כרוב כבוש פרוביוטי

| 1/03/2020

בכרוב טרי יש מספיק נוזלים כדי לכסות את עצמו.
כרוב ומלח. המלח מושך את הנוזלים מהכרוב והכרוב שוהה בתמיסת מלח של עצמו. זו לב ההתססה הפרוביוטית שמיצרת את הטעם החמוץ ואת העושר של החידקים הפרוביוטים. כרוב מותסס כדאי להתסיס בבית

אחד הירקות המוצלחים בכבישה לקטית ואחד הקלים לתפעול. זה מתכון בסיסי. יש בהמשך גיוני טעם שונים שמצאתי מוצלחים.

כרוב כבוש פרוביוטי גיוונים

כמותזמן הכנה
צנצנת זכוכית לבחירתכן כשעה הכנות ואז שלושה שבועות עד שמתפתחים חידקים פרוביוטים

מרכיבים
 כרוב טרי ירוק או סגול
 מלח ים אטלנטי

חיתוך
1

כדי לבחור בכרובים טריים מאוד וכבדים מה שמעיד על נוזלים רבים עדיף אורגנים, כדי לקבל שתי צינצנות גדולות השתמשתי בארבעה כרובים
מורידה את העלים החיצונים ושומרת בצד, יש בעלים חידקים שאני רוצא להכניס פנימה.
חיתוך וקיצוץ, הכי קל בפוד פרוססור בדיסקית פריסה. חותכת לחצי, נפטרת מהחלק העצי העבה, חותכת לפלחים עבים שניכנסים לפודפרוססור
אפשר גם לפרוס ביד ולהשתדל שיצא ממש דק. זה יוצא מלא, מניחה במגשים

שקילה-שני אחוז מלח זה מה שצריך לזכור
2

לכל קילו כרוב מוסיפה 20 גרם מלח שהם כף מלח נדיבה
אפשר להגיע גם ל25 שזה אידאלי מבחינת שימור וטיפה מלוח בטעם
בקיץ שהתסיסה מהירה יותר זה עדיף
מניחה על המשקל קערה גדולה ומאפסת
מכניסה פנימה את הכרוב ושוקלת
משתמשת במחשבון, שוקלת שני אחוז מלח ומוסיפה לקערה
לענין הדיוק באחוז המלח. ממליצה לדייק, פחות מדי מלח יוביל לסביבה שאינה מוגנת מחידקים לא רצוים, יותר מדי מלח יקשה על החידקים הטובים לשגשג

לישה והוצאת נוזלים
3

הרעיון הוא ללוש, לחבוט, למעוך, לכבס, לשפשף. מה שגורם לפני השטח של הכרוב לבוא במגע עם המלח ולהפריש נוזלים
מניחה בצד כדי לתת לנוזלים לצאת, גם אם לא חבטתם נימרצות הנוזלים יצאו
הנוזלים חשובים כי הכבישה נעשית בתמיסת המלח הזו והכרוב צריך לשהות מתחת לנוזלים כל הזמן כדי שחמצן לא יחדור

על כלי כבישה
4

מעדיפה צנצנות זכוכית דרכן אפשר לראות את התסיסה
איזה? נוח להשתמש בצנצנת עם אטם גומי שדרכו יוצא מעט מנוזל הכבישה שתוסס. זה עובד נהדר זול ונוח יש כאלו בגדלים שוני מאוד בזול באיקאה וחנויות כלי בית
אפשר להשתמש גם בצנצנת 700 מיל של זיתים למשל, זה גודל נהדר לנסיונות, את הפקק צריך לסובב מדי פעם כדי לשחרר לחץ
תמיד לזכור לא למלא יותר מדי, הכרוב צריך להיות מתחת לנוזל לכל אורך התסיסה
יש קדרות כבישה יעודיות מחרס של כמה ליטר, הן יקרות ולא נחוצות בטח להתחלה

5

מכינה צינצנות נקיות עם אטם גומי כבישה. מתחילה לדחוס פנימה את הכרוב, אני נעזרת ביד דוחסת עד כמעט הקו שהצנצנת מתעכלת. ומשאירה מקום לעלים החיצונים ששמרתי, הנוזלים צרכים לכסות את הכרוב, והעלים החיצונים נידחסים בקצה כדי לתת הגנה נוספת לכרוב. משקולת מעל העלה תעזור לוודא שהכרוב מתחת למים. אני אוהבת חלוקי נחל נקיים, יש כל מני דרכים יצירתיות כמו שקית אוכל עם מעט מים, הכרוב צריך להיות מתחת לנוזלים המלוחים כדי ליתסוס בלי לפתח עובש.
מתעדת על מדבקה את התאריך, ואם ניסיתי תבלינים או תוספות

מתי מוכן
6

מניחה מכוסה במגבת על מגש שיכול לאסוף נוזלים, בפינה מוצלת, כזו שאני רואה כדי לזכור לטפל בצינצנות
מכוסה במגבת כי אני רוצה סביבה חשוכה ועדין שהצנצנות יהיו נגישות לי ביום יום
בימים הראשונים משחררת גזים, בעדינות פותחת קצת, רק כדי שהגזים ישתחררו
אחרי שבועים טועמת, יש טעם אופיני חמוץ, זה טעים וראוי לאכילה, כדי להנות מהערכים הפרוביוטים המלאים כדאי להמשיך לשבוע נוסף

Ingredients

מרכיבים
 כרוב טרי ירוק או סגול
 מלח ים אטלנטי

Directions

חיתוך
1

כדי לבחור בכרובים טריים מאוד וכבדים מה שמעיד על נוזלים רבים עדיף אורגנים, כדי לקבל שתי צינצנות גדולות השתמשתי בארבעה כרובים
מורידה את העלים החיצונים ושומרת בצד, יש בעלים חידקים שאני רוצא להכניס פנימה.
חיתוך וקיצוץ, הכי קל בפוד פרוססור בדיסקית פריסה. חותכת לחצי, נפטרת מהחלק העצי העבה, חותכת לפלחים עבים שניכנסים לפודפרוססור
אפשר גם לפרוס ביד ולהשתדל שיצא ממש דק. זה יוצא מלא, מניחה במגשים

שקילה-שני אחוז מלח זה מה שצריך לזכור
2

לכל קילו כרוב מוסיפה 20 גרם מלח שהם כף מלח נדיבה
אפשר להגיע גם ל25 שזה אידאלי מבחינת שימור וטיפה מלוח בטעם
בקיץ שהתסיסה מהירה יותר זה עדיף
מניחה על המשקל קערה גדולה ומאפסת
מכניסה פנימה את הכרוב ושוקלת
משתמשת במחשבון, שוקלת שני אחוז מלח ומוסיפה לקערה
לענין הדיוק באחוז המלח. ממליצה לדייק, פחות מדי מלח יוביל לסביבה שאינה מוגנת מחידקים לא רצוים, יותר מדי מלח יקשה על החידקים הטובים לשגשג

לישה והוצאת נוזלים
3

הרעיון הוא ללוש, לחבוט, למעוך, לכבס, לשפשף. מה שגורם לפני השטח של הכרוב לבוא במגע עם המלח ולהפריש נוזלים
מניחה בצד כדי לתת לנוזלים לצאת, גם אם לא חבטתם נימרצות הנוזלים יצאו
הנוזלים חשובים כי הכבישה נעשית בתמיסת המלח הזו והכרוב צריך לשהות מתחת לנוזלים כל הזמן כדי שחמצן לא יחדור

על כלי כבישה
4

מעדיפה צנצנות זכוכית דרכן אפשר לראות את התסיסה
איזה? נוח להשתמש בצנצנת עם אטם גומי שדרכו יוצא מעט מנוזל הכבישה שתוסס. זה עובד נהדר זול ונוח יש כאלו בגדלים שוני מאוד בזול באיקאה וחנויות כלי בית
אפשר להשתמש גם בצנצנת 700 מיל של זיתים למשל, זה גודל נהדר לנסיונות, את הפקק צריך לסובב מדי פעם כדי לשחרר לחץ
תמיד לזכור לא למלא יותר מדי, הכרוב צריך להיות מתחת לנוזל לכל אורך התסיסה
יש קדרות כבישה יעודיות מחרס של כמה ליטר, הן יקרות ולא נחוצות בטח להתחלה

5

מכינה צינצנות נקיות עם אטם גומי כבישה. מתחילה לדחוס פנימה את הכרוב, אני נעזרת ביד דוחסת עד כמעט הקו שהצנצנת מתעכלת. ומשאירה מקום לעלים החיצונים ששמרתי, הנוזלים צרכים לכסות את הכרוב, והעלים החיצונים נידחסים בקצה כדי לתת הגנה נוספת לכרוב. משקולת מעל העלה תעזור לוודא שהכרוב מתחת למים. אני אוהבת חלוקי נחל נקיים, יש כל מני דרכים יצירתיות כמו שקית אוכל עם מעט מים, הכרוב צריך להיות מתחת לנוזלים המלוחים כדי ליתסוס בלי לפתח עובש.
מתעדת על מדבקה את התאריך, ואם ניסיתי תבלינים או תוספות

מתי מוכן
6

מניחה מכוסה במגבת על מגש שיכול לאסוף נוזלים, בפינה מוצלת, כזו שאני רואה כדי לזכור לטפל בצינצנות
מכוסה במגבת כי אני רוצה סביבה חשוכה ועדין שהצנצנות יהיו נגישות לי ביום יום
בימים הראשונים משחררת גזים, בעדינות פותחת קצת, רק כדי שהגזים ישתחררו
אחרי שבועים טועמת, יש טעם אופיני חמוץ, זה טעים וראוי לאכילה, כדי להנות מהערכים הפרוביוטים המלאים כדאי להמשיך לשבוע נוסף

כרוב כבוש פרוביוטי

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

כרוב סגול שקוע בנוזלים של עצמו

כרוב כבוש פרוביוטי בטעמים

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

הנחתי בצנצנת כבישה כרוב ירוק מומלח ומעל כרוב סגול, התסיסה הפתיע בעוצמתה. לאט לאט הסגול והירוק ניפגשו עד שהתאחדו לצבע משוגע. זה קרה בדיוק אחרי שלושה שבועות. הזמן שבו הכרוב הופך פרוביוטי

אפשר להתחיל מהכרוב הזה ולראות את התסיסה מתקדמת

 כרוב ירוק קצוץ דק
 כרוב סגול קצוץ דק
 מלח אטלנטי או הימלאיה

למתכון המלא כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

כרוב כבוש פרוביוטי עם טימר מובנה

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

תהליכי הכרות בהם שוהים מינים שונים יחד, תוססים ומוצאים את החיבורים בניהם. אז כזה, בסלט ביתי ומוכר. סלט כרוב וגזר, הרגיל עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת, שהטעם החמוץ התפתח יחד עם החידקים הטובים אפשר להכין מיונז ביתי ולחבר

 כרוב ירוק קצוץ דק
 שני גזרים מגורדים גס
 תפוח ירוק מגורד גס
 בצל סגול פרוס דק
 מלח אטלנטי או הימלאיה

קולסלאו פרוביוטי המתכון המלא Fermented Coleslaw

כרוב כבוש פרוביוטי עם כורכום

חשבתי שכורכום בהיותו אנטיבקטרילי יעצור את הכבישה, ודווקא להיםך. כבישה חזקה וטעם טוב. מזכיר כרוב של שיפודיות בקטע טוב

 כרוב ירוק קצוץ דק
 כף גדושה שורש כורכום מגורד דק לכל חצי כרוב
 מלח

אופן ההכנה כמו הכרוב הרגיל

כרוב כבוש פרוביוטי עם כורכום

צלחת טעימות

כרוב סגול עם גינגר טרי מגורד, נותן תסיסה חזקה וטעם ירוק ומובחן. לעוצמה של הטעם הכבוש של הכרוב נוספת זוית טעם עוצמתית שעובדת איתו יופי

כרוב סגול, שורש גינגר טרי מגורד דק, מלח שני אחוז, תסיסה של שלושה שבועות

 

כרוב ירוק יחד עם שורש כורכום טרי מגורד, נותן טעם שמזכיר חמוצים בשיפודיות בקטע טוב, מתאים כגוון טעם מפתיע בצלחת חמוצים

כרוב ירוק, שורש כורכום טרי מגורד דק, מלח שני אחוז, תסיסה של שלושה שבועות

 

עלי כרוב בתמיסת מלח

אפשר להתסיס עלי כרוב שלמים, למלא אותם ולבשל. הטעם החמוץ יהיה מאוד נוכח וזה מגניב ואחר. אפשר למלא בבשר או באורז. או לדבוק במתכון רומני עתיק של אורז ובשר עם עגבניות וביקון ברוטב.

הפרוביוטיקה לא תשרוד את החום, הפרביוטיקה כבר נחתמה על העלים ככה שבטח לזה תהיה השפעה חיובית. הטעם.. מיוחד אחר לא פנקי מדי ומאוזן

 

כרוב ירוק יחד עם שורש כורכום טרי מגורד, נותן טעם שמזכיר חמוצים בשיפודיות בקטע טוב, מתאים כגוון טעם מפתיע בצלחת חמוצים

כרוב ירוק, שורש כורכום טרי מגורד דק, מלח שני אחוז, תסיסה של שלושה שבועות

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים