלפופ כרוב ערבי פחוס
למילוי
 בשר בקר שמן טחון פעמים
 בצל גדול קצוץ דק
 שמן זית
 כפית כמון
 כפית קינמון
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית מלח הימליה
 מיץ מחצי לימון
לסיר
 כוס ציר עצמות
 שמן זית
 חצי כוס מיץ לימון

Directions

1

כרוב, לימון, בשר בקר שמן ובצל. תיבול חזק וזהו
הניסיון לעשות ממולאים ללא דגנים הוא מאתגר, חלק מהענין הוא המיצים שניספגים בדגן
הפעם ניסיתי לעשות את הממולאים האהובים עלי עם בשר במקום עם אורז, אותו תיבול והרבה לימון
יצא מפתיע. חשוב שהבשר יהיה שמן ויהיה טחון פעמים

2

קוצצת בצל גדול מאוד דק ומטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה תיבול חזק. חשוב במנה הזו! כפית של כמון טחון, כפית של קינמון טחון, חצי כפית של פלפל שחור ומלח. סוחטת חצי לימון עסיסי. מוסיפה את הבשר לשה טוב. זה המילוי

3

הכנת הכרוב
כרוב ערבי שניקרא מלפופ הכי נוח למילוי, עלים גדולים שנפרדים בקלות.
כרוב רגיל העלים שלו מעט יותר עבים וצפופים, מתאים לגמרי רק קצת יותר עבודה לחלץ את העלים למילוי
מעמידה את הכרוב על הראש ובעזרת הסכין הכי גדולה שלי חורצת חריצים עמוקים סביב הגזע במטרה להוציא אותובנתיים מרתיחה מים בסיר גדול שיכיל את הכרוב
מכניסה את הכרוב ומכסה
אחרי כעשר דקות מפרידה במלקחתים את העלים. מוציאה לקערה
תוך כדי מנקה את העלים ששלפתי מהשדרה העבה ומפרידה לשתי אונות
אחרי שהוצאתי את רוב העלים מוציאה את מה שנישאר מהכרוב
מחזירה למים את העלים המנוקים לעוד כמה דקות לשים לב לא להגזים שהעלים לא יתפרקו. מוציאה למסננת
דרך נוספת היא להקפיא את הכרוב אחרי שמוציאים את הגזע, ואז להפשיר במקרר, גם הפעולה הזו מסמרטטת את העלים וקל להפריד אותם

4

מכינה את הסיר. השדרות של עלי הכרוב שהפרדתי ישמשו לבסיס הסיר, משמנת בשמן זית ומניחה את השדרות בבסיס הסיר. מתישבת לגלגל. אין אורז ואין מה שיתנפח במילוי לכן אפשר לגלגל את העלה סביב הבשר ולא צריך לקפל שולים
מניחה פיסת עלה על קרש עבודה מניחה גליל מילוי בקצה ומגלגלת עלה ומגלגלת סיגר דק. מניחה אותם הצפיפות בסיר. אחרי שיכבה אחת מטפטפת שמן זית ומיץ לימון וממשיכה לשיכבה הבאה

5

שהסיר מלא מחממת כוס ציר ומוסיפה, מטפטפת את שארית הלימון ושמן זית
אין צורך בהרבה נוזלים כי אין מה שיספוג, הציר בעיקר מוסיף טעם
מבשלת כשעה על אש קטנה ומעבירה לתנור מכוסה לעוד שעתיים
בחצי שעה האחרונה מסירה את המיכסה מתקבלת שיכבה ראשונה עם צבע שחום
מגישה עם טחינה ולימון

כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז

כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז

|

29/08/2021

עלים עדינים של כרוב מגולגלים לגלילים דקים מולאים בבשר מתובל ובצל. מבושלים בציר לימון ושמן זית. עושר של טעמים עם מעט מאוד פחמימות

כ 35 יחידות

Prep Time45 minsCook Time2 hrs

 כרוב ירוק רגיל או מלפופ כרוב ערבי פחוס
למילוי
 בשר בקר שמן טחון פעמים
 בצל גדול קצוץ דק
 שמן זית
 כפית כמון
 כפית קינמון
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית מלח הימליה
 מיץ מחצי לימון
לסיר
 כוס ציר עצמות
 שמן זית
 חצי כוס מיץ לימון

1

כרוב, לימון, בשר בקר שמן ובצל. תיבול חזק וזהו
הניסיון לעשות ממולאים ללא דגנים הוא מאתגר, חלק מהענין הוא המיצים שניספגים בדגן
הפעם ניסיתי לעשות את הממולאים האהובים עלי עם בשר במקום עם אורז, אותו תיבול והרבה לימון
יצא מפתיע. חשוב שהבשר יהיה שמן ויהיה טחון פעמים

2

קוצצת בצל גדול מאוד דק ומטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה תיבול חזק. חשוב במנה הזו! כפית של כמון טחון, כפית של קינמון טחון, חצי כפית של פלפל שחור ומלח. סוחטת חצי לימון עסיסי. מוסיפה את הבשר לשה טוב. זה המילוי

3

הכנת הכרוב
כרוב ערבי שניקרא מלפופ הכי נוח למילוי, עלים גדולים שנפרדים בקלות.
כרוב רגיל העלים שלו מעט יותר עבים וצפופים, מתאים לגמרי רק קצת יותר עבודה לחלץ את העלים למילוי
מעמידה את הכרוב על הראש ובעזרת הסכין הכי גדולה שלי חורצת חריצים עמוקים סביב הגזע במטרה להוציא אותובנתיים מרתיחה מים בסיר גדול שיכיל את הכרוב
מכניסה את הכרוב ומכסה
אחרי כעשר דקות מפרידה במלקחתים את העלים. מוציאה לקערה
תוך כדי מנקה את העלים ששלפתי מהשדרה העבה ומפרידה לשתי אונות
אחרי שהוצאתי את רוב העלים מוציאה את מה שנישאר מהכרוב
מחזירה למים את העלים המנוקים לעוד כמה דקות לשים לב לא להגזים שהעלים לא יתפרקו. מוציאה למסננת
דרך נוספת היא להקפיא את הכרוב אחרי שמוציאים את הגזע, ואז להפשיר במקרר, גם הפעולה הזו מסמרטטת את העלים וקל להפריד אותם

4

מכינה את הסיר. השדרות של עלי הכרוב שהפרדתי ישמשו לבסיס הסיר, משמנת בשמן זית ומניחה את השדרות בבסיס הסיר. מתישבת לגלגל. אין אורז ואין מה שיתנפח במילוי לכן אפשר לגלגל את העלה סביב הבשר ולא צריך לקפל שולים
מניחה פיסת עלה על קרש עבודה מניחה גליל מילוי בקצה ומגלגלת עלה ומגלגלת סיגר דק. מניחה אותם הצפיפות בסיר. אחרי שיכבה אחת מטפטפת שמן זית ומיץ לימון וממשיכה לשיכבה הבאה

5

שהסיר מלא מחממת כוס ציר ומוסיפה, מטפטפת את שארית הלימון ושמן זית
אין צורך בהרבה נוזלים כי אין מה שיספוג, הציר בעיקר מוסיף טעם
מבשלת כשעה על אש קטנה ומעבירה לתנור מכוסה לעוד שעתיים
בחצי שעה האחרונה מסירה את המיכסה מתקבלת שיכבה ראשונה עם צבע שחום
מגישה עם טחינה ולימון

Ingredients

 כרוב ירוק רגיל או מלפופ כרוב ערבי פחוס
למילוי
 בשר בקר שמן טחון פעמים
 בצל גדול קצוץ דק
 שמן זית
 כפית כמון
 כפית קינמון
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית מלח הימליה
 מיץ מחצי לימון
לסיר
 כוס ציר עצמות
 שמן זית
 חצי כוס מיץ לימון

Directions

1

כרוב, לימון, בשר בקר שמן ובצל. תיבול חזק וזהו
הניסיון לעשות ממולאים ללא דגנים הוא מאתגר, חלק מהענין הוא המיצים שניספגים בדגן
הפעם ניסיתי לעשות את הממולאים האהובים עלי עם בשר במקום עם אורז, אותו תיבול והרבה לימון
יצא מפתיע. חשוב שהבשר יהיה שמן ויהיה טחון פעמים

2

קוצצת בצל גדול מאוד דק ומטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה תיבול חזק. חשוב במנה הזו! כפית של כמון טחון, כפית של קינמון טחון, חצי כפית של פלפל שחור ומלח. סוחטת חצי לימון עסיסי. מוסיפה את הבשר לשה טוב. זה המילוי

3

הכנת הכרוב
כרוב ערבי שניקרא מלפופ הכי נוח למילוי, עלים גדולים שנפרדים בקלות.
כרוב רגיל העלים שלו מעט יותר עבים וצפופים, מתאים לגמרי רק קצת יותר עבודה לחלץ את העלים למילוי
מעמידה את הכרוב על הראש ובעזרת הסכין הכי גדולה שלי חורצת חריצים עמוקים סביב הגזע במטרה להוציא אותובנתיים מרתיחה מים בסיר גדול שיכיל את הכרוב
מכניסה את הכרוב ומכסה
אחרי כעשר דקות מפרידה במלקחתים את העלים. מוציאה לקערה
תוך כדי מנקה את העלים ששלפתי מהשדרה העבה ומפרידה לשתי אונות
אחרי שהוצאתי את רוב העלים מוציאה את מה שנישאר מהכרוב
מחזירה למים את העלים המנוקים לעוד כמה דקות לשים לב לא להגזים שהעלים לא יתפרקו. מוציאה למסננת
דרך נוספת היא להקפיא את הכרוב אחרי שמוציאים את הגזע, ואז להפשיר במקרר, גם הפעולה הזו מסמרטטת את העלים וקל להפריד אותם

4

מכינה את הסיר. השדרות של עלי הכרוב שהפרדתי ישמשו לבסיס הסיר, משמנת בשמן זית ומניחה את השדרות בבסיס הסיר. מתישבת לגלגל. אין אורז ואין מה שיתנפח במילוי לכן אפשר לגלגל את העלה סביב הבשר ולא צריך לקפל שולים
מניחה פיסת עלה על קרש עבודה מניחה גליל מילוי בקצה ומגלגלת עלה ומגלגלת סיגר דק. מניחה אותם הצפיפות בסיר. אחרי שיכבה אחת מטפטפת שמן זית ומיץ לימון וממשיכה לשיכבה הבאה

5

שהסיר מלא מחממת כוס ציר ומוסיפה, מטפטפת את שארית הלימון ושמן זית
אין צורך בהרבה נוזלים כי אין מה שיספוג, הציר בעיקר מוסיף טעם
מבשלת כשעה על אש קטנה ומעבירה לתנור מכוסה לעוד שעתיים
בחצי שעה האחרונה מסירה את המיכסה מתקבלת שיכבה ראשונה עם צבע שחום
מגישה עם טחינה ולימון

כרוב ממולא בשר מתובל ולימון בלי אורז

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *