כרוב כבוש פרוביוטי
כרוב כבוש פרוביוטי
כרוב כבוש פרוביוטי סגול
כרוב כבוש פרוביוטי סגול
כבושים פרוביוטים

כרוב כבוש פרוביוטי

1/03/2020

כרוב כבוש פרוביוטי

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים של כרוב מותסס כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור. מתכון כרוב כבוש פרוביוטי ירוק או סגול. נקודת התחלה

Prep Time30 mins

 כרוב טרי ירוק או סגול
 מלח ים אטלנטי

חיתוך
1

כדי לבחור בכרובים טריים מאוד עדיף אורגנים, כדי לקבל שתי צינצנות גדולות השתמשתי בארבעה כרובים
מורידה את העלים החיצונים ושומרת בצד, יש בעלים חידקים שאני רוצא להכניס פנימה. חיתוך וקיצוץ, הכי קל בפוד פרוססור בדיסקית פריסה. חותכת לחצי, נפטרת מהחלק העצי העבה, חותכת לפלחים עבים שניכנסים לפודפרוססור
אפשר גם לפרוס ביד ולהשתדל שיצא ממש דק. זה יוצא מלא, מניחה במגשים

שקילה-שני אחוז מלח זה מה שצריך לזכור
2

לכל קילו כרוב מוסיפה 20 גרם מלח שהם כף מלח נדיבה
מניחה על המשקל כערה גדולה ומאפסת. מכניסה פנימה את הכרוב ומשאירה מספיק מקום ללוש את הכרוב
משתמשת במחשבון, שוקלת שני אחוז מלח ומוסיפה לכערה
או לחלופין לכל קילו כרוב מוסיפה כף של מלח

לישה והוצאת נוזלים
3

הרעיון הוא ללוש, לחבוט, למעוך, לכבס, לשפשף. מה שגורם לפני השטח של הכרוב לבוא במגע עם המלח ולהפריש נוזלים
מניחה בצד כדי לתת לנוזלים לצאת
מכינה צינצנות עם אטם גומי כבישה, שופכת פנימה מים רותחים כדי לחטא. מתחילה לדחוס פנימה את הכרוב, אני נעזרת ביד דוחסת עד כמעט קצה הצינצנת ומשאירה מקום לעלים החיצונים ששמרתי, הנוזלים צרכים לכסות את הכרוב, והעלים החיצונים נידחסים בקצה כדי לתת הגנה נוספת לכרוב. הכרוב צריך להיות בנוזלים המלוחים כדי ליתסוס בלי לפתח עובש מתעדת על מדבקה את התאריך, ואם ניסית תבלינים או תוספות

מתי מוכן
4

מניחה מכוסה במגבת על מגש שיכול לאסוף נוזלים, בפינה מוצלת, כזו שאני רואה כדי לזכור לטפל בצינצנות
בימים הראשונים משחררת גזים, בעדינות פותחת קצת, רק כדי שהגזים ישתחררו
אחרי שבועים טועמת, יש טעם אופיני חמוץ, זה טעים וראוי לאכילה, כדי להנות מהערכים הפרוביוטים המלאים כדאי להמשיך לשבוע נוסף

Ingredients

 כרוב טרי ירוק או סגול
 מלח ים אטלנטי

Directions

חיתוך
1

כדי לבחור בכרובים טריים מאוד עדיף אורגנים, כדי לקבל שתי צינצנות גדולות השתמשתי בארבעה כרובים
מורידה את העלים החיצונים ושומרת בצד, יש בעלים חידקים שאני רוצא להכניס פנימה. חיתוך וקיצוץ, הכי קל בפוד פרוססור בדיסקית פריסה. חותכת לחצי, נפטרת מהחלק העצי העבה, חותכת לפלחים עבים שניכנסים לפודפרוססור
אפשר גם לפרוס ביד ולהשתדל שיצא ממש דק. זה יוצא מלא, מניחה במגשים

שקילה-שני אחוז מלח זה מה שצריך לזכור
2

לכל קילו כרוב מוסיפה 20 גרם מלח שהם כף מלח נדיבה
מניחה על המשקל כערה גדולה ומאפסת. מכניסה פנימה את הכרוב ומשאירה מספיק מקום ללוש את הכרוב
משתמשת במחשבון, שוקלת שני אחוז מלח ומוסיפה לכערה
או לחלופין לכל קילו כרוב מוסיפה כף של מלח

לישה והוצאת נוזלים
3

הרעיון הוא ללוש, לחבוט, למעוך, לכבס, לשפשף. מה שגורם לפני השטח של הכרוב לבוא במגע עם המלח ולהפריש נוזלים
מניחה בצד כדי לתת לנוזלים לצאת
מכינה צינצנות עם אטם גומי כבישה, שופכת פנימה מים רותחים כדי לחטא. מתחילה לדחוס פנימה את הכרוב, אני נעזרת ביד דוחסת עד כמעט קצה הצינצנת ומשאירה מקום לעלים החיצונים ששמרתי, הנוזלים צרכים לכסות את הכרוב, והעלים החיצונים נידחסים בקצה כדי לתת הגנה נוספת לכרוב. הכרוב צריך להיות בנוזלים המלוחים כדי ליתסוס בלי לפתח עובש מתעדת על מדבקה את התאריך, ואם ניסית תבלינים או תוספות

מתי מוכן
4

מניחה מכוסה במגבת על מגש שיכול לאסוף נוזלים, בפינה מוצלת, כזו שאני רואה כדי לזכור לטפל בצינצנות
בימים הראשונים משחררת גזים, בעדינות פותחת קצת, רק כדי שהגזים ישתחררו
אחרי שבועים טועמת, יש טעם אופיני חמוץ, זה טעים וראוי לאכילה, כדי להנות מהערכים הפרוביוטים המלאים כדאי להמשיך לשבוע נוסף

כרוב כבוש
כבושים פרוביוטים
כבושים פרוביוטים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית וכורכום AIP חופשיות מדגנים וגלוטן

הומאז' ללביביות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. בגירסה המותאמת לפרוטוקול האוטואימיוני. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה. טוב זה מושלם, כן!

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

הלביבות האלו הן הומאז' ללביבות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה בתנור עם העלים, כמו שלמדתי מאיל שני. טוב זה מושלם, כן!

רכז רימונים ביתי

רכז רימונים ביתי

בכל שנה יש שפע של רימונים על העץ, אני מודה על זה ומחפשת למי לתת. השנה יש המון ורובם מבוקעים. השנה אני רוצה את הטעם הזה לכל השנה. אז רכז רימונים. ממש לא מה שהכרתן